Το CSI Institute υποδέχεται δυναμικά και άκρως δημιουργικά τον Νοέμβριο!

Mε καθημερινή, άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες η επιστημονική ομάδα και οι εθελοντές του CSI Institute μέσω του Help Desk, του online support παρέχουν υποστήριξη, καθοδήγηση και συμβουλές για όσα θέματα τους απασχολούν αναφορικά με την επαφή με το Διαδίκτυο αλλά και με θέματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα με συστηματική αρθρογραφία στο site μας στοχεύουμε στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των χρηστών του Διαδικτύου με σκοπό να απολαμβάνουν τα οφέλη του Ψηφιακού κόσμου και να αποφεύγουν τους κινδύνους, γιατί όπως έχει αναφέρει και η κα Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του CSI Institute “Αυτό που φοβίζει είναι η άγνοια του κόσμου γύρω από τα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Είναι σαν να οδηγούν ένα όχημα υψηλών ταχυτήτων χωρίς να έχουν πάρει το δίπλωμα οδήγησης”. 

Καθημερινά οι εθελοντές-συντάκτες μαζί με την κα Ήβη Χρυσού, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του CSI Institute και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία, παρουσιάζουν και αναλύουν διάφορα θέματα τεχνολογίας, διαδικτύου, κυβερνοασφάλειας, ψυχικής υγείας, εγκληματολογίας, καθώς και θέματα που απασχολούν γονείς και παιδεία, τάσεις στα κοινωνικά δίκτυα και γεγονότα της επικαιρότητας. “Το Διαδίκτυο δεν είναι κακό. Εμείς το κάνουμε κακό με την χρήση που του κάνουμε.”, έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του CSI Institute, κ. Μανώλης Σφακιανάκης και αυτό πρεσβεύει και το Ινστιτούτο μέσα από τις δράσεις του να δημιουργήσει ενημερωμένους χρήστες που θα απολαμβάνουν το Διαδίκτυο χωρίς να κινδυνεύουν και να απειλούνται. Για αυτό το σκοπό βασικό πυλώνας της δραστηριότητας μας είναι η επιμόρφωση των πολιτών. 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το CSI Institute σε συνεργασία με την Eurolife FFH προσφέρει σε γονείς και μαθητές δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα με στόχο τόσο στην επιμόρφωσή των γονέων σε ζητήματα διαδικτύου, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική προστασία των παιδιών τους κατά τη χρήση του, όσο και στην ενθάρρυνση των μαθητών για τη δημιουργική και εκπαιδευτική ενασχόληση τους με τον κόσμο του διαδικτύου. Η Ψηφιακή Ακαδημία Μαθητή, διάρκειας 16 ωρών, αποτελείται μηνιαίως από δυο εκπαιδευτικά τμήματα των 200 ατόμων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιστημονική ομάδα SeRi (STEM-Engineering-Robotics-Informatics) του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι μαθητές που συμμετέχουν διδάσκονται βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development. Παράλληλα λειτουργεί και η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέα στην οποία διδάσκονται ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα, θέματα για την επικοινωνία του ανηλίκου στο διαδίκτυο και την ασφάλεια του Διαδικτύου από τους επιστημονικούς συνεργάτες του CSI Institute. 

Το CSI Institute καινοτομεί για μια ακόμα φορά κάνοντας το πρώτο βήμα και προς την εκπαίδευση, θέλοντας να συμβάλει ουσιαστικά στην επαγγελματική ανάπτυξη της νέας γενιάς. Ενώνει τις δυνάμεις του με το City Unity College, προσφέροντας την τεχνογνωσία. του. Οι δύο φορείς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσιάζουν μια σειρά από μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν τους τομείς της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής, της Κυβερνοασφάλειας και της Ψυχολογίας και θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην χώρα μας

Αυτό τον μήνα ξεχωριστή δράση για το Ινστιτούτο μας αποτελεί η παρουσίαση της εκστρατείας που σχεδιάζουμε τους τελευταίους μήνες κατά της βίας. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη εκστρατεία ενάντια σε κάθε μορφή βίας στην χώρα μας. Την ανάγκη για την πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής έφεραν στο φως η κα Κέλλυ Ιωάννου , Διευθύντρια του  CSI Institute και ο κος Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CSI Institute, οι οποίοι αξιοποιώντας το επιστημονικό τους υπόβαθρο και την πολυετή εμπειρία τους, στοχεύουν στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών για το φαινόμενο της βίας που μαστίζει στην εποχή μας. Η επίσημη παρουσίαση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με ομιλίες επιστημονικών συνεργατών, της ομάδας δημιουργίας της εκστρατείας καθώς θα παρουσιαστούν αναλυτικά το όραμα, οι στόχοι και οι δράσεις της εκστρατείας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.csii.gr ή καλέστε 

στο 215 215 10 11.  

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts