Σασμός: Μαρία Πρωτόπαππα: Ο ρόλος της Μαρίνας στη σειρά, η ηλικία και η απόφαση για μία μοναχική ζωή

Σασμός: Η Μαρία Πρωτόπαππα αποτελεί μία από τις πιο ποιοτικές παρουσίες στον χώρο της υποκριτικής. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, το τηλεοπτικό κοινό την απολαμβάνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς «Σασμός» στον Alpha.

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1971 και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Αρχικά, ήθελε να σπουδάσει Ιατρική όμως μετά το σχολείο στράφηκε στο θέατρο, επιλογή που δεν άρεσε στους γονείς της. Εντούτοις, δεν στάθηκαν εμπόδιο στα όνειρά της,

Η ίδια έχει πει σχετικά :«Όταν ήμουν στο λύκειο ήθελα να σπουδάσω Ιατρική αλλά τελευταία στιγμή το έστριψα και πήγα τρίτη Δέσμη για Παιδαγωγικά. Ήθελα να συνδυάσω και το θέατρο. Και πάλι όμως δεν πήγα στη σχολή που πέρασα. Πήγα σε κολέγιο για αγγλομαθείς γραμματείς, μετά πήρα επάρκεια στα Αγγλικά για να μπορώ να διδάξω -που ούτε αυτό έκανα-, κατόπιν έκανα μαθήματα Κοινωνιολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και πολλά άλλα».

Και πρόσθεσε: «Στο εξωτερικό πήγα για πολύ λίγο, σε μια σχολή στην Πράγα, όπου έκανα σινεμά, όχι υποκριτική. Μου άρεσε πάρα πολύ η τέχνη του μοντάζ αλλά είχα δυσκολία με τα κομπιούτερ. Επίσης, δεν έχω μεγάλη φαντασία και μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν – πολλές φορές επιδιώκω να επηρεάζομαι από τέτοιους ανθρώπους.

Μέχρι κάποιο σημείο έλεγα ότι θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν κι εγώ έτσι, όμως μετά κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται. Γιατί εγώ είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Σημασία έχει να συνεργαζόμαστε, ο καθένας με τα υλικά που έχει.

Για μένα αυτή ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της ωριμότητας στη ζωή μου: ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και δεν χρειάζεται να είμαστε αυτάρκεις, αλλά να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο».

σασμος spoiler (1)

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1999 στη σειρά «Η συκοφαντία του αίματος» στην ΕΤ1.

Ακολούθησαν οι αστυνομικές σειρές «Επιφάνεια» και «Ξέχασέ με». Αργότερα, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά του Alpha «Το Δέκα» και σε άλλες.

Παράλληλα, έχει σημαντική παρουσία στον κινηματογράφο: «2000 +1 Στιγμές», «Ένας κι Ένας», «Μπραζιλέρο», «Χορεύοντας στον πάγο» και «Ενήλικοι στην αίθουσα» είναι κάποιες από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε.

Ιδιαίτερα αξιόλογη είναι και η πορεία της στο θέατρο. Από το 1990 μέχρι το 1996 έπαιζε αποκλειστικά σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τζένη Καρέζη, το Θέατρο Δημήτρη Χορν, με το Εθνικό Θέατρο, καθώς και με πολλά άλλα. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια, έχει εργαστεί και ως σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνογράφος.

Η πρωταγωνίστρια κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πάντως, έχει υιοθετήσει μοναχικό τρόπο ζωής. «Δεν είχα ποτέ μακροχρόνια σχέση. Η ζωή τα φέρνει αυτά.. Δεν είναι μόνο θέμα επιλογής. Είναι πολλοί παράγοντες: η τύχη, το πώς είσαι. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο σωστό μοντέλο. Επίσης δεν πιστεύω στα στερεότυπα, η ζωή μας είναι μια και μοναδική, αρχίζουμε να περπατάμε έναν δρόμο και στη συνέχεια τραβάμε λαχνούς. Ανάλογα με τον λαχνό προχωράμε», έχει πει παλαιότερα.

Η Πρωτόπαππα, σύμφωνα με το Ciao, κατοικεί μόνη σε μικρό σπίτι στον Χολαργό. «Δεν έχω ούτε καν σταθερό τηλέφωνο. Κάνω ξανά φοιτητική ζωή. Φοβάμαι μη φτωχύνω κι άλλο κι έτσι αποφάσισα να περιορίσω όσο γίνεται τα έξοδά μου … Είμαι συνηθισμένη να βρίσκομαι στον… αέρα», δήλωσε σε συνέντευξή της.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts