Το Μυστικό της Πεταλούδας: Πρεμιέρα σήμερα! Οι χαρακτήρες της σειράς!

Πρεμιέρα σήμερα για «Το Μυστικό της Πεταλούδας», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη και σενάριο της Άντας Γκουρμπαλή, στις 16:45 OPEN. Η δραματική σειρά, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο, έρχεται με μια ιστορία που θα μας καθηλώσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Σήμερα θα δούμε τον Χριστόφορο Ξένο (Γιώργος Νινιός), ιδιοκτήτη μιας μεγάλης, κατασκευαστικής εταιρίας στην Κύπρο, ο οποίος ανακαλύπτει πως ο Χασάν, ένας Σύρος, που δουλεύει γι΄ αυτόν, κάνει παράνομα μεταφορά ναρκωτικών με τα φορτηγά του. Την ίδια στιγμή, η νεαρή γυναίκα του, η Αλεξία (Κατερίνα Μισιχρόνη), προκαλεί άθελα της ένα ατύχημα, που έχει σαν αποτέλεσμα να γνωρίσει τον Μάρκο (Δημήτρης Γκουτζαμάνης), έναν γοητευτικό, νεαρό άντρα.

Παράλληλα, στην Αράχωβα, στην Ελλάδα, ο Θέμης Κασσιμάτης (Νεοκλής Νεοκλέους) ανακοινώνει στη γυναίκα του, την Εύα (Ελισάβετ Μουτάφη), πως του πρόσφεραν θέση καθηγητή σε πανεπιστήμιο στη Λευκωσία και αν δεχτεί, πρέπει να μείνουν εκεί.

Η Εύα έχει φύγει πριν από 25 χρόνια απ΄ την Κύπρο, λόγω ενός τραγικού γεγονότος, που στοίχισε τη ζωή των παιδιών της. Θεωρεί υπεύθυνο γι΄ αυτό τον τότε άντρα της τον Κυριάκο, που μετά το γεγονός εξαφανίστηκε και δεν τον ξαναείδε. Και τώρα είναι σε δίλημμα, αν αντέχει να γυρίσει στην Κύπρο ή όχι.

ΕΥΑ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ (ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ)

Γύρω στα 47, όμορφη και βασανισμένη γυναίκα, που έχει μια τραγική ιστορία στο παρελθόν της.

Πριν από 25 χρόνια, ήταν η Βαγγελιώ Λοϊζου, παντρεμένη με τον Κυριάκο Βασιλείου, έναν βίαιο και παθολογικά ζηλιάρη νεαρό άντρα. Πολύ νέοι, αυτή στα 17 κι αυτός στα 20, ερωτεύτηκαν χωρίς η Βαγγελιώ να ξέρει τη βίαιη πλευρά του Κυριάκου. Έμεινε έγκυος, παντρεύτηκαν και τότε άρχισαν τα προβλήματα, αφού ο Κυριάκος παθολογικά ζηλιάρης και κτητικός απέναντι της, ζήλευε το νεογέννητο γιο τους και την αγάπη που του είχε η Βαγγελιώ. Μετά από χρόνια, η Βαγγελιώ, μην αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση,  προσπάθησε να το σκάσει με τον Νικήτα, τον εραστή της και τα δυο της παιδιά, τον 5χρονο Μιχάλη και την ενός έτους Δέσποινα, αλλά ο Κυριάκος τους ακολούθησε μεθυσμένος και σε κατάσταση παράνοιας. Μαχαίρωσε και σκότωσε τον Νικήτα και προσπάθησε να πάρει τη Βαγγελιώ μαζί του, πράγμα που είχε τραγική κατάληξη, αφού ο Μιχάλης έπεσε στη θάλασσα, σπρωγμένος απ΄ τον Κυριάκο. Η Βαγγελιώ βρέθηκε στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της, προσπαθώντας για κάποια δραματικά λεπτά ν΄ αποφασίσει αν θα προσπαθήσει να σώσει τον Μιχάλη ή αν θα σώσει τη Δέσποινα απ΄ τα χέρια του Κυριάκου. Επιλέγει να φύγει με τη Δέσποινα, την οποία αφήνει σ΄ ένα ορφανοτροφείο για να είναι ασφαλής με σκοπό να επιστρέψει να την πάρει, όταν ο Κυριάκος θα έχει χάσει τα ίχνη της. Τώρα πρέπει να φύγει για να σωθεί απ΄ αυτόν.

Μετά από δυο μήνες, που έχει μείνει κρυμμένη κι όταν βεβαιώνεται ότι τα ίχνη του Κυριάκου έχουν χαθεί, η Βαγγελιώ επιστρέφει να πάρει τη Δέσποινα, αλλά, στο ορφανοτροφείο της λένε πως αρρώστησε και πέθανε. Η Βαγγελιώ το θεωρεί τιμωρία, επειδή δεν έσωσε τον Μιχάλη και καταρρακωμένη κάνει μια απελπισμένη απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή της. Τη σώζει ο Θέμης Σολωμός, ένας φοιτητής νομικής και φεύγουν μαζί για την Ελλάδα για να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.

Μετά από 25 χρόνια κι ενώ τα ίχνη του Κυριάκου έχουν χαθεί, η Βαγγελιώ έχει αλλάξει το όνομα της σε Εύα, είναι παντρεμένη κι ευτυχισμένη με τον Θέμη κι έχουν μαζί μια κόρη την Χριστίνα, που είναι στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Ο Θέμης παίρνει θέση καθηγητή σ΄ ένα πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και η Εύα αναγκάζεται να γυρίσει μετά από χρόνια στην πατρίδα της, εκεί που έζησε την μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής της.

Η Εύα είναι αφοσιωμένη στην οικογένεια της. Αγαπάει πολύ τον Θέμη, είναι το στήριγμα της, αφού με την αγάπη και την στήριξη του τη βοήθησε να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή μετά απ΄ το τραγικό συμβάν. Ο Θέμης δεν ξέρει τι έχει συμβεί τότε, η Εύα του έχει πει ότι έχασε την οικογένεια της σε δυστύχημα με το αμάξι. Το ίδιο ξέρει και η Χριστίνα.

Η Εύα λατρεύει τη Χριστίνα και την έχει κακομάθει λίγο κι αυτός είναι ο μόνος λόγος που έρχονται καμιά φορά σε αντιπαράθεση με τον Θέμη, που είναι πιο αυστηρός μαζί με την κόρη τους, προσπαθώντας να την κάνει πιο ώριμο και υπεύθυνο άτομο.

Στην αρχή του γάμου της με τον Θέμη, η Εύα δεν ήθελε παιδιά. Το θεωρούσε προδοσία προς τον Μιχάλη και τη Δέσποινα. Ήταν προσκολλημένη στη μνήμη τους και πέρασε μια μεγάλη περίοδο κατάθλιψης κι ενοχών, που δε μπόρεσε να σώσει τα παιδιά της, ενώ ο Θέμης ήταν πάντα δίπλα της. Όταν, όμως, έμεινε έγκυος στην Χριστίνα, χωρίς να το επιδιώξει, θεώρησε πως ήταν δώρο Θεού και πως ο Θεός την είχε συγχωρέσει και της έστειλε αυτό το παιδί.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΞΕΝΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΝΙΟΣ)

Γύρω στα 55. Ο Χριστόφορος είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας στην Κύπρο. Άνθρωπος σκληρός, φιλόδοξος κι αποφασιστικός στη δουλειά του, δούλεψε σκληρά για να φτάσει εκεί που έφτασε. Και καμιά φορά και πατώντας επί πτωμάτων.

Ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος Βασιλείου, ο άντρας της Βαγγελιώς.

Πριν από 25 χρόνια, μετά το τραγικό συμβάν, ο Κυριάκος ζητάει βοήθεια απ΄ τον θείο του τον Φώτη, στο βενζινάδικο του οποίου δούλευε. Ο θείος του τον βοήθησε να το σκάσει μ΄  ένα καράβι κρυφά απ΄ την Κύπρο για να μην τον πιάσει η αστυνομία για το φόνο του Νικήτα. Ο Κυριάκος βρέθηκε στο Λίβανο, όπου έγινε τσιράκι ενός Ελληνολιβανέζου επιχειρηματία, κάνοντας τις βρωμοδουλειές για λογαριασμό του. Άλλαξε το όνομα του σε Χριστόφορος Ξένος και απέκτησε ελληνικό διαβατήριο.

Όταν έγινε η σύρραξη στο Λίβανο προσπάθησε να φύγει απ΄ τη χώρα, αλλά, πάνω που προσπαθούσε να το σκάσει, κάποιοι τον πυροβόλησαν ξυστά στο κεφάλι κι από θαύμα δεν πέθανε. Όταν συνήλθε, είχε ολική αμνησία, δε θυμόταν τίποτα απ΄ το παρελθόν του, ούτε τη Βαγγελιώ, ούτε τα παιδιά του και τι συνέβη. Κατάφερε να φύγει απ΄ το Λίβανο και πήγε στην Κύπρο, όπου ξεκίνησε δουλειά απ΄ την αρχή και μετά από κάποια χρόνια κατάφερε να φτιάξει εκεί την δική του κατασκευαστική εταιρία.

Στην Κύπρο, γνωρίζει την Αλεξία, ένα όμορφο κορίτσι, πολύ νεότερο του. Δουλεύει στην εταιρία του σαν αρχιτέκτονας κι ο Χριστόφορος γοητεύεται απ΄ την εξυπνάδα και την προσωπικότητα της, αλλά και απ΄ την ομορφιά της. Όταν της ζητάει να παντρευτούν, τον έχει ερωτευτεί και δέχεται αμέσως.

Η Αλεξία μεγάλωσε χωρίς πατέρα, αφού οι γονείς της χώρισαν, όταν ήταν μικρή. Μεγάλωσε με τη μητέρα της, τη Μάρω, που δούλεψε σκληρά για να μπορέσει η Αλεξία να σπουδάσει και να κάνει κάτι στη ζωή της. Η Μάρω καταλαβαίνει πως η Αλεξία βλέπει στο πρόσωπο του Χριστόφορου τον πατέρα, που δεν είχε ποτέ και πως κοντά του νιώθει την ασφάλεια, που ίσως εκείνη σαν γυναίκα δεν κατάφερε ποτέ να της δώσει. Χαίρεται που η κόρη της είναι ευτυχισμένη, αλλά, φοβάται πως θα έρθει η μέρα που η Αλεξία θα ερωτευτεί κάποιον πραγματικά και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα γι΄ αυτήν.

Ο Χριστόφορος είναι καλός σύζυγος, αγαπάει πολύ την Αλεξία, της έχει μεγάλη αδυναμία, όπως και στον 6χρονο γιο τους, τον Αντρέα. Βάζει την οικογένεια του πάνω απ΄ όλα, παρ΄ όλο που η εταιρία του είναι πολύ σημαντική γι΄ αυτόν.

Όταν η Εύα φτάνει στην Κύπρο, η μνήμη του Χριστόφορου αρχίζει να επανέρχεται σιγά σιγά μετά από χρόνια. Θυμάται πως είναι ο Κυριάκος και τι έκανε στη Βαγγελιώ και στα παιδιά του. Στην αρχή αυτό τον καταρρακώνει, αλλά, όταν αρχίζουν οι εκβιασμοί για το παρελθόν του, ο Χριστόφορος αποφασίζει να υπερασπιστεί τη ζωή που έφτιαξε πάση θυσία, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει κακό σ΄ αυτούς που τον απειλούν. Όσο ο κλοιός σφίγγει, η πίεση τον κάνει ευέξαπτο, εκρηκτικό και ο βίαιος Κυριάκος ξυπνάει μέσα του, πράγμα που τρομάζει την Αλεξία, που βλέπει για πρώτη φορά αυτό το πρόσωπο του άντρα της. Ο Χριστόφορος προσπαθεί να την προστατέψει, να την κρατήσει έξω απ΄ όλο αυτό, αλλά, δεν τα καταφέρνει. Όταν αρχίσει, δε να υποψιάζεται πως κάποιος άλλος έχει μπει στη ζωή της, τότε θα γίνει αμείλικτος και βίαιος ακόμα και μαζί της με αποτέλεσμα η Αλεξία ν΄ αρχίσει να φοβάται πως δεν ξέρει τίποτα γι΄ αυτόν τον άνθρωπο που ζει μαζί του και που είναι πατέρας του παιδιού της.

ΘΕΜΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ (ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ)

Γύρω στα 50, ο άντρας της Εύας.

Όταν έσωσε τη Βαγγελιώ από την απόπειρα αυτοκτονίας, 25 χρόνια πριν, ήταν φοιτητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Κύπρου. Η ομορφιά της και η τραγική της ιστορία τον συνεπήραν και την ερωτεύτηκε. Φύγανε μαζί στην Αθήνα και την παντρεύτηκε κι ας ήξερε ότι η ψυχή της ήταν βαριά τραυματισμένη. Ο Θέμης πίστευε πως η αγάπη του θα κατάφερνε να την κάνει να ξεχάσει και να τα ξεπεράσει όλα. Άνθρωπος έντιμος, με καλή καρδιά, αφοσιωμένος στην επιστήμη του, καλός καθηγητής, που εμπνέει τους φοιτητές του. Ενθουσιώδης, με τη χαρά της ζωής μέσα του, πράγμα που έκανε την Εύα να τον ερωτευτεί. Η πίστη του στη ζωή της έδωσε δύναμη και από τότε που απέκτησαν την Χριστίνα, έγιναν μια αγαπημένη, δεμένη οικογένεια. Ο Θέμης αγαπάει πολύ την κόρη του, αλλά, πιστεύει πως η Εύα την έχει κακομάθει με την αδυναμία που της έχει και είναι πιο αυστηρός με την Χριστίνα, προσπαθώντας να την κάνει πιο υπεύθυνο άτομο. Η Χριστίνα τον κατηγορεί ότι η αφοσίωση του στην Εύα, τον έκανε αδιάφορο προς αυτήν. Ότι το μόνο που τον νοιάζει, είναι να είναι καλά η Εύα και να μην στεναχωριέται.

Όταν ο Θέμης βλέπει την αλλαγή της Εύας, που έχει δει στην Κύπρο τον Χριστόφορο και τον έχει αναγνωρίσει, καταλαβαίνει πως κάτι συμβαίνει στη γυναίκα του. Εκείνη, στην αρχή, το αρνείται, αλλά, όσο περνάει ο καιρός, ο Θέμης υποψιάζεται πως η αλλαγή της Εύας οφείλεται σε κάτι σοβαρό, που έχει συμβεί και προσπαθεί να την κάνει να το μοιραστεί μαζί του. Η Εύα δε θέλει να τον μπλέξει σ΄ αυτό, στην απόφαση της να κάνει τον Χριστόφορο να πληρώσει γι΄ αυτό που της έκανε 25 χρόνια πριν. Ο Θέμης αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Εύα βλέπει κάποιον άλλον κι αυτό δημιουργεί εντάσεις μεταξύ τους και αρχίζουν ν΄ απομακρύνονται ο ένας απ΄ τον άλλον.

Μια λέκτορας στο πανεπιστήμιο, που δουλεύει με τον Θέμη, η Λίλιαν, τον έχει ερωτευτεί και όταν καταλαβαίνει την κρίση που περνάει με την Εύα, τον ωθεί να της μιλήσει. Έρχονται κοντά και περνάνε ένα βράδυ μαζί, πράγμα που ο Θέμης μετανιώνει αμέσως, αφού αγαπάει την Εύα. Η Λίλιαν πληγώνεται, αλλά, του λέει πως θα είναι εκεί, όποτε χρειαστεί κάποιον να μιλήσει. Έχει αποφασίσει, όμως, να πλησιάσει την Εύα, να γίνει φίλη της και να μάθει τι κρύβει, αν υπάρχει κάποιος άλλος στη ζωή της και να το πει πρώτη στον Θέμη.

ΑΛΕΞΙΑ ΞΕΝΟΥ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΣΙΧΡΟΝΗ)

Γύρω στα 30. Η νεαρή γυναίκα του Χριστόφορου, που έχουν μαζί ένα αγοράκι 6 χρονών.

Μεγάλωσε με τη μητέρα της, τη Μάρω, όταν οι γονείς της χώρισαν, όταν ήταν οχτώ χρονών. Για την ακρίβεια, ο πατέρας της τις εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα κι αυτό πλήγωσε πολύ και τις δύο. Είναι πολύ δεμένη με τη μητέρα της, η οποία δούλεψε σκληρά για να την σπουδάσει και για να έχει η κόρη της μια καλή ζωή. Η Αλεξία έγινε αρχιτέκτονας και έπιασε δουλειά στην εταιρία του Χριστόφορου, όπου και τον γνώρισε και τον ερωτεύτηκε.

Είναι πολύ καλό και συναισθηματικό άτομο, έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, αγαπάει πολύ την αρχιτεκτονική, την οποία άφησε για ν΄ αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του Αντρέα, του 6χρονου γιου της. Τώρα νιώθει πως είναι η ώρα ν΄ αρχίσει να δουλεύει ξανά, γιατί της λείπει πολύ. Ο Χριστόφορος της προτείνει να γυρίσει στην εταιρία, αλλά, η Αλεξία, περήφανη, όπως είναι, δεν το δέχεται αυτό. Δε θέλει να λένε όλοι ότι δουλεύει εκεί χάρη στον άντρα της κι αποφασίζει να ξεκινήσει να δουλεύει μόνη της απ΄ το σπίτι.

Αγαπάει πολύ τον Χριστόφορο, νιώθει ασφάλεια κοντά του, πράγμα που της είχε λείψει πολύ, ενώ μεγάλωνε. Παρ΄ όλο που η Μάρω έκανε τα πάντα για να μην της λείψει τίποτα, η απουσία του πατέρα της την σημάδεψε βαθιά. Ο Χριστόφορος το ξέρει αυτό, ξέρει πως η Αλεξία δεν ένιωσε ποτέ γι΄ αυτόν τον παθιασμένο έρωτα, που ένιωσε αυτός, αλλά, δεν τον πειράζει. Ξέρει πως τον αγαπάει και είναι ευτυχισμένοι μαζί, αφού είναι διατεθειμένος να της προσφέρει τα πάντα, ώστε να είναι ευτυχισμένη.

Όλα θ΄ αρχίσουν ν΄ αλλάζουν, όταν η Αλεξία συναντήσει τυχαία τον Μάρκο και η έλξη που νιώθει γι΄ αυτόν, είναι κάτι πρωτόγνωρο γι΄ αυτήν.

ΜΑΡΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ  (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ)

Γύρω στα 27. Ο Μάρκος είναι ένα όμορφο αγόρι, που δουλεύει στη λέσχη της Μαρκέλλας σαν μπάρμαν, αλλά, είναι και ζιγκολό.

Είναι ο Μιχάλης, ο γιος της Βαγγελιώς και του Κυριάκου, που εκείνο το βράδυ 25 χρόνια πριν, όταν ο Κυριάκος τον έσπρωξε κι έπεσε στη θάλασσα, τον έσωσε ο Σάββας, ένας ψαράς, που ψάρευε στην περιοχή. Το αγόρι ήταν κατατρομαγμένο, δεν έβγαζε μιλιά για μέρες κι ο Σάββας τον πήγε στην αστυνομία και τους εξήγησε τι έγινε. Όταν ανακαλύφθηκε το πτώμα του Νικήτα και η αστυνομία άρχισε να ψάχνει τον Κυριάκο και τη Βαγγελιώ και τα παιδιά τους, τα συνδύασαν και κατάλαβαν ότι ο μικρός είναι ο Μιχάλης. Προσπάθησαν να μάθουν απ΄ το παιδί τι έγινε εκείνο το βράδυ, αλλά, ο μικρός δε θυμόταν, όλα ήταν μπερδεμένα στο κεφάλι του απ΄ το σοκ. Εντόπισαν τη θεία της Βαγγελιώς, που είχε χρόνια να μιλήσει μαζί της και δεν ήξερε τι είχε συμβεί. Άρρωστη χωρίς πολύ χρόνο ζωής, η θεία δεν μπορεί ν΄ αναλάβει το παιδί, το οποίο αποφασίζεται να πάει σε ορφανοτροφείο μέχρι να εντοπιστούν οι γονείς του. Ο Μιχάλης, όμως, το σκάει συνέχεια απ΄ το ορφανοτροφείο και πάει στο σπίτι του Σάββα. Μόνο κοντά του νιώθει ασφάλεια κι αγάπη.

Έτσι ο Σάββας ζητάει απ΄ την αστυνομία να κρατήσει αυτός το παιδί, μέχρι να βρουν τα ίχνη της Βαγγελιώς και του Κυριάκου. Τα χρόνια, όμως, περνάνε και οι γονείς του δεν έχουν βρεθεί. Ο Σάββας τον υιοθετεί και του αλλάζει το όνομα σε Μάρκο και του δίνει το δικό του επίθετο.

Ο Σάββας αφοσιώνεται στο μεγάλωμα του και στην προσπάθεια του να κάνει το παιδί να νιώσει ασφάλεια και στοργή. Ο μικρός ταλαιπωρείται όλα αυτά τα χρόνια από εφιάλτες απ΄ τη στιγμή που πέφτει στο νερό και πνίγεται κι ακόμα δε μπορεί να θυμηθεί καθαρά τι συνέβη εκείνο το τραγικό βράδυ. Κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, θυμάται, τη Δέσποινα, τη μικρή του αδερφή και τον βίαιο πατέρα του που χτυπούσε τη μάνα του. Όπως κι ότι ο Κυριάκος τον πέταξε στη θάλασσα κι η Βαγγελιώ δεν έπεσε να τον σώσει. Αυτό τον πληγώνει βαθιά. Ξέρει πια ότι ο πατέρας του ήταν ένα κάθαρμα, αλλά, η μεγάλη απογοήτευση έρχεται απ΄ τη μάνα του που δεν έκανε τίποτα να τον σώσει εκείνο το βράδυ. Αυτό τον κάνει καχύποπτο με τις γυναίκες, που τις θεωρεί ανάξιες εμπιστοσύνης κι αγάπης, αλλά και πέρα απ΄ αυτό είναι κλειστός, συνεχώς σε άμυνα και δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Αποφασισμένος να βγάλει λεφτά για να προσφέρει μια καλή ζωή στον Σάββα, που του έδωσε τόσα πολλά, πιάνει δουλειά στη νύχτα σαν μπάρμαν κι εκεί γνωρίζει τη Μαρκέλλα, που τον παίρνει στο κύκλωμα των ζιγκολό που έχει. Για τον Μάρκο είναι εύκολα λεφτά. Δεν έχει φραγμούς και ηθική, ο κόσμος γι΄ αυτόν είναι κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένος και πιστεύει πως οι σχέσεις είναι ένα αλισβερίσι και όλοι θέλουν κάτι από σένα.

Με τη Μαρκέλλα έχει μια καθαρή σχέση συνεργασίας, του αρέσει το στυλ της, η ανεξαρτησία της και ότι πέρασε κι αυτή πολλά στη ζωή της και τώρα δεν στηρίζεται και δεν εξαρτάται από κανέναν, αλλά, βασίζεται μόνο στον εαυτό της.

Όλα αλλάζουν, όμως, όταν ο Μάρκος γνωρίζει τυχαία την Αλεξία. Η καλοσύνη της, η εξυπνάδα της και η προσωπικότητα της τον γοητεύουν, δεν έχει γνωρίσει ποτέ του ένα τέτοιο πλάσμα, μια τόσο ξεχωριστή γυναίκα. Η Μαρκέλλα τον ωθεί να την κάνει πελάτισσα, αλλά, αυτός ξέρει πως αυτό δε θα συμβεί ποτέ, αφού η Αλεξία δεν είναι άτομο που θα το έκανε αυτό.

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛ(ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ)

Γύρω στα 40. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευδοκία, αλλά, το άλλαξε, όταν έφυγε απ΄ το σπίτι της στα 17. Πολύ γοητευτική και έξυπνη γυναίκα, η Μαρκέλλα, ξέρει πώς να χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και την ομορφιά της για προσωπικό της όφελος.

Είχε δύσκολη παιδική κι εφηβική ηλικία, αφού ο πατέρας της, ένας αυταρχικός και συντηρητικός ιερέας, την έκανε ν΄ ασφυκτιά με την συμπεριφορά του απέναντι της κι απέναντι στη μικρή της αδερφή την Άννα. Όταν διώχνει απ΄ το χωριό που μένουν, τον πρώτο έρωτα της Μαρκέλλας, ένα νεαρό αγόρι, η Μαρκέλλα αποφασίζει να το σκάσει απ΄ το σπίτι στα 17 της και να ζήσει μαζί του. Φεύγει για τη Λευκωσία, αλλά, γρήγορα ο νεαρός την παρατάει και μένει μόνη χωρίς δουλειά και λεφτά. Δε θέλει να ξαναγυρίσει με τίποτα στο χωριό και πιάνει δουλειά σ΄ ένα μπαρ για να βγάλει λεφτά. Μετά από κάποια χρόνια, γνωρίζει τον Χρυσοχόου, έναν πλούσιο έμπορο ναρκωτικών και τα φτιάχνει μαζί του. Δεν την ενδιαφέρει η δουλειά του, το μόνο που τη νοιάζει, είναι να επιβιώσει και να βοηθήσει την Άννα απ΄ το χωριό, αφού ο πατέρας τους θέλει να την παντρέψει με το ζόρι με κάποιον πολύ μεγαλύτερο της, που δεν τον αγαπάει. Πράγματι, η Άννα το σκάει απ΄ το χωριό και πάει να ζήσει μαζί της. Η Μαρκέλλα θέλει να τη βοηθήσει να σπουδάσει και να μην κάνει τη ζωή της νύχτας που κάνει αυτή. Η Άννα πάει στο πανεπιστήμιο και η Μαρκέλλα κάνει τα πάντα για να της δώσει την άνεση να σπουδάσει και να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα.

Μετά τον τραγικό χαμό της Άννας και την εξαφάνιση του Χρυσοχόου, η Μαρκέλλα βρίσκεται καταρρακωμένη και πάλι στο μηδέν. Με κάποια λεφτά που έχει μαζέψει και πουλώντας κάποια ακριβά δώρα του Χρυσοχόου, ανοίγει το πρώτο της μπαρ. Τότε γνωρίζει τον Χριστόφορο, που δεν έχει παντρευτεί ακόμα την Αλεξία. Αρχίζουν να βρίσκονται κι η Μαρκέλλα τον ερωτεύεται. Αρχίζει να κάνει όνειρα για μια ζωή μαζί του, αλλά, εκείνος την αφήνει, όταν γνωρίζει την Αλεξία. Η Μαρκέλλα πληγώνεται πολύ, αλλά, δεν είναι ο τύπος που θα κάνει σκηνές, ούτε θα παρακαλέσει. Αποφασίζει να μη δεθεί πια με κανέναν και να κοιτάξει μόνο τον εαυτό της και το συμφέρον της. Έτσι της έρχεται η ιδέα να φτιάξει μια χαρτοπαιχτική λέσχη κάτω απ΄ το μπαρ και να προωθεί νεαρά αγόρια σε πλούσιες, μοναχικές ή βαριεστημένες  γυναίκες. Έτσι γνωρίζει τον Μάρκο, που θέλει απεγνωσμένα να βγάλει λεφτά και δεν έχει φραγμούς. Τον βάζει στη «δουλειά» κι εκείνος εκπαιδεύει και τα άλλα αγόρια που μπαίνουν στο κύκλωμα.

ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ (ΜΑΡΙΛΙΑ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΟΥ)

Γύρω στα 22. Είναι αστυνομικός, τέλειωσε με άριστα της σχολή αστυνομίας και θέλει να μπει στο εγκληματολογικό τμήμα. Κορίτσι έξυπνο, δραστήριο και ανεξάρτητο, με ατίθασο χαρακτήρα, αγαπάει τη δράση και βαριέται εύκολα. Είναι η μοναχοκόρη του Αρίστου και της Σοφίας Ανδρέου, ενός ζευγαριού μεσοαστών, που έχουν ένα καφενείο στην πόλη, ένα ζευγάρι πολύ αγαπημένο που μεγάλωσε την κόρη τους με αγάπη και στοργή. Είναι πολύ δεμένη με τους γονείς της, οι οποίοι είναι περήφανοι που η κόρη τους είναι στην αστυνομία, αποφασισμένη να κάνει το σωστό και να προστατέψει τους αδύναμους. Επίσης, έχει μεγάλη αδυναμία στη θεία της, την Ηλέκτρα, την αδερφή της μητέρας της, που δεν έχει παιδιά και θεωρεί την Ειρήνη κόρη της. Ό,τι δεν μπορεί να εκμυστηρευτεί στους γονείς της η Ειρήνη από φόβο μην τους στεναχωρήσει ή μην τους αγχώσει, το λέει στη θεία της που οι συμβουλές της είναι πολύτιμες. 

Στο τμήμα, έρχεται συχνά σε κόντρα με τον Γιάννο Πολυβίου, τον διευθυντή της, λόγω του πείσματος και του ατίθασου χαρακτήρα της. Ο Στέφανος, ένας συνάδερφος της, πιο έμπειρος απ΄ αυτήν, είναι προστατευτικός μαζί της, παρ΄ όλο που η Ειρήνη του προσάπτει συχνά ότι είναι πολύ ήπιος και μαλακός.

Όταν η Ειρήνη εμπλέκεται στην υπόθεση των απειλών κατά του Ξένου, γνωρίζει τον Φίλιππο, τον σωματοφύλακα και δεξί χέρι του Ξένου. Μια έντονη κόντρα ξεκινάει μεταξύ τους, αυτός είναι ειρωνικός μαζί της, την υποτιμάει επειδή είναι πιτσιρίκα και αυτό την εξοργίζει. Στην πορεία, αυτή η κόντρα γίνεται έντονη έλξη και η Ειρήνη συνειδητοποιεί πως τον έχει ερωτευτεί, παρ΄ όλο που δε θέλει να το παραδεχτεί κι αντιδράει έντονα σ΄ αυτό το αναπάντεχο συναίσθημα που την κυριεύει. Ο Φίλιππος είναι ό,τι αντιπαθεί σ΄ έναν άντρα, ειρωνικός, εσωστρεφής, αλαζόνας κι απόμακρος κι αφοσιωμένος στον Ξένο, που η Ειρήνη είναι σίγουρη ότι υπάρχει κάτι βρώμικο στο παρελθόν του κι είναι αποφασισμένη να το ανακαλύψει.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ)

Γύρω στα 30. Ο Φίλιππος είναι ο σωματοφύλακας και το δεξί χέρι του Χριστόφορου Ξένου. Από πατέρα Έλληνα και μητέρα Κύπρια, μεγάλωσε στην Κύπρο και είναι μοναχογιός. Ο πατέρας του πέθανε, όταν ήταν μικρός και όταν έγινε 18, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε κι έφυγε για την Αγγλία με τον άντρα της.

Ήταν αστυνομικός, πολύ καλός στη δουλειά του, στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών. Αφοσιωμένος στη δουλειά, έντιμος, σκληρός, όπου χρειαζόταν και πολύ καλός συνεργάτης. Η εντιμότητα του τον έφερνε συχνά σε αντιπαράθεση με συναδέλφους του, που τα έπαιρναν κρυφά και δεν άργησε να γίνει «στόχος» σχολίων και να δημιουργεί αντιπάθειες στο τμήμα.

Κάποια στιγμή ξεκινάει να δουλεύει σαν μυστικός  και γίνεται ο έμπιστος του Χρυσοχόου, ενός εμπόρου ναρκωτικών, που τον έχουν στόχο απ΄ το τμήμα. Σκοπός του είναι να κερδίσει ο Χρυσοχόου την εμπιστοσύνη του και μετά να του στήσουν παγίδα και να τον συλλάβουν σε μια μεγάλη πώληση ηρωίνης. Σ΄ αυτή την αποστολή, ο Φίλιππος γνωρίζει τη Μαρκέλλα, και απ΄ τη Μαρκέλλα γνωρίζει τη μικρή αδερφή της, την Άννα, που δεν είχε καμία σχέση μ΄ αυτόν τον χώρο. Η Μαρκέλλα φρόντιζε πάντα την Άννα, αφού είχαν μεγαλώσει χωρίς γονείς κι είχε στόχο της η αδερφή της να σπουδάσει και να έχει ένα μέλλον μακριά απ΄ τη νύχτα και τον υπόκοσμο. Ο Φίλιππος ερωτεύεται την Άννα κι ο έρωτας είναι αμοιβαίος.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ (ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΛΙΑ)

Γύρω στα 30. Συνάδελφος της Ειρήνης, πιο ψηλά στην ιεραρχία, σαν πιο μεγάλος. Ο Στέφανος είναι ήρεμος άνθρωπος, έντιμος και με τρυφερή καρδιά. Η Ειρήνη απορεί μερικές φορές πώς αποφάσισε να γίνει αστυνομικός και όχι παπάς, όπως του λέει, κάνοντας του πλάκα. Είναι προστατευτικός με την Ειρήνη γιατί φοβάται πως το πείσμα κι ο ενθουσιασμός της θα την βάλουν κάποια στιγμή σε μπελάδες. Προσπαθεί να την βοηθήσει να γίνει πιο λογική και ψύχραιμη. Και είναι η μόνη που μπορεί να τον κάνει έξαλλο. Κάποια στιγμή βρίσκεται μπλεγμένος με μια σερβιτόρα απ΄ το μπαρ της Μαρκέλλας κι αυτό θα είναι η αρχή για να μπλέξει σε μια μπερδεμένη ιστορία φόνου, αφού η κοπέλα κάποια στιγμή βρίσκεται νεκρή. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα, όταν ο Στέφανος ανακαλύψει πως η κοπέλα έχει μια 12χρονη κόρη, που είναι μάρτυρας του φόνου της μητέρας της. 

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΥ (ΧΑΡΗΣ ΚΚΟΛΟΣ)

Γύρω στα 45, ο διευθυντής του ανθρωποκτονιών.

Άνθρωπος απαιτητικός και μονόχνοτος, θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του και δε δέχεται μύγα στο σπαθί του. Τα λέει έξω απ΄ τα δόντια, ξεροκέφαλος και συχνά εκνευριστικός γι΄ αυτό το λόγο. Είναι, όμως, έντιμος, δίκαιος και προστατευτικός με τους αστυνομικούς του τμήματος του.

Στην αρχή υποτιμάει την Ειρήνη, αλλά, όταν ανακαλύπτει ότι η μικρή έχει κότσια, αλλάζει γνώμη και αρχίζει να την ακούει και να την εμπιστεύεται πιο πολύ. Υπάρχει μια κόντρα μεταξύ τους απ΄ την αρχή, αφού ούτε η Ειρήνη μασάει τα λόγια της κι αυτό, ενώ τον κάνει έξαλλο, του αρέσει.

Είναι χωρισμένος αφού η γυναίκα του δεν άντεξε τον δύσκολο χαρακτήρα και τη δουλειά του, που τον κρατούσε μακριά απ΄ το σπίτι πολλές ώρες. Εκτιμάει πολύ τον Φίλιππο, τον θεωρούσε απ΄ τους καλύτερους αστυνομικούς του και είχε προσπαθήσει πολύ να τον βοηθήσει τότε με τον θάνατο της Άννας, αλλά, δεν τα κατάφερε κι αυτό τον στεναχωρεί.

ΔΩΡΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΣΗΣ)

Γύρω στα 45, φίλος και συνέταιρος του Χριστόφορου.

Είναι χρόνια φίλος και συνεργάτης του Χριστόφορου, παντρεμένος με τη Λουίζα, μια νευρωτική και ζηλιάρα γυναίκα κι έχουν ένα 17χρονο γιο, τον Άρη. Όλα μοιάζουν ειδυλλιακά στη ζωή του Δώρου, αλλά, στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται, αφού έχει δύο μεγάλα πάθη: τα χαρτιά και την Μαρκέλλα, που είναι περιστασιακά ερωμένη του.

Άνθρωπος φιλοχρήματος, φιλόδοξος, αλλά, αδύναμος, ο Δώρος βασίστηκε πάντα στη φιλία του με τον Χριστόφορο, ο οποίος του έχει δανείσει κατά καιρούς μεγάλα ποσά, τα οποία έχει χάσει στα χαρτιά. Ο γάμος του με τη Λουίζα δεν πάει καθόλου καλά, αφού εκείνη υποψιάζεται πως έχει ερωμένη και του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας και πίνει πολύ. Αυτό επηρεάζει και τον Άρη, που έχει αρχίσει να κάνει κακές παρέες και έχει μπλεξίματα, που οι γονείς του αγνοούν.

ΛΟΥΙΖΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ (ΗΛΕΚΤΡΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ)

Γύρω στα 40, η γυναίκα του Δώρου. Κορίτσι από μεσοαστική οικογένεια, η Λουίζα ονειρευόταν πάντα μια καλή ζωή με οικονομική άνεση και όταν γνώρισε τον Δώρο, πίστεψε πως ήταν ο τέλειος άντρας γι΄ αυτήν, αυτός που θα μπορούσε να της προσφέρει όλα αυτά που ονειρευόταν.

Μετά από κάποια χρόνια, όμως, άρχισαν τα προβλήματα στον γάμο τους. Ο Δώρος δούλευε πολλές ώρες, την παραμελούσε κι εκείνη κόντευε να τρελαθεί μόνη στο σπίτι με τον Άρη μικρό. Γυναίκα ανασφαλής, που δε στάθηκε ποτέ στα πόδια της, πάντα εξαρτημένη απ΄ τον Δώρο, όταν αρχίζει να υποψιάζεται πως εκείνος έχει ερωμένη, αποφασίζει να μάθει ποια είναι και να μην παραδώσει τα όπλα τόσο εύκολα. Δεν ξέρει πως ο Δώρος είναι άσχημα χρεωμένος, ούτε πως χρωστάει λεφτά παντού, όπως στον Χριστόφορο και στην Μαρκέλλα. Με τον Άρη δεν έχει καλή σχέση, εκείνη πιστεύει πως προσπάθησε να είναι καλή μάνα, αλλά, ο Άρης την κατηγορεί πως ποτέ δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε μαζί του, αφού το μόνο που ήθελε, ήταν λούσα και καλοπέραση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ (ΑΝΘΗ ΚΑΣΣΙΝΟΥ)

Γύρω στα 17, η κόρη του Θέμη και της Εύας.

Η Χριστίνα είναι ένα έξυπνο και μετρημένο κορίτσι της ηλικίας της, μαθημένη απ΄ την Εύα να της κάνει όλα τα χατίρια, χωρίς αυτό, όμως, να την έχει κάνει κακομαθημένη, όπως καμιά φορά την κατηγορεί ο πατέρας της πως είναι. Απλά η Χριστίνα είναι ένα ανώριμο κορίτσι, που έχει μεγαλώσει προστατευμένο και ο Θέμης θα ήθελε να είναι λίγο πιο υπεύθυνο άτομο.

Όταν αποφασίζουν να μετακομίσουν στην Κύπρο, η Χριστίνα αντιδράει άσχημα. Δε θέλει ν΄ ακολουθήσει τους γονείς της εκεί, δε θέλει να χάσει τους φίλους και τη βολή της. Αυτό τη φέρνει σε σύγκρουση με τον Θέμη, που θέλει την οικογένεια του κοντά του. Τελικά η Εύα την πείθει να πάει ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο στην Κύπρο κι αν δεν της αρέσει, να φύγει.

Η Χριστίνα γνωρίζει τον Άρη στο πανεπιστήμιο. Ο Άρης γοητεύεται από τη Χριστίνα και τη μυεί σ΄ όλα αυτά που δεν έκανε ποτέ μέχρι τότε. Αρχίζει να βγαίνει και να ξενυχτάει μαζί του και με την παρέα του και αυτό τη φέρνει για πρώτη φορά σε σύγκρουση και με την Εύα.

ΑΡΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ (ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΛΗΣ)

Γύρω στα 17.

Ο γιος του Δώρου και της Λουίζας.

Παιδί μεγαλωμένο με οικονομική άνεση, αλλά, χωρίς την αγάπη και τη φροντίδα, που χρειαζόταν, ο Άρης έχει γίνει αλαζόνας και κωλόπαιδο και κάνει ό,τι μπορεί για να εκνευρίσει τους γονείς του. Στην πραγματικότητα, δεν είναι κακό παιδί, απλά έχει μεγαλώσει με λάθος τρόπο και αντιδράει σ΄ αυτό, προκαλώντας τους γονείς του μ΄ αυτά που κάνει για να του δώσουν λίγη σημασία.

Η Χριστίνα του αρέσει πολύ απ΄ την πρώτη στιγμή που τη γνωρίζει και τα φτιάχνουν, αλλά, κάποια στιγμή η Χριστίνα καταλαβαίνει ότι το μόνο που τον νοιάζει, είναι να κάνει το κέφι του και πως δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γι΄ αυτήν. Καταλαβαίνει πως ο δρόμος που έχει πάρει μαζί του, δε θα της βγει σε καλό και τον παρατάει. Καταλαβαίνει, όμως, κάποια στιγμή ότι ο Άρης έχει πολύ σοβαρά προβλήματα στο σπίτι κι ότι αυτό είναι που τον κάνει ν΄ αντιδράει έτσι κι αποφασίζει να του σταθεί.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ (ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)

Γύρω στα 55. Ο πατέρας της Ειρήνης.

Άνθρωπος απλός, με καλή καρδιά, βιοπαλαιστής, έχει με τη γυναίκα του, τη Σοφία, ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στην παλιά πόλη. Ήταν ναυτικός και ταξίδευε συχνά. Του αρέσει το καλό φαγητό, η καλή παρέα και να διηγείται ιστορίες από τότε που ήταν στα καράβια, που όλοι τις έχουν ακούσει εκατό φορές. Αγαπάει πολύ την Ειρήνη, είναι η μοναχοκόρη του και της έχει αδυναμία, όπως κι εκείνη σ΄ αυτόν. Όταν αρχίζει να έχει κάποια προβλήματα υγείας, το κρύβει απ΄ την Ειρήνη κι απ΄ τη Σοφία, αλλά, κάποια στιγμή χρειάζεται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και να αλλάξει συνήθειες, πράγμα που τον ρίχνει σε θλίψη.

ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ (ΕΡΜΙΝΑ ΚΥΡΙΑΖΗ)

Γύρω στα 50. Η μητέρα της Ειρήνης.

Γυναίκα δυναμική, κρατάει αυτή το μεζεδοπωλείο και είναι ο αρχηγός της οικογένειας. Η Σοφία είναι πολύ αγαπητή και με χιούμορ, έχει κι αυτή αδυναμία στην Ειρήνη, αλλά, είναι και πιο αυστηρή μαζί της, σε αντίθεση με τον Αρίστο, που δεν τη μάλωσε ποτέ. Η Σοφία δεν συμφώνησε ποτέ με την απόφαση της Ειρήνης να γίνει αστυνομικός κι ανησυχεί μήπως της συμβεί κάτι κακό.

Υπάρχει ένα μυστικό που έχουν με τον Αρίστο, το γεγονός πως η Ειρήνη είναι υιοθετημένη, αλλά, εκείνη δεν έχει μάθει ποτέ τίποτα. Η Σοφία είχε τέσσερις αποβολές πριν την υιοθεσία και ήταν πια απελπισμένη πως δε θα κάνει ποτέ παιδί, όταν βρέθηκε στο δρόμο της η Ειρήνη. Η Σοφία αναρωτιέται ακόμα μετά από τόσα χρόνια μήπως έπρεπε να είχαν πει στην Ειρήνη, όταν μεγάλωσε αρκετά, πως δεν είναι οι βιολογικοί της γονείς, αλλά, ο Αρίστος δεν ήθελε να το κάνουν. Η Σοφία ξέρει πως η Ειρήνη είναι πεισματάρα και ατίθαση και προσπαθεί να την προστατεύσει κι έρχονται σε κόντρα καμιά φορά. 

ΛΙΛΙΑΝ ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ (ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΑΒΒΑ)

Γύρω στα 35. Είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο, που παίρνει τη θέση διευθυντή ο Θέμης. Δουλεύει μαζί του και τον θαυμάζει πολύ, γιατί είχε ακούσει γι΄ αυτόν και είχε παρακολουθήσει την πορεία του, πριν ακόμα τον γνωρίσει.

Στην πορεία, τον ερωτεύεται και όταν αρχίζουν τα προβλήματα του Θέμη με την Εύα, κάνει μα περιστασιακή σχέση μαζί του, για την οποία ο Θέμης μετανιώνει. Η Λίλιαν, όμως, είναι αποφασισμένη να τον διεκδικήσει.

Είχε γνωρίσει έναν γιατρό πριν από χρόνια, αλλά, ήταν παντρεμένος. Παρ΄ όλο που της είχε υποσχεθεί πως θ΄ αφήσει τη γυναίκα του, δεν το έκανε ποτέ. Όταν η Λίλιαν έμεινε έγκυος, αυτός τα έβαλε μαζί της, κατηγορώντας την πως το έκανε επίτηδες για να του δημιουργήσει πρόβλημα.

Η Λίλιαν, πληγωμένη και νιώθοντας προδομένη, αποφάσισε να κρατήσει το παιδί μόνη της, αλλά, αυτός έξαλλος την έσπρωξε κατά λάθος σ΄ έναν καυγά τους, έπεσε από σκάλες κι έχασε το παιδί. Κρύβει μέσα της έναν βαθύ πόνο και θυμό, γι΄ αυτό και βλέπει στον Θέμη τον άντρα που θα τη βοηθήσει να το ξεπεράσει και παθαίνει εμμονή πως είναι αυτός που πρέπει να κάνει επιτέλους οικογένεια μαζί του.

ΜΑΡΩ ΟΡΦΑΝΟΥ (ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)

Γύρω στα 50, η μητέρα της Αλεξίας.

Η Μάρω χήρεψε νέα και μεγάλωσε μόνη της τη μοναχοκόρη της. Μέχρι τότε δεν είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή της, αλλά, αναγκασμένη απ΄ τις συνθήκες, έκρυψε τον πόνο της για τον χαμό του άντρα της και έγινε μάνα και πατέρας για την Αλεξία. Δούλεψε σκληρά για να μη λείψει τίποτα στην κόρη της και για να πάει στο πανεπιστήμιο και να έχει ένα καλό μέλλον.

Η Αλεξία είναι πολύ δεμένη με τη μητέρα της, μιλάνε για όλα και όταν ερωτεύτηκε τον Χριστόφορο, ζήτησε αμέσως τη γνώμη της για το τι να κάνει. Η Μάρω κατάλαβε πως η Αλεξία έβλεπε σ΄ αυτόν τον δυνατό άντρα, που θα της προσφέρει ασφάλεια και λίγο σαν υποκατάστατο του πατέρα, που έχασε μικρή, αλλά, όταν είδε πως ο Χριστόφορος την αγαπούσε πραγματικά και πως θα έκανε τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη, έδωσε τη συγκατάθεση της σ΄ αυτόν τον γάμο. Λατρεύει τον Αντρέα, τον εγγονό της και περνάει πολλές ώρες μαζί του.

Είναι φίλη της Σοφίας, ήταν συμμαθήτριες στο σχολείο και η φιλία τους κρατάει ακόμα.

Η Αλεξία γνωρίζεται με την Ειρήνη, αλλά, δεν ήταν ποτέ φίλες, αφού η Αλεξία είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Όταν η Αλεξία ερωτεύεται τον Μάρκο, η Μάρω καταλαβαίνει πως αυτό δε θα έχει καλό τέλος και προσπαθεί ν΄ αποτρέψει την Αλεξία. Καταλαβαίνει, όμως, πως θα είναι δύσκολο γιατί είναι η πρώτη φορά που η κόρη της ερωτεύεται κάποιον και θα της είναι πολύ δύσκολο να το θυσιάσει αυτό για την οικογένεια της

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» : ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 16:45, ΣΤΟ OPEN!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο:  Άντα Γκουρμπαλή

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάββας Χρυσοστόμου

Παραγωγή: Arts and Film Productions

Χριστόφορος:                          Γιώργος Νινιός

Εύα:                                         Ελισάβετ Μουτάφη

Αλεξία:                                    Κατερίνα Μισιχρόνη

Μάρκος:                                  Δημήτρης Γκουτζαμάνης

Θέμης:                                     Νεοκλής Νεοκλέους

Μαρκέλλα:                             Μαριάννα Πολυχρονίδη

Ειρήνη:                                    Μαρίλια Γιαλλουρίδου

Γιάννος:                                   Χάρης Κκολός

Στέφανος:                                Νίκος Γκέλια

Φίλιππος:                                Ανδρέας Βούλγαρης

Δώρος:                                    Αλέξανδρος Παρίσσης

Λουΐζα:                                    Ηλέκτρα Φωτιάδου

Σοφία   :                                   Ερμίνα Κυριαζή

Αρίστος:                                  Ανδρέας Βασιλείου

Άρης    :                                   Φώτης Κάραλλης

Λίλιαν:                                     Πολυξένη Σάββα

Χριστίνα:                                 Ανθή Κασσινού

Μάρω:                                     Έλενα Παπαδοπούλου

Μικρός Ανδρέας:                    Γιώργος Κουρής

Τους τίτλους αρχής ντύνει μουσικά με τη φωνή της, η Βιολέτα Ίκαρη.

Δες κι αυτό:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts