Πρόωρη εκσπερμάτιση και η αντιμετώπισή της για να κάνεις τις διακοπές των ονείρων σου

Η εκσπερμάτιση αποτελεί φυσιολογικό επακόλουθο της ερωτικής διέγερσης, στύσης και κατ’ επέκτασιν του οργασμού που λαμβάνουν χώρα κατά τη σεξουαλική πράξη ή τον αυνανισμό.

Συνήθως συμβαίνει 4-10 λεπτά μετά τη διείσδυση. Ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών παγκοσμίως πάσχει από πρόωρη εκσπερμάτιση.

Πιο συγκεκριμένα 1 στους 5 άνδρες επηρεάζονται από αυτή. Φαίνεται να συνδέεται με κάποιο πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της εκσπερμάτισης. Το e-sexplanet.grπαρουσιάζει παρακάτω όσα θες να γνωρίζεις με στόχο να μην την πατήσεις στη διάρκεια των διακοπών σου. 


Τι είναι η Πρόωρη Εκσπερμάτωση;


Η ανεξέλεγκτη πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠΕ) είναι η επίτευξη οργασμού και η απελευθέρωση του σπέρματος πολύ γρήγορα κατά τη διάρκεια του σεξ, μερικές φορές πριν καν το θελήσετε. Ενώ οι περιστασιακές περιπτώσεις είναι φυσιολογικές, αν συμβαίνουν συχνά, μπορεί να είναι απογοητευτικό και ακόμη και να επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις.

Πόσο συχνή είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση;


Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ένα κοινό πρόβλημα, που επηρεάζει το 30 έως 40% των ανδρών, τουλάχιστον σε μια φάση της ζωής τους. Ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας 18 έως 59 ετών αναφέρει ότι έχει πρόωρη εκσπερμάτωση.

Ποιο χρονικό πλαίσιο ορίζει ιατρικά την εκσπερμάτιση ενός άνδρα ως πρόωρη;

Ιατρικά, η πρόωρη εκσπερμάτιση αναφέρεται συχνά ως εκσπερμάτιση μέσα σε περίπου ένα λεπτό από τη σεξουαλική δραστηριότητα, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει σταθερά και προκαλεί στενοχώρια ή δυσαρέσκεια για εσάς ή τον σύντροφό σας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μπορεί να διαφέρουν και αυτό που θεωρείται πρόωρο μπορεί να εξαρτάται από τις ατομικές σας προτιμήσεις και προσδοκίες.

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης;

Αυτές είναι μερικές αιτίες πρόωρης εκσπερμάτωσης :

Ψυχολογικοί παράγοντες όπως το άγχος , το στρες, η κακή εικόνα του σώματος, η κατάθλιψη , τα αρνητικά συναισθήματα για την ιδέα του σεξ ή το να είσαι υπερβολικά ενθουσιασμένος μπορεί να συμβάλει στην πρόωρη εκσπερμάτωση.

Οι βιολογικές αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης περιλαμβάνουν ιατρικές παθήσεις και ορμονικές διακυμάνσεις. Η σχετική ισορροπία μεταξύ των ορμονών σεροτονίνης (μπλοκάρει την εκσπερμάτιση) και ντοπαμίνης (προωθεί την εκσπερμάτιση), χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της σεξουαλικής επιθυμίας και του ενθουσιασμού, μπορεί να συμβάλει σε αυτό το πρόβλημα. Τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης σε σύγκριση με τη σεροτονίνη μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη εκσπερμάτωση.

Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί επίσης να συνδεθεί με στυτική δυσλειτουργία (δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης στύσης του πέους).

Η φλεγμονή (κόκκινη και πρησμένη) του προστάτη (του αδένα που παράγει το σπέρμα) μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στις αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης .

Μπορεί να έχετε κληρονομήσει αυτή την πάθηση από την οικογένειά σας.

Ορισμένα φάρμακα, ειδικά αυτά που επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές (αδρεναλίνη, επινεφρίνη), μπορεί να επηρεάσουν την εκσπερμάτιση.

Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή η κατάχρηση ουσιών μπορεί να συμβάλλουν στην πρόωρη εκσπερμάτιση.

Υπάρχουν άλλα συμπτώματα προ της εκσπερμάτωσης;

Όχι, δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα πριν από την εκσπερμάτιση εκτός από την ίδια την κατάσταση.

Πώς διαγιγνώσκονται τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτωσης;

Για να μάθετε τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτωσης, ο Ουρολόγος σας θα αρχίσει να διαγνώσει την κατάστασή σας θέτοντας μερικές προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική σας υγεία.

Είναι πιθανό να σας κάνουν ερωτήσεις όπως για πόσο καιρό αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, υπό ποιες συνθήκες, εάν συμβαίνει κάθε φορά που κάνετε σεξ, για την ανέγερση του πέους σας κ.λπ.
Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας ρωτήσει για τυχόν άλλες ιατρικές παθήσεις που έχετε και για τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών συμπληρωμάτων. Μπορεί επίσης να σας ρωτήσει για το αλκοόλ και άλλη χρήση ναρκωτικών. Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια φυσική εξέταση εάν έχετε πρόωρη εκσπερμάτιση και δυσκολία να διατηρήσετε μια στύση.

Ποιες εργαστηριακές εξετάσεις χρειάζονται για τη διάγνωση της πρόωρης εκσπερμάτωσης;


Σε περίπτωση που τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι περισσότερο σωματική παρά ψυχολογική, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει μια εξέταση αίματος για να ελέγξει τα επίπεδα των ορμονών σας (ωκυτοκίνη, σεροτονίνη, ντοπαμίνη κ.λπ.).

Πώς αντιμετωπίζεται η πρόωρη εκσπερμάτωση;


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι θεραπείας της πρόωρης εκσπερμάτωσης , οι οποίοι βασίζονται κυρίως στις αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης . Οι θεραπείες περιλαμβάνουν συμπεριφορική θεραπεία, συμβουλευτική και φαρμακευτική αγωγή.

Συμπεριφορική Θεραπεία


Αυτός ο τρόπος θεραπείας της πρόωρης εκσπερμάτωσης εστιάζει κυρίως στην τροποποίηση και αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπεριφορών, συναισθημάτων και προτύπων σκέψης. Οι τεχνικές συμπεριφοράς για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης περιλαμβάνουν:

Μέθοδος Start-Stop: Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, όταν αισθάνεστε ότι πλησιάζετε πολύ γρήγορα στην κορύφωση, κάντε παύση ή σταματήστε κάθε σεξουαλική διέγερση. Η σύντομη διακοπή βοηθά στη μείωση της διέγερσης και στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας για να χτίσει σταδιακά τον έλεγχο του χρόνου της εκσπερμάτισης.

Τεχνική συμπίεσης: Παρόμοια με τη μέθοδο start-stop, αλλά με ένα πρόσθετο βήμα. Όταν νιώσετε ότι πλησιάζετε στην εκσπερμάτιση, ζητήστε από τον σύντροφό σας να σφίξει τη βάση του πέους για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αυτό μειώνει προσωρινά τη σεξουαλική διέγερση και καθυστερεί την εκσπερμάτιση. Αυτή η τεχνική μπορεί να εξασκηθεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, με τη συμπίεση να εφαρμόζεται πολλές φορές εάν χρειάζεται.

Διασπασμένη σκέψη: Όταν πλησιάζετε στην εκσπερμάτιση, επικεντρωθείτε σε μη σεξουαλικές σκέψεις. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση.

Συμβουλευτική

Η συμβουλευτική ως μέρος της θεραπείας της πρόωρης εκσπερμάτωσης , είτε μόνη της είτε με έναν σύντροφο, μπορεί να αντιμετωπίσει ψυχολογικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόωρη εκσπερμάτωση.

Φάρμακα και βοηθήματα


Αυτά είναι μερικά φάρμακα πολυαιθυλενίου που χρησιμοποιούνται για την καθυστέρηση του χρόνου της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Μπορείτε ακόμη να κάνετε δικά σας μερικά ερωτικά βοηθήματα με σκοπό να ξεκινάτε πάντοτε παίζοντας και με μεγάλη διάρκεια. 

Τα αντικαταθλιπτικά, όπως η φλουοξετίνη και η παροξετίνη, μπορεί να προτείνονται για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία όπως η ταδαλαφίλη, η σιλδεναφίλη και η αβαναφίλη έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης.
Τοπικά αναισθητικά όπως η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη σε κρέμες ή σπρέι μπορούν να συμπεριληφθούν στο σχέδιο θεραπείας της πρόωρης εκσπερμάτωσης για να βοηθήσουν στην καθυστέρηση της εκσπερμάτωσης.

Πώς να αποτρέψετε την πρόωρη εκσπερμάτωση;

Πώς να αποτρέψετε την πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι μια πολύ τρομακτική ερώτηση στο μυαλό σας. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να καθυστερήσει. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για εσάς:

Ενσωματώστε ασκήσεις πυελικού εδάφους στην καθημερινή σας ρουτίνα για να ενισχύσετε τους πυελικούς μύες σας και να έχετε καλύτερο έλεγχο της εκσπερμάτωσης. Προσδιορίστε τον μυ που θα χρησιμοποιούσατε για να σταματήσετε την ούρηση στη μέση και, στη συνέχεια, πιέστε και απελευθερώστε. Ξεκινήστε με λίγα δευτερόλεπτα, αυξάνοντας σταδιακά. Στοχεύστε σε 10 συσπάσεις.
Αντιμετωπίστε τους συναισθηματικούς φόβους, τις ενοχές και τα θέματα της σχέσης σας με τον σύντροφό σας και εξασφαλίστε πνευματική διαύγεια. Διατηρήστε έναν τρόπο ζωής χωρίς άγχος για να αποτρέψετε την πρόωρη εκσπερμάτιση. Εάν απαιτείται εξωτερική βοήθεια, απευθυνθείτε σε ψυχολόγο και ουρολόγο. μαζί, μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε τα προβλήματά σας.

Τι αποτέλεσμα μπορώ να περιμένω εάν έχω πρόωρη εκσπερμάτωση;


Το αποτέλεσμα της πρόωρης εκσπερμάτωσης ποικίλλει, αλλά με την κατάλληλη θεραπεία και στρατηγικές συμπεριφοράς, πολλά άτομα βιώνουν βελτιωμένο έλεγχο της εκσπερμάτωσης και ενισχυμένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Μπορεί η χρήση προφυλακτικού να βοηθήσει στην πρόωρη εκσπερμάτωση;


Η χρήση προφυλακτικού μπορεί να προσφέρει μια ελαφρά μείωση της ευαισθησίας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά δεν είναι μια οριστική λύση για όλους.

Μπορεί η πρόωρη εκσπερμάτωση να είναι σημάδι υποκείμενης κατάστασης υγείας;
Ναι, η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι σημάδι υποκείμενων παθήσεων υγείας, όπως η στυτική δυσλειτουργία, τα προβλήματα του θυρεοειδούς και η χρήση ψυχαγωγικών φαρμάκων.

Πώς η πρόωρη εκσπερμάτωση επηρεάζει τις σχέσεις;


Η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις προκαλώντας απογοήτευση, άγχος και αίσθημα δυσαρέσκειας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της στυτικής δυσλειτουργίας και της πρόωρης εκσπερμάτωσης;


Η στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνει δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης στύσης του πέους σας, ενώ η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η πρώιμη απελευθέρωση του σπέρματος.

Μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να βοηθήσει στην καθυστέρηση της εκσπερμάτωσης;


Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να καθυστερήσει τον οργασμό, αλλά δεν είναι ένας αξιόπιστος τρόπος θεραπείας της πρόωρης εκσπερμάτωσης .

Συμπέρασμα


Η αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης περιλαμβάνει την κατανόηση των αιτιών της, την αναζήτηση σωστής διάγνωσης και την εξερεύνηση εξατομικευμένων θεραπειών. Οι στρατηγικές συμπεριφοράς και η επικοινωνία με επαγγελματίες υγείας μπορούν να συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο της εκσπερμάτωσης και στη συνολική σεξουαλική ικανοποίηση. 

e-sexplanet.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts