Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Η Κοίμηση του Γέροντα Αρσενίου

Η σειρά του Mega, Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό αποτελεί πραγματικά μία όχι απλά ευχάριστη εικόνα αλλά μία καλοδουλεμένη παραγωγή με στόχο και σκοπό. Στόχος όλοι να μάθουν την ιστορία του Γέροντα και σκοπός να μας μεταφέρει την ιστορία της εποχής.

Στο προηγούμενο, δεύτερο επεισόδιο, της σειράς Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό είδαμε την εγκατάσταση των Ελλήνων της Καππαδοκίας στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τον εμψυχωτικό ρόλο του Γέροντα Αρσενίου.

Η βιογραφική σειρά του mega «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, της εμβληματικής φυσιογνωμίας που φώτισε με τον πνευματικό του λόγο πλήθος ανθρώπων.

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο Mega, έρχεται το 3ο επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» με την κοίμηση του Γέροντα Αρσενίου που ταράζει τις ισορροπίες στην κοινότητα.

Σαράντα μέρες μετά την εγκατάσταση των ξεριζωμένων στο κάστρο της Κέρκυρας, ο Γέροντας Αρσένιος «κοιμάται» στο νοσοκομείο της πόλης στις 10 Νοεμβρίου του 1924. Αυτό το γεγονός συγκλονίζει όλη την κοινότητα, γιατί ο Γέροντας Αρσένιος ήταν ο πνευματικός τους πατέρας, ο γιατρός, ο δάσκαλος τους.

Ήταν ο άνθρωπος που πραγματικά διατήρησε την ελληνική και τη χριστιανική ψυχή στα χωριά της περιοχής των Φαράσων. Αμέτρητα τα θαύματα που επιτέλεσε εν ζωή. Η κοίμησή του ανατρέπει τα πάντα στην κοινότητα. Αρχίζουν οι εντάσεις, οι διαπληκτισμοί και οι έριδες.  Ο Πρόδρομος Εζνεπίδης , πατέρας του Αγίου Παϊσίου, προσπαθεί να σταθεί χωρίς τον πνευματικό του πατέρα, αλλά δεν μπορεί. Είναι έτοιμος να τα παρατήσει, όταν η γυναίκα του Ευλογία δείχνει τη δύναμή της και τη σοφία που κουβαλά στην ψυχή της. Τον στηρίζει και τον βοηθά να μη λυγίσει. 22 μήνες μετά την έλευσή τους στην Κέρκυρα, φεύγουν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας. Εκεί, ο Πρόδρομος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να κρατήσει ενωμένους τους χωριανούς, και έτσι, κάποιοι, νιώθοντας απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και προδομένοι, φεύγουν για να βρουν επιτέλους έναν τόπο εγκατάστασης.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts