Σασμός: Ράκος η Βασιλική στην κηδεία του Νικηφόρου

Σασμός: Συγκλονιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς του Alpha.

Ο Νικηφόρος ανέλαβε να φέρει εις πέρας την εντολή της γιαγιάς του, Καλλιόπης, να σκοτώσει τον Παύλο Βρουλάκη. Από τη στιγμή που ένας συγκροτούμενος του άντρα της, Βασίλη Σταματάκη, της αποκάλυψε το όνομα εκείνου που έδωσε εντολή να τον σκοτώσουν στη φυλακή, η Καλλιόπη ζήτησε εκδίκηση.

Οι γιοι της αρνήθηκαν να σκοτώσουν για χάρη της και ο Νικηφόρος αποδέχτηκε αυτό το ρόλο. Με όπλο εισβάλλει στο καφενείο, απειλώντας τον Παύλο. Η κατάσταση ξεφεύγει και ο Λάζαρος τον πυροβολεί. Αιμόφυρτος ο Νικηφόρος μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Εκτός εαυτού ο Μαθιός τρέχει να βρει τη Βασιλική, να της πει τα θλιβερά μαντάτα για το γιο τους. Σοκαρισμένη εκείνη, φτάνει στο νοσοκομείο. Βλέποντας τον Νικηφόρο σε αυτή την κατάσταση, νιώθει να σκίζονται τα σπλάχνα της. Ο μονάκριβος γιος της αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στα χέρια της.

Ο φόνος του Νικηφόρου από το χέρι του Λάζαρου, καθώς και το μήνυμα που κατηγορεί τον Παύλο για το θάνατο του Βασίλη, είκοσι δύο χρόνια πριν, καλλιεργούν πάλι το μίσος ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Ο σασμός ματαιώνεται οριστικά. Όλο το χωριό θρηνεί για τον άδικο θάνατο του Νικηφόρου, παράλληλα όμως τρέμουν στη σκέψη ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος αίματος.

Η πειθήνια και γλυκιά Βασιλική αλλάζει πρόσωπο και κατηγορεί την Καλλιόπη για το θάνατο του γιου της. Χρησιμοποίησε τον Νικηφόρο για να θρέψει τη λύσσα της για εκδίκηση. Την ίδια ώρα, η Μαρίνα, που βρίσκεται σε πανικό, προτρέπει τον Αστέρη και την Αργυρώ να φύγουν για τη Γερμανία, χωρίς να μάθει κανένας τον τόπο απόδρασής τους. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το επόμενο θύμα. Η Θοδώρα, από τη μεριά της, σπεύδει να συμπαρασταθεί στη Βασιλική. Όσο για την Αργυρώ, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποκρύψει την αλήθεια από τη γιαγιά Ειρήνη.

Ο Αστέρης ενημερώνει την Καλλιόπη για την πρόθεσή του να φύγει με την Αργυρώ για την Αυστραλία. Η καπετάνισσα, τυφλωμένη από τον πόνο και την οργή, λυσσομανά για εκδίκηση και στέλνει μήνυμα στη Μαρίνα, ότι το αίμα του Νικηφόρου θα πληρωθεί με αίμα.

Αβυσσαλέο μίσος τυλίγει τη Βασιλική στη σειρά Σασμός, η οποία δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια του παιδιού της. φωνάζει τον Μαθιό και του ζητά να βρει την κρυψώνα του Λάζαρου. «Θέλω να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια!». Η Καλλιόπη συγκαλεί εκτάκτως συμβούλιο με τον Δημητρό και τον Νικολή. Τα σχέδιά της είναι σκοτεινά και δεν θα έχουν καλή κατάληξη. Η Άνω Ποριά είναι βυθισμένη στο πένθος. Παράλληλα, ο Αντώνης ενημερώνει τη Μαρίνα για την απειλή της Καλλιόπης. Εκείνη κάνει μία τελευταία προσπάθεια να συνετίσει τους άντρες της οικογένειάς της, προκειμένου να σταματήσει το αιματοκύλισμα.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τη σειρά:

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts