Ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη


Ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη

στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, ώρα 21:00, Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

«Το ξέρεις ότι έχεις γεννηθεί για να τραγουδάς τα τραγούδια μου;», ρώτησε ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαεξάχρονη τότε Μαρία Φαραντούρη, όταν την πρωτοάκουσε το 1963 να τραγουδά ένα δικό του τραγούδι. «Το ξέρω», ήταν η άμεση απάντησή της. Το συμβόλαιο αγάπης και καλλιτεχνικής συνεργασίας υπογράφηκε εκείνη ακριβώς τη στιγμή…

Το αφιέρωμα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση, ερμηνευμένη από την αγαπημένη τραγουδίστριά του Μαρία Φαραντούρη, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον παγκόσμιο Έλληνα που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ένα φωτεινό και παθιασμένο πνεύμα ταυτισμένο με τη συμφιλίωση, τον αγώνα και το πολυσχιδές μουσικό του έργο, που διέθεσε κτήμα ες αεί μια τεράστια παρακαταθήκη στο επίπεδο των ιδεών και της τέχνης.

Άρρηκτα συνδεδεμένη καλλιτεχνικά με τον Θεοδωράκη, η Μαρία Φαραντούρη σφράγισε με τις ερμηνείες της μερικά από τα σημαντικότερα έργα του (Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν, Canto General κ.ά.), και έκανε διάσημα όπου γης τα μελοποιημένα από εκείνον ποιητικά έργα των νεοελλήνων ποιητών Γ. Σεφέρη, Ο. Ελύτη, Γ. Ρίτσου, Γ. Θεοδωράκη, Κ. Καρτελιά, Ι. Καμπανέλλη κ.ά. Το όνομά της δόθηκε τιμητικά από εκείνον σε κύκλο τραγουδιών του και στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και, μαζί με τον συνθέτη ή σε προσωπικές της συναυλίες, έχει γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό.

Ο απών-παρών μουσικοσυνθέτης, το φωνητικό φορτίο της ερμηνεύτριας και το μελοποιημένο ποιητικό υλικό συνθέτουν το αφιέρωμα του ΠΣΚΗ στην προσφορά τους στα καλλιτεχνικά και δημόσια νεοελληνικά πράγματα, εβδομήντα περίπου χρόνων ταραγμένης νεοελληνικής ιστορίας.

Συμμετέχει ο Βασίλης Γισδάκης

Τάκης Φαραζής | πιάνο

David Lynch | σαξόφωνο & φλάουτο

Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι & μαντολίνο

Μιχάλης Πορφύρης | βιολοντσέλο

Τεό Λαζάρου | κοντραμπάσο

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 15, 12 και 10 € (γενική είσοδος) και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε. Το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

●       Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00)

●       Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/31nFWkC

●       Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της συναυλίας

Η πληρωμή απ’ όλα τα σημεία, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ενημερώνει το κοινό ότι για την συγκεκριμένη εκδήλωση ο χώρος λειτουργεί ως μεικτός, στο 50% της πληρότητάς του. Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο ή γ) αποτέλεσμα ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) το οποίο  θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την έναρξη της συναυλίας, όπως αυτά ορίζονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19 (ΦΕΚ  Β/4919/24.10.2021 ‘).

·         Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

·         Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

·         Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

·         Επίσημος χορηγός χερσαίων μεταφορών: Union Coach Services

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts