Σασμός: Αίμα και δάκρυα – Η αλήθεια διαλύει τους Σταματάκηδες

Σασμός: Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε και της δεύτερης σεζόν του «Σασμού» έχει ξεκινήσει και όλα πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία. Κι εκεί που νομίζαμε ότι ο γάμος Αστέρη και Αργυρώς θα σηματοδοτούσε την πολυπόθητη ειρήνη ανάμεσα σε Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες, τα πράγματα ανατρέπονται ξανά με τον πιο δραματικό τρόπο!

Λίγα επεισόδια έχουν μείνει για να ρίξει αυλαία για φέτος η σειρά που διατήρησε καθ’ όλη τη σεζόν τον ALPHA στην κορυφή της prime time.

Η δεύτερη χρονιά του «Σασμού» συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει πέρσι, όχι μόνο σε δράση αλλά κυρίως σε επιδόσεις, καθώς ήταν αναμφίβολα η νούμερο 1 σειρά της σεζόν, γεγονός που οδήγησε το κανάλι στην απόφαση να ζητήσει και έναν τρίτο κύκλο επεισοδίων.

Για αυτό τον τρίτο κύκλο, που θα έρθει από Σεπτέμβριο, θα μας προετοιμάσουν οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας προβολής, με το φινάλε να γράφεται τελικά την ερχόμενη Πέμπτη,-13 Ιουλίου. Μέχρι τότε, πολλά από τα θέματα που μας απασχόλησαν τούτη τη χρονιά θα έχουν λυθεί, κάποια θα παραμείνουν ανοιχτά για να επιστρέφουν το φθινόπωρο και κάποια άλλα θα ανοίξουν, προετοιμάζοντάς μας για έναν τρίτο κύκλο πολύ διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει μεσούσης της σεζόν ότι το φθινόπωρο θα ταξιδέψουμε… στο παρελθόν, για να πιάσουμε την ιστορία της Άνω Ποριάς πριν ξεκινήσει η μεγάλη βεντέτα που αιματοκύλησε Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες. Παρόλο που μπορεί κάποια στιγμή να έπεσε μια τέτοια σκέψη στο τραπέζι, εγκαταλείφθηκε γρήγορα και οι σεναριογράφοι επέστρεψαν στη δοκιμασμένη συνταγή και σε πραγματικό χρόνο.

Το στοίχημα με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές κερδήθηκε, πράγμα που σημαίνει πως οι πιο βασικοί ήρωες, αυτοί που ήταν στην ιστορία από την αρχή, θα συνεχίσουν και έτσι τα πληκτρολόγια έχουν ήδη πάρει φωτιά και γράφουν. Τι μας περιμένει όμως στα τελευταία επεισόδια της σεζόν; Πώς θα μας αφήσει ο «Σασμός» και πώς θα επιστρέφει δύο μήνες αργότερα;

Πολλαπλά σοκ λίγο πριν από το γάμο

Έτσι όπως μας είχε αφήσει πέρσι η σειρά, έτσι σκοπεύει να ρίξει αυλαία και φέτος: με ένα γάμο.

Πέρσι ο γάμος αυτός ήταν ανάμεσα στον Μαθιό και στη Βασιλική και διακόπηκε από έναν πυροβολισμό του Παύλου Βρουλάκη. Φέτος, αυτοί που ετοιμάζονται να παντρευτούν είναι ο Αστέρης με τη Αργυρώ, όμως φαίνεται πως ούτε αυτοί θα τα καταφέρουν.

Η κατάρα που τρέμει η Καλλιόπη θα βγει εν μέρει αληθινή και η καταστροφή θα χτυπήσει λίγο πριν οι νέοι φτάσουν στην εκκλησία, για να ανταλλάξουν όρκους που θα τους ενώσουν για πάντα και ταυτόχρονα θα φέρουν το σασμό ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Μια ξαφνική ασθένεια της Καλλιόπης και το γεγονός ότι ο Νικηφόρας θα μάθει με τον πιο άσχημο τρόπο ότι ο Μαθιός είναι αυτός που σκότωσε τον πατέρα του θα ρίξουν βαριά σκιά πάνω σε όλους τους ήρωες και θα προκαλέσουν γεγονότα που θα μας αφήσουν μετέωρους ενόψει της καλοκαιρινής διακοπής.

Ο Νικηφόρος, αδυνατώντας να δεχτεί την αλήθεια, θα προσπαθήσει να σκοτώσει το σύζυγο της μητέρας του, χωρίς φυσικά να ξέρει ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας. Και η Βασιλική, προσπαθώντας να τον σταματήσει, θα του αποκαλύψει και αυτήν τη συγκλονιστική αλήθεια όταν θα είναι πια αργά…

Τα «αντίο» και οι νέοι ρόλοι

Κάπως έτσι θα πέσουν οι τίτλοι τέλους της δεύτερης σεζόν, δίνοντάς μας ραντεβού για την επόμενη, η οποία θα έρθει φυσικά με πολλές αλλαγές. Πέρα από το γεγονός ότι ο Νικηφόρος θα έχει μάθει πια την αλήθεια τόσο για το φόνο του Στεφανή όσο και για το ποιος είναι ο πατέρας του, κάποιοι από τους ήρωες θα αποχαιρετήσουν οριστικά την Άνω Ποριά και την Κρήτη και κάποιοι άλλοι θα πάρουν τη θέση τους.

Έτσι, πέρα από την Άσπα (Βέρα Μακρομαρίδου), η οποία αποχαιρετά τους Βρουλάκηδες και επιστρέφει στην Αυστραλία, και ο Σταύρος θα… παραμείνει στα Γιάννενα, έχοντας πρώτα υπογράψει το χαρτί που επιτρέπει στον Πετράκη να πάρει το επίθετο Σταματάκης.

Όσο για τον Ευθύμη, αυτός θα έχει τραγικό τέλος, όπως «πρέπει» σε έναν ήρωα που έχει βασανίσει και βασανιστεί πολύ. Ο Φαρμάκης θα πεθάνει από το χέρι του Παύλου, ο οποίος θα μάθει ότι είναι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη στο γάμο του Αντώνη και της Μαρίνας και δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την οργή του. Όσο για το ποιοι θα τους «διαδεχτούν»;

Η παραγωγή έχει ήδη έρθει σε επαφή με πολλούς ηθοποιούς, προκειμένου να καλύψουν τους νέους ήρωες που θα εισάγουν οι σεναριογράφοι στην ιστορία. Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι και ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τους υπευθύνους και όλα δείχνουν πως είναι κοντά σε συμφωνία.

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Κρήτη από τον καιρό που γύριζε το «Κομάντα και Δράκοι», ενώ βρισκόταν και αυτήν τη σεζόν στον ALPHA και έχει όλα τα φόντα για να «σημαδέψει» τον τρίτο κύκλο του «Σασμού».

Δες κι αυτό:

Πηγή: 7 Μέρες tv

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts