Σασμός: Ο τηλεοπτικός «Σταύρος» δίνει spoiler: «Ξέρω πως θα προκύψει ένα πρόβλημα υγείας»

Ο Γιώργος Χριστοδούλου τον οποίο βλέπουμε στον Σασμό να υποδύεται τον Σταύρο, σε συνέντευξή του μιλάει για το μέλλον του ήρωά του όταν εκείνος πατήσει τη γη της Κρήτης, στο πλευρό της Αργυρώς.

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά υποδύεστε έναν ήρωα που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στο πλευρό της.

«Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει άνευ όρων. Η αγάπη του είναι τελείως ανιδιοτελής και πολύ καθαρή. Ο τρόπος που προσέγγισα τον Σταύρο ήταν μέσα από μια αθωότητα και ειλικρίνεια. Μια απολυτότητα στα θέματα του συναισθήματος και της καρδιάς».

Μας έδωσε την εντύπωση πως έψαχνε από κάπου να πιαστεί, είναι έτσι;

«Τώρα που το λέτε, θα μπορούσε να έψαχνε και αυτός έναν λόγο να πιαστεί από κάπου, όπως έκανε και η Αργυρώ μετά απ’ ό,τι έζησε στην Κρήτη. Μην ξεχνάμε πως και ο Σταύρος έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του».

Και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε πώς αυξάνεται και η ανταπόκριση της Αργυρώς που στην αρχή ήταν σφιγμένη απέναντί του…

«Η αγάπη που δίνει ο Σταύρος είναι τελείως διαφορετική από την αγάπη που λαμβάνει από την Αργυρώ. Ο Σταύρος την ερωτεύεται, είναι για εκείνον ο μεγάλος έρωτας, ενώ η αγάπη της Αργυρώς είναι ένα στάδιο πιο μετά από τον μεγάλο έρωτα».

Είναι όμως πιο συνειδητή η αγάπη της Αργυρώς;

«Πιο συνειδητή και πιο ψύχραιμη. Βλέπει στον Σταύρο πράγματα με πιο νηφάλιο μυαλό και ματιά. Δεν είναι στην τρέλα του έρωτα. Αυτό συμβαίνει και στη ζωή. Πολλές φορές δενόμαστε με ανθρώπους που δεν μας τρέλαναν όταν ήρθαν στη ζωή μας, ωστόσο όμως μας αγγίζουν απόλυτα».

Δεν πιστεύετε όμως πως οι σχέσεις που γίνονται με καθαρό μυαλό και συνειδητότητα, κρατούν περισσότερο από τους μεγάλους έρωτες που ξεθυμαίνουν;

«Ίσως, άλλωστε η Αργυρώ το έχει πει στον Σταύρο. Λέγοντάς του την ιστορία της, του είχε πει ότι δεν θα ερωτευτεί άλλον άντρα. Άρα ο Σταύρος ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Όπως και να έχει, νομίζω πως αυτός ο ήρωας προτιμάει να αγαπάει και να μη σκέφτεται πολύ. Με συγκινεί πολύ ο Σταύρος. Δεν υπάρχουν άλλοι τέτοιοι ήρωες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι καθάριος, αθώος και χωρίς σκοτεινές σκέψεις».

Όντως είναι ένας ήρωας χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν θα τον δούμε να κάνέι υπερβολές για την αγάπη του;

«Για μένα ήδη έχει κάνει υπερβολές. Απλά εγώ ως ηθοποιός επέλεξα να μην παίξω τις συγκεκριμένες σκηνές μέσα από το στοιχείο της υπερβολής αλλά της ανάγκης του να προβάλλει τα συναισθήματά του. Στα επόμενα επεισόδια θα τον δούμε να έρχεται στα όριά του λόγω του αδελφού του και λίγο αργότερα θα κλονιστεί η σχέση του με τους ανθρώπους που τον απειλούν. Έτσι είναι τα πράγματα, όταν πρόκειται να υπερασπιστείς την οικογένειά σου και για την ασφάλειά της γίνεσαι σκυλί. Και αυτό θα το δείτε από τον Σταύρο».

Φαντάζομαι πως η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει όταν ο Αστέρης φτάσει στα Γιάννενα και έρθει σε επαφή με την Αργυρώ…

«Ο Σταύρος είναι ένας ήπιος χαρακτήρας, θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει και αφελή κάποιος αν τον έβλεπε κακοπροαίρετα αλλά κατά τη γνώμη μου έχει το βάθος να καταλάβει τι σημαίνει ο Αστέρης για την Αργυρώ ακόμα και κάτω από αυτές τις περιστάσεις. Οπότε δεν πιστεύω πως θα στεκόταν απέναντι από τον Αστέρη ως αντίζηλος. Και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Το πώς ενδεχομένως θα βλέπαμε τον Σταύρο να διεκδικεί ή να μη διεκδικεί την Αργυρώ».

Θεωρείτε πως θα μπει σε αυτή τη διαδικασία ο Σταύρος; Να διεκδικεί τη γυναίκα που αγάπησε;

«Επειδή είναι ταμένος στην Αργυρώ, αν καταλάβει πως η Αργυρώ θέλει τον Αστέρη, δεν θα τη διεκδικούσε, θα γινόταν κομμάτια, δεν ξέρω τι τέλος θα είχε, αλλά δεν είναι δυνατόν ένας ήρωας που θα γινόταν χαλί να τον πατήσει η αγαπημένη του, να τη βλέπει αλλού και να κάνει τα στραβά μάτια για να την έχει δική του. Αυτό μου φαίνεται σωστό και συνεπές για τον Σταύρο. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά εγώ αυτό θα επιθυμούσα. Ο Σταύρος να παραμείνει αξιοπρεπής».

Περίμενα πάντως ότι θα παλέψει για την Αργυρώ…

«Πολύ ειλικρινά, δεν το ξέρω αλλά για μένα είναι ακραίο ούτως ή άλλως που αποφάσισε να παντρευτεί μια γυναίκα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μήπως αυτός ο έρωτας εμπεριέχει και την εμμονή μέσα;

«Όταν διάβασα για πρώτη φορά αυτό το σενάριο, σκέφτηκα πως ο Σταύρος ως χαρακτήρας δεν είναι καλά. Ο τρόπος που σκέφτεται είναι πάνω από τον μέσο όρο των ανθρώπων. Όταν άρχισα όμως να επενδύω προσωπικές μου σκέψεις και προβληματισμούς στον ρόλο, κατάλαβα πως ναι, ο έρωτας μπορεί να σε κάνει και εμμονικό και επίσης συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που τρέφονται με το να δίνονται απόλυτα σε άλλους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά, είναι ρομαντικό κι εμένα με συγκινεί».

Συνάντηση με τον Αστέρη θα έχει κάποια στιγμή ο ήρωάς σας;

«Χωρίς να έχω διαβάσει σχετικό σενάριο, πιστεύω ότι θα έχει και μάλιστα με πολύ αναπάντεχο τρόπο. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο να συναντηθούν και να έχουν μια επαφή περίεργη…».

Το παιδί της Αργυρώς δεν θα είναι καλά και μάλιστα η συμβολή του Αστέρη θα το κάνει καλά. Κάπως έτσι θα επέλθει ο σασμός;

«Ξέρω πως θα προκύψει ένα πρόβλημα υγείας, αλλά δεν ξέρω αν θα αφορά στο παιδί ή κάποιον άλλον. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν το μέλλον του ήρωά μου στη σειρά».

Ποια είναι η αίσθησή σας; Αυτή η σχέση έχει σωστές βάσεις για να κρατήσει;

«Αν έκρινα με βάση την πραγματικότητα και όχι τη μυθοπλασία, θα έλεγα ότι ο Σταύρος και η Αργυρώ θα μπορούσαν να είναι μαζί για πάντα. Επειδή όμως η μυθοπλασία συμπυκνώνει τη ζωή, δεν ξέρω, έχω αισθανθεί πως ο κόσμος θέλει μαζί τον Αστέρη με την Αργυρώ αλλά δεν ξέρω πόσα εμπόδια θα πρέπει να περάσουν και πόσες θάλασσες να διανύσουν».

Αν αποφάσιζε η Αργυρώ να γυρίσει στην Κρήτη, ο Σταύρος θα άφηνε την οικογένειά του, τον αδελφό του και τη δουλειά του για να την ακολουθήσει;

«Ναι, πιστεύω πως θα την ακολουθούσε, αλλά το ενδιαφέρον είναι πως δεν θα ήταν μια εύκολη απόφαση. Θα γινόταν με κόστος…».

Αν ο Σταύρος ήταν πραγματικό πρόσωπο, τι θα του λέγατε;

«Σε γουστάρω πολύ, ρε φίλε, συνέχισε και μη λογαριάζεις τίποτα. Και αν είναι να φας τα μούτρα σου να είσαι δυνατός και θα τα καταφέρεις, θεωρώ πως αυτού του είδους οι εμπειρίες σε θωρακίζουν και σου δίνουν εφόδια να γίνεις καλύτερος άνθρωπος στη ζωή σου. Του αξίζει να ευτυχήσει».

Με τον αδελφό του τι θα γίνει;

«Ο Βαγγέλης είναι μεγάλη πληγή. Τους δένει μια μεγάλη ιστορία και είναι η μόνη του οικογένεια. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν μοιάζει να ορθοποδεί. Η εξάρτηση είναι μια αρρώστια που δύσκολα γιατρεύεται. Αν ένα πράγμα γονάτιζε τον Σταύρο, θα ήταν αυτό. Να πάθει κάτι ο Βαγγέλης. Παρ’ όλα αυτά, θα δείτε ακόμα περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ τους».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.