ΣΟΚ: Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα μετά από δολοφονική επίθεση

Νεκρός από πυρά αγνώστου κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας στην Άγκυρα, έπεσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ένοπλος λίγο πριν την επίθεση φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», αλλά και «εκδίκηση για το Χαλέπι».

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης.

Ο δράστης, ο οποίος φώναζε επίσης «θα πληρώσετε γι΄ αυτό που κάνετε στη Συρία», φέρεται, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα και φορώντας κοστούμι.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα ο ένοπλος φώναζε επίσης: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».

Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

Όπως επίσης μεταδίδει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν ακόμη πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά του ένοπλου, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε 30 με 35 φορές.

Αρχικά, οι πληροφορίες σχετικά με τον ένοπλο ήταν συγκεχυμένες, καθώς δημοσιεύματα τον ήθελαν να παραμένει στο χώρο και να ακούγονται πυρά, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του. Λίγη ώρα ωστόσο αργότερα δημοσιεύματα επισήμαναν πως ο δράστης δέθηκε πυρά αστυνομικών και έπεσε νεκρός.

Παράλληλα, το τουρκικό δίκτυο μετέδωσε πως στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονική επίθεση ακούστηκαν νέα πυρά.

Την περιοχή έχουν αποκλείσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επικρατεί πανικός.

Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts