Τραγωδία: Δύο νεκροί στο hot spot της Μόριας

Δύο Κούρδοι  πρόσφυγες από το Ιράκ, μια 60χρονη γυναίκα και το 5χρονο εγγόνι της, είναι τα θύματα της μεγάλης φωτιάς που κατέκαψε τα μεσάνυχτα μεγάλο μέρος του hot spot της Μόριας.

Και οι δύο με σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρονται με αεροδιακομιδή στην Αθήνα προκειμένου οι περιπτώσεις τους να αντιμετωπισθούν από εξειδικευμένους γιατρούς.
Μαζί τους στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν και περίπου 10 ακόμα μετανάστες και πρόσφυγες με ελαφρά εγκαύματα, και άλλοι με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των πυκνών καπνών που σκέπασαν το χώρο.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 το βράδυ όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξερράγη φιάλη υγραερίου την ώρα που μέσα στη σκηνή της μαγείρευε η 60χρονη και το εγγόνι της κοιμόταν δίπλα της. Και οι δυο εγκλωβίστηκαν μέσα στην καιόμενη πλαστική σκηνή και κάηκαν ζωντανοί.

%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1_%ce%b5%ce%be%cf%89

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα στις διπλανές σκηνές, δεδομένου του ότι στο hot spot επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

Την ίδια ώρα όμως υπήρξαν εξεγέρσεις σε διάφορα τμήματα του καταυλισμού ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να μπαίνουν και φωτιές από τους εξεγερμένους σε σκηνές και κοντέϊνερ. Προς στιγμή η πυρκαγιά απείλησε να κάψει όλους τους χώρους, πράγμα που αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχείρησαν σε όλη την έκταση κατά μικρές ομάδες.

Περίπου στις 3 τα χαράματα οι φωτιές έσβησαν, ένας μεγάλος όμως αριθμός ανθρώπων θα περάσει τη νύχτα στην ύπαιθρο, αφού οι σκηνές τους με όλα τους τα υπάρχοντα κάηκαν.

«Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής»

Από την πλευρά της η Πυροσβεστική με ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά στο hot spot της Μόριας ξεκίνησε από τη χρήση φιαλιδίου υγραερίου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών, στην Τοπική Κοινότητα Μόριας, του Δήμου Μυτιλήνης. Η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από τη χρήση φιαλιδίου υγραερίου, εντός σκηνής, προξένησε τον θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας και ενός ανήλικου αγοριού, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό επίσης μιας γυναίκας κι ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί πριν την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην κατάσβεσή της, για την οποία ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 22:20 χθες, μετέβησαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
Για το ανωτέρω περιστατικό και τα αίτια της πυρκαγιάς προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts