«Τα πήρες όλα κι έφυγες»: Το θρυλικό τραγούδι του Διονυσίου από τον Αδαμαντίδη στο Σπίτι με το Mega – Η ιστορία του τραγουδιού

Σπίτι με το Mega: Το θρυλικό τραγούδι του Στράτου Διονυσίου σε μια μοναδική ερμηνεία από τον Θέμη Αδαμαντίδη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές του MEGA στην μεγάλη επιστροφή της αγαπημένης εκπομπής. Ότι και να πει κανείς για το τραγούδι αυτό είναι λίγο.

Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε το 1981 και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Όλα είναι δανεικά», ο οποίος πούλησε πάνω από 100 χιλιάδες αντίτυπα, αριθμός ρεκόρ για την εποχή, σε μουσική Θανάση Πολυκανδριώτη και στίχους του Γιάννη Πάριου.

«Το κομμάτι Τα πήρες όλα το είπε ο Στράτος, σε στίχους του Γιάννη Πάριου, ο οποίος το έγραψε και μου το έδωσε σε ένα μπλοκάκι μέσα στο αεροπλάνο και σε πτήση της Ολυμπιακής κατά την περιοδεία μας» θα πει χρόνια μετά ο συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο Διονυσίου μάλιστα στην αρχή αρνήθηκε σθεναρά να πει το «Τα πήρες όλα», ωστόσο άλλαξε γνώμη μετά τη διορατική επιμονή του ίδιου του Μάτσα. Ο Στράτος δεν το ήθελε γιατί η δομή του τραγουδιού δεν ήταν συνηθισμένη. Το άκουσμα των συγχορδιών έχει μουσική συγγένεια με την αμερικανική soul. Τελικά άλλαξε γνώμη και η συνέχεια γνωστή.

Ακούστε το παρακάτω:

Δείτε κι άλλα βίντεο από το Σπίτι με το Mega:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts