Φωτογράφος αιχμαλώτισε «χαμένη» φυλή του Αμαζονίου

Μια απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου αιχμαλώτισε με τον φακό του ο Βραζιλιάνος φωτογράφος Ricardo Stuckert, με τις εκπληκτικές φωτογραφίες του να κάνουν τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου.

Το μοναδικό αυτό υλικό αποκαλύπτει τον σχεδόν νεολιθικό τρόπο ζωής που έχει διατηρήσει η εν λόγω «χαμένη» φυλή, η οποία βρίσκεται στα βάθη της ζούγκλας του Ζορντάο, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού.

«Ένιωσα σαν ζωγράφος του περασμένου αιώνα», δήλωσε στην εφημερίδα Independent o Stuckert, ο οποίος φωτογράφισε τα μέλη της φυλής πετώντας με μικρό ελικόπτερο σε χαμηλό ύψος πάνω από το χωριό τους, την ώρα που οι άνδρες-πολεμιστές του πετούσαν βέλη και τον απειλούσαν με τα δόρατά τους.

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι σήμερα, τον 21ο αιώνα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό και ζουν ακριβώς όπως και οι πρόγονοί τους πριν από 20.000 χρόνια. Το αίσθημα που σου γεννάει αυτή η σκέψη είναι πολύ ισχυρό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον José Carlos Meirelles, έναν ειδικό που μελετά τις φυλές του Αμαζονίου εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια, η συγκεκριμένη φυλή που απεικονίζεται στις φωτογραφίες αποτελείται περίπου από 300 μέλη και αλλάζει τοποθεσία περίπου κάθε τέσσερα χρόνια.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts