«Φύγε να γλιτώσεις» – Έτσι ξεκινά ο Γ’ κύκλος του Σασμού

Σασμός: Ακόμα και ένα βήμα πριν τον θάνατο, ο Μαθιός δεν σταματά να βοηθά τον Νικηφόρο, τον γιο της γυναίκας που λατρεύει όσο τίποτα στη ζωή του.

Θα σβήσει τα αποτυπώματά του από το όπλο και θα πει σε όλους ότι ήταν… ατύχημα

Ο ήχος από το όπλο που βρίσκεται στα χέρια του Νικηφόρου ήταν εκκωφαντικός. Η κάμερα πάγωσε πάνω στον Μαθιό, ο oποίος κοίταζε το τραύμα που του είχε μόλις δημιουργήσει η σφαίρα… και ξαφνικά ο χρόνος έδειξε να παγώνει. Όλα όμως, όπως θα παρακολουθήσουμε στον τρίτο και τελευταίο κύκλο της αγαπημένης σειράς, θα αλλάξουν. Από τις πρώτες σκηνές που θα παρακολουθήσουμε την επόμενη σεζόν, θα είναι ο Μαθιός Σταματάκης πεσμένος κάτω να αιμορραγεί ακατάπαυστα. Η σφαίρα του Νικηφόρου θα τον έχει βρει στην κοιλιά, όμως εκείνος, παρά τον πόνο του και τα αίματα που θα κυλούν, δεν θα σταματά να φωνάζει στον γιο της Βασιλικής: «Φύγε να γλιτώσεις».

Ο Νικηφόρος δεν θα απαντήσει, μόνο θα κάνει ό,τι του πει. Θα τρέξει στο αυτοκίνητο και θα φύγει από το μαντρί όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν προλάβει να φτάσει κάποιος στο σημείο εκείνο από το οποίο ακούστηκε ο πυροβολισμός. Στο μεταξύ, ο πόνος στην κοιλιά του μεγάλου γιου της Καλλιόπης θα έχει αρχίσει να γίνεται αβάσταχτος. Τη στιγμή που ο Νικηφόρος θα προσπαθεί να βάλει στις σκέψεις του σε μια σειρά, θα δει σε μια στροφή του δρόμου το αυτοκίνητο της μητέρας του και εκείνη πεσμένη στο τιμόνι χωρίς αισθήσεις. Ένας ακόμα εφιάλτης ζωντανεύει. «Μάνα, μίλα μου! Με ακούς, μάνα; Μίλα μου…», θα είναι λίγες από τις κουβέντες που θα ψελλίσει αλλά απάντηση δεν θα πάρει. «Ένα ασθενοφόρο και γρήγορα παρακαλώ», θα πει δευτερόλεπτα αργότερα στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το σημείο που βρήκε την άτυχη γυναίκα. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα η μητέρα του να μην τον κοιτάξει ξανά ή να μην τον κλείσει στην αγκαλιά της.

Σώζει τη μητέρα του ο Νικηφόρος

Ευτυχώς το ασθενοφόρο θα έρθει γρήγορα και θα μεταφέρει τη Βασιλική στο νοσοκομείο, όπου και θα διαπιστώσουν οι γιατροί πως πέρα από τα τραύματα που φέρει λόγω του τρακαρίσματος, είναι μια χαρά. Πίσω στο μαντρί και με απόλυτα συντονισμένες κινήσεις, ο Μαθιός θα σβήσει με σχολαστικότητα τα αποτυπώματα του Νικηφόρου από το όπλο, ενώ στη συνέχεια θα το πιάσει για να δημιουργήσει τα δικά του.

Λίγο αργότερα θα ισχυριστεί σε εκείνους που θα τον σώσουν και θα τον πάνε στο νοσοκομείο πως ο πυροβολισμός του ήταν ατύχημα. «Ευτυχώς ήμουν μόνος και δεν έκανα πράμα σε άλλο άνθρωπο. Εκπυρσοκρότησε το όπλο και με βρήκε στην κοιλιά», θα υποστηρίξει στον Δημήτρη Μαραθάκη που θα του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Όταν όμως εκείνος του πει: «Δεν πρέπει να κουβαλάς πάνω σου τέτοια μαραφέτια, Μαθιό. θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι χειρότερο», ο άντρας θα δείξει να το σκέφτεται.

Δες κι αυτό:

Πηγή: TV 24

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts