Απαρηγόρητοι οι οπαδοί της Κλίντον-«Κόκκινοι» πανηγυρισμοί Τραμπ

Προ των πυλών του Λευκού Οίκου βρίσκεται ο Αμερικανός «Μίδας» Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας πίσω του την απογοητευμένη Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα πάντα με τον σφυγμό των μέχρι τώρα μετρήσεων, 30 λεπτά μετά από τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί επί ώρες ολόκληρος ο πλανήτης την εκλογική αναμέτρηση, αν και τα αποτελέσματα  που έχουν διαμορφωθεί μέχρι και αυτή την ώρα «δείχνουν» τον νικητή.

Στις αμερικανικές εκλογές 2016, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωνε έως πριν από λίγο  264 εκλέκτορες από τους 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ενώ η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον 215.

Η νίκη Τραμπ στην Πενσιλβάνια αποτελεί μεγάλη έκπληξη όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατάφερε βαρύ πλήγμα στην Κλίντον κερδίζοντας στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα, δύο Πολιτείες κρίσιμης σημασίας, που του εξασφάλισαν 44 εκλέκτορες.

Το αποτέλεσμα παρέμενε ακόμη αμφίρροπο έως πριν από λίγο στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν, όπου τα προγνωστικά έκαναν λόγο περί νίκης της Κλίντον, αλλά η έκβαση της ψηφοφορίας μοιάζει αβέβαιη.

Στις «αγέλες» Τραμπ, τα χαμόγελα έχουν διαγραφεί στα πρόσωπα των υποστηρικτών του και όπως διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες οι πανηγυρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με κόκκινα καπέλα αρχίζει η φιέστα των Ρεπουμπλικανών
Με κόκκινα καπέλα αρχίζει η φιέστα των Ρεπουμπλικανών
Με κόκκινη γραβάτα... της νίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ, με την Ιβάνκα στο πλευρό του αγωνιά για το τελικό αποτέλεσμα
Με κόκκινη γραβάτα… της νίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ, με την Ιβάνκα στο πλευρό του αγωνιά για το τελικό αποτέλεσμα

Δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς 

https://www.youtube.com/watch?v=AhPn5TIPiVM

Πολύ βαριά πήραν ορισμένοι από τους οπαδούς της Χίλαρι Κλίντον τη διαφαινόμενη ήττα της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα κεντρικά της Κλίντον με οπαδούς της να ξεσπούν σε κλάματα όταν άκουσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επικρατεί στην πολιτεία-κλειδί του Οχάιο.

https://www.youtube.com/watch?v=LKJza5QXFJI

Ορισμένοι, δε, σε δηλώσεις τους επισήμαναν το φόβο τους για την «αμερικανική εκδοχή του Brexit», όταν δηλαδή ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην επικράτηση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τελικά οι κάλπες έβγαλαν «απόφαση» υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

«Νιώθω μεγάλη κατάθλιψη» δήλωσε χαρακτηριστικά μια οπαδός της Κλίντον παραδεχόμεν ότι η ήττα είναι κοντά.

klama-cli

 

 

 

 

 

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts