Τα παιχνίδια με τράπουλα που μπορείς να παίξεις όταν ταξιδεύεις με φίλους

Τα ταξίδια ανοίγουν το μυαλό. Ανοίγουν και νέους ορίζοντες. Χαρίζουν εμπειρίες και δίνουν την ευκαιρία να μελετήσουμε άλλες ιδέες και πολιτισμούς. Όταν τα ταξίδια γίνονται με τη συντροφιά φίλων, τότε αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και προσωπικό δέσιμο. Η ιδέα ενός ταξιδιού με φίλους φέρνει πάντοτε εικόνες διασκέδασης, στιγμές χαλάρωσης και γέλια.

Θεωρητικά, σε όλο αυτό το σκηνικό δεν χωράει κάτι περισσότερο από χαμόγελα. Η αλήθεια είναι, όμως, κάπως διαφορετική. Ένα ταξίδι με φίλους μπορεί να είναι βαρετό και κουραστικό μερικές φορές, όσες περιπέτειες κι αν εμφανίζονται στην πορεία. Υπάρχουν επίσης και απρόοπτα με καθυστερήσεις, όπως μία χαμένη πτήση ή μία κακοκαιρία που αναβάλει την οδήγηση με αυτοκίνητο. Πώς θα ξεπεράσεις την κακή διάθεση και, παράλληλα, θα γεμίσεις τον χρόνο σου όσο περιμένεις; Πώς θα σπάσεις λίγο τη ρουτίνα της ημέρας και θα χαλαρώσεις από την ένταση του ατελείωτου περπατήματος σε τουριστικά αξιοθέατα;

Αρκεί να έχεις μαζί σου μία τράπουλα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων βοηθάει να παίξεις δεκάδες παιχνίδια που δεν θέλουν πολλή σκέψη, προσφέρουν χαρά και χαμόγελα στην παρέα και αλλάζουν τη διάθεση όλων. Ένα από τα κλασικότερα παιχνίδια αυτού του είδους είναι το πόκερ. Δεν αποτελεί τυχαία το αγαπημένο παιχνίδι των περισσότερων ομάδων του ΝΒΑ, οι οποίες αποτελούν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «παρέας φίλων» που ταξιδεύουν διαρκώς από τη μία πλευρά της χώρας στην άλλη. Το πόκερ εμφανίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στην Αμερική, αλλά οι ρίζες του βρίσκονται στην Ευρώπη και τη γαλλική πόκα.

Δεν έχει τόση πολλή σημασία από πού προήλθε, αλλά κυρίως πού κατέληξε και πόσο σημαντικό έγινε για την ανθρωπότητα, αφού πρόκειται για μία σημαντική ενασχόληση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Φυσικά, ξεκίνησε να διεξάγεται με φυσική υπόσταση σε διάφορα casino του κόσμου, όμως στη σημερινή εποχή τα περισσότερα πράγματα έγιναν ψηφιακά. Έτσι συνέβη και με το πόκερ, που μπήκε στον ψηφιακό κόσμο μέσα από online πλατφόρμες διασκέδασης, μέσω των οποίων οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή και από όπου κι αν βρίσκεται. Επειδή, όμως, σε ένα ταξίδι με φίλους όλοι βρίσκονται στην ίδια παρέα, μία τράπουλα είναι αρκετή για να συγκεντρώσει γύρω από το ίδιο τραπέζι τους πάντες.

Ίσως έχεις ακούσει το Gin σαν παιχνίδι, αλλά θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών για τράπουλα, παίζεται αποκλειστικά με δύο παίκτες. Αν λοιπόν ταξιδεύεις με σύντροφο ή φίλο, αρκεί μία τράπουλα και η διασκέδαση αρχίζει. Ανακαλύφθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους. Κάθε παίχτης παίρνει δέκα φύλλα και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει σε συνδυασμούς τουλάχιστον τριών. Εκείνος που έχει δημιουργήσει συνδυασμούς με όλα τα φύλλα που έχει στα χέρια του, κάνει Gin. Κερδίζει 20 πόντους, συν την αξία των φύλλων που έχουν μείνει στα χέρια του αντιπάλου. Στόχος είναι να ξεπεράσει κάποιος το όριο των 100 πόντων σε προκαθορισμένο αριθμό συνεχόμενων παρτίδων.

Πολύ διασκεδαστικό είναι το Rummy, ένα παιχνίδι που παίζεται με δύο τράπουλες και δύο τζόκερ, ενώ είναι πολύ γρήγορο. Βασικός στόχος είναι να έχουν τα φύλλα που βρίσκονται στην κατοχή σου κάποια συγκεκριμένη αλληλουχία. Για να κερδίσεις το παιχνίδι όμως, πρέπει να κάνεις δύο διαφορετικές αλληλουχίες. Η πρώτη πρέπει να περιλαμβάνει τρεις συνεχόμενους αριθμούς ίδιου συμβόλου και η δεύτερη οποιαδήποτε σειρά αριθμών. Κάθε παίκτης παίρνει 13 κάρτες στα χέρια του και μπορούν να παίξουν από δύο έως έξι παίκτες.

Το Bridge θεωρείται το απόλυτο παιχνίδι για όσους αγαπούν τις μπλόφες. Ακόμη και η ΔΟΕ το αναγνωρίζει ως άθλημα, αφού εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον κόσμο το λατρεύουν και ελπίζουν να το δουν να μπαίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Παίζεται από τέσσερις παίκτες που σχηματίζουν δύο ομάδες και τοποθετούνται απέναντι στο τραπέζι. Παίρνουν από 13 φύλλα ο καθένας και καλούνται να κερδίσουν αντιπάλους σε ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι, που διαρκεί περίπου 7 με 8 λεπτά σε κάθε μοίρασμα.

Τέλος, το Cribbage είναι ένα πολύ παλιό παιχνίδι με κάρτες, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα στην Αγγλία. Αποτελεί εξέλιξη του παιχνιδιού Noddy, που ήδη είχε έναν αιώνα προϊστορίας. Είναι εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο παιχνίδι που ξέρεις, με δύο διαφορετικά στάδια βαθμολόγησης. Βασικός στόχος είναι να φτάσεις του 121 πόντους ή, σε μερικές παραλλαγές του παιχνιδιού, στους 61 πόντους. Αυτό γίνεται με συνδυασμούς φύλλων και με πόντους που κερδίζεις στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι κανόνες του είναι περίπλοκοι και θέλουν μελέτη, όμως αν τους μάθεις πρόκειται για ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts