Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η ηλικία, η γέννηση στην Αγγλία, η απουσία της μητέρας του και ο ρόλος στον Σασμό

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννημένος στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία, στις 30 Μαΐου 1977, είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Είναι σήμερα 46 ετών.

Ο Δαδακαρίδης γεννήθηκε από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα. Έχει δύο μικρότερα αδέρφια, την Τζούλια, που ζει στο εξωτερικό, και τον Θανάση, που ζει στην Ελλάδα. Αρχικά σπούδασε Computing και Marketing, αλλά τελικά στράφηκε στην υποκριτική. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στην Αγγλία, όπου στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Το 1996 ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Θεμέλιο του Νίκου Βασταρδή.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, έλαβε το 2020 το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Οι σταθμοί στην καριέρα του, η φιλία, η απουσία της μητέρας και η απόρριψη

«Το ότι μεγάλωσα μακριά από τη μητέρα μου ήταν μία μικρή πρώτη απόρριψη αλλά λατρεύω τις γυναίκες» εξήγησε παλαιότερα στο DOT.

Παλαιότερα, εξομολογήθηκε ότι ήταν πιο κλειστός και δυσκολευόταν να πει εύκολα το «σ΄αγαπώ» στους κοντινούς ανθρώπους τους. Πλέον όμως το έχει αλλάξει γιατί θέλει να ζει στο 100% τις στιγμές του.

Ανταγωνιστικά δεν είδε ποτέ κανέναν συνάδελφό του ενώ σταθμούς στην καριέρα του θεωρεί αναμφίβολα τη συμμετοχή του στην «Ευτυχία» και το «Έτερος Εγώ».

Η φιλία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή του. «Δεν θα με στενοχωρούσε τίποτα στον κόσμο από το να με προδώσει ένας φίλος μου» τόνισε και μπορείτε να δείτε όλα όσα είχε πει στο βίντεο που ακολουθεί:

Ο ρόλος στον Σασμό

Ο Χρήστος Γιακωβάκης είναι εισαγγελέας στο επάγγελμα και σπεύδει στο γραφείο του Φραγκιαδάκη για να ενημερωθεί για τα φονικά στην Άνω Ποριά.

Εκεί όμως δεν βρίσκει μόνο του τον διοικητή αλλά μαζί με τη Στέλλα την οποία ο Φραγκιαδάκης συστήνει στον Γιακωβάκη.

Εκείνος όμως συνεχίζει να έχει την ίδια στάση μαζί της με τη στιγμή που τη γνώρισε η οποία δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για κανέναν από τους δύο.

Ο Γιακωβάκης είχε πει μετά το ατύχημά τους πως θα ήθελε να μην την ξαναδεί και το ίδιο αναιδής ήταν και σήμερα καθώς όταν η Στέλλα του είπε «Χαίρω πολύ», εκείνος δεν ανταπέδωσε αλλά της είπε να… περιμένει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνέχεια μεταξύ τους δεν θα είναι ευχάριστη.

Όλο το βιογραφικό του:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts