Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο μέσα από τον καταυλισμό της Μόριας

Η κατάσταση στην Ελλάδα και όχι μόνο είναι εξαιρετικά άσχημη αφού έχουμε τον πιο κρύο χειμώνα στην πρόσφατη ιστορία. Παγωμένοι σωλήνες, ηλεκτρικές βλάβες, εγκλωβισμένα αυτοκίνητα χωρίς μπαταρία.

Για εκείνους που ζουν στα στρατόπεδα συγκένρωσης, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και πιο δύσκολη. Οι ζωές τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Υπάρχουν γυναίκες παιδιά, νεογέννητα μωρά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με αναπηρία.

Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα έχουμε τους πιο άσχημους θανάτους στην Ευρώπη.

refugee

Φωτογραφία: Γιατροί χωρίς σύνορα

mroa

Σε ένα βίντεο-ντροπή για την κυβέρνηση διαρκείας 18 λεπτών αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση που ζουν χιλιάδες μετανάστες στο έλεος του χιονιά

«Άβατο» για τους δημοσιογράφους πλην… ΕΡΤ και ΑΠΕ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια στο οποίο χιλιάδες μετανάστες έζησαν τις τελευταίες ημέρες σε απαράδεκτες συνθήκες καθώς οι ακατάλληλες για χειμώνα σκηνές τους κυριολεκτικά «θάφτηκαν» κάτω από το χιόνι.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει γλαφυρά την απαράδεκτη κατάσταση στη Μόρια και αποδεικνύει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει την πόρτα στους μη κρατικά μισθοδοτούμενους δημοσιογράφους.

Στο βίντεο φαίνονται οι σκηνές καλυμμένες με χιόνι και οι μετανάστες να στέκονται στην ουρά σκεπασμένοι όπως-όπως με πλαστικές σακούλες για να προστατευθούν από το κρύο προκειμένου να πάρουν το συσίτιο που τους αναλογεί.

 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Ο Γιωργίκης νιώθει ότι τον αγνοεί η Ιουλία αλλά καλοπερνά με τη Δέσπω- «Από πότε έχουμε να βρεθούμε σαν ζευγάρι;»

Το προξενιό της Ιουλίας: Στο επεισόδιο αυτής της Τετάρτης, η σύλληψη του Ρήγα, φέρνει αναστάτωση τόσο στην οικογένεια Σκούταρη, όσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »