Αυτές είναι οι 33 ελληνικές σειρές που θα δούμε φέτος

Η μυθοπλασία στα καλύτερά της με δεκάδες σειρές ανά κανάλι να περιμένουν να κάνουν πρεμιέρα. Σειρές δραματικές, κωμικές, ιστορικές. Σειρές που βλέπουμε χρόνια και σειρές που θα δούμε φέτος για πρώτη φορά.

Ας δούμε λοιπόν τι θα δούμε στην ελληνική τηλεόραση αυτή τη σεζόν!

Το βραχιόλι της φωτιάς

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα, φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό.

Το βραχιόλι της φωτιάς είναι μια σειρά βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο.

Μ’ ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, «Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οκτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας και μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες φωτιές.

Κάνε ότι κοιμάσαι

Ο Νικόλας, ένας χαρισματικός καθηγητής λυκείου βλέπει τη ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς.

Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Στο πλευρό του βρίσκεται μια «ασυνήθιστη» αξιωματικός της Αστυνομίας, ο επίμονος προϊστάμενός της και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν εμπνευσμένο καθοδηγητή.

Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αναπάντεχες ανατροπές που θα φέρουν τον Νικόλα σε σύγκρουση με έναν σεσημασμένο τοκογλύφο και τον επικίνδυνο κόσμο της νύχτας που αυτός εκπροσωπεί, αλλά και με μία συμμορία, η οποία μελετά τα θύματά της σε βάθος μέχρι να τα εξοντώσει.

Η νέα ανατρεπτική ψυχολογική σειρά της ΕΡΤ, Κάνε ότι κοιμάσαι, με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σε μια έντονα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά, έρχεται στις οθόνες μας τον Σεπτέμβριο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Γιάννης Σίντος, Γεωργία Μεσαρίτη, Αναστασία Στυλιανίδη, Βασίλης Ντάρμας, Μαρία Μαυρομμάτη, Αλέξανδρος Piechowiak, Χρήστος Διαμαντούδης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Δημήτρης Γεροδήμος, Ζωή Ρηγοπούλου, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημήτρης Καλαντζής, Έλενα Ντέντα, Καλλιόπη Πετροπούλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Γιώργος Δεπάστας, Ανανίας Μητσιόπουλος, Χρήστος Στεφανής.

Φλόγα και Άνεμος

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, Φλόγα και άνεμος, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν, και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα.

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου;

Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Μια νύχτα του Αυγούστου

Μια νύχτα του Αυγούστου, ονομάζεται η σειρά που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ.

Η νέα δραματική σειρά, που αποδεικνύεται επίκαιρη όσο ποτέ, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50, και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια.

Τα Νούμερα

Ζωντανή μουσική, χορός, σάτιρα, μαγεία, stand up comedy και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε ρόλους-έκπληξη ή αλλιώς Τα νούμερα. Η νέα μουσική κωμωδία 24 επεισοδίων, σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, δεν θα είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό.

Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό. Είναι η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού κόσμου σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις, και με μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα στο σενάριο, στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τη φωτογραφία, Τα νούμερα φιλοδοξούν να «παντρέψουν» την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και να μας χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.

Συμμετέχουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Άννη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Χωματιανός, Άλκηστις Ζιρώ, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννης Σαρακατσάνης και η μικρή Έβελυν Λύτρα.

Οι σειρές του Μανούσου Μανουσάκη

Μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία έχει ξεκινήσει από την περασμένη τηλεοπτική σεζόν ανάμεσα στην ΕΡΤ και τον Μανούσο Μανουσάκη.

Μετά τον Βαρδιάνο στα σπόρκα, το Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου και τις Κρίσιμες στιγμές, έρχονται τρεις νέες μίνι σειρές τη νέα σεζόν 2022-2023 οι οποίες θα βασίζονται σε αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με το youfly οι σειρές που θα δούμε θα είναι η Άσχημη αδελφή του Δημητρίου Βικέλα και ο Κατάδικος του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Sempre Viva

Η σειρά Sempre Viva θα προβληθεί στην ΕΡΤ το δεύτερο μισό της σεζόν, επομένως περιμένουμε να τη δούμε στις οθόνες μας από τον Φεβρουάριο κι έπειτα. Πρόκειται για μια σειρά 8-12 επεισοδίων με φόντο τα υπέροχα Κύθηρα.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάκης Τσούφης, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη Λυδία Φωτοπούλου, τον Τάσο Νούσια, τον Θοδωρή Κατσαφάδο και την Ιωάννα Πηλιχού.

Η παραλία

Ακόμα μια σειρά της ΕΡΤ που θα δούμε από τον Φεβρουάριο του 2023. Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή, Το κορίτσι με το σαλιγκάρι και της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Σκηνικό τα Μάταλα της Κρήτης και πρωταγωνιστές οι χίπις.

Σύμφωνα με το Mytv στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Γιώργο Νινιό, τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο, τη Δανάη Μιχαλάκη, τον Δημήτρη Μοθωναίο, τον Κώστα Νικούλι και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Τα καλύτερά μας χρόνια

Τα καλύτερά μας χρόνια, μία από τις πιο αγαπημένες σειρές της ΕΡΤ, πήραν το πράσινο φως και για την τρίτη σεζόν και μας μεταφέρουν στη δεκαετία των ’80s. Αφετηρία της νέας σεζόν το σφύριγμα της έναρξης του Μουντιάλ στην Αργεντινή, το καλοκαίρι του 1978.

Ο Στέλιος με τη Μαίρη βρίσκονται ακόμα σε αντίθετα στρατόπεδα και η μπόρα δεν φαίνεται να κοπάζει, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων που τους αγαπούν να ρίξουν γέφυρες ανάμεσά τους.

Το πολυπόθητο, για τη Μαίρη, ταξίδι στο Παρίσι, που πάντα φοβόταν ο Στέλιος, τελικά θα πραγματοποιηθεί, και θα τους φέρει πιο κοντά, καθώς η Μαίρη δεν θα επιστρέψει μόνη. Θα φέρει μαζί της και τον Λουίτζι, έναν Ελληνοϊταλό μόδιστρο, και μαζί του την οικονομική της καταστροφή.

Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Παπουτσάκη, Υβόννη Μαλτέζου, Δημήτρης Καπουράνης, Εριφύλη Κιτζόγλου, Δημήτρης Σέρφας, Ερρίκος Λίτσης, Τζένη Θεωνά, Μιχάλης Οικονόμου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Δρακόπουλος, Κωνσταντίνα Μεσσήνη, Βαγγέλης Δαούσης, Νατάσα Ασίκη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Κι όμως είμαι ακόμα εδώ

Η ρομαντική κωμωδία σε σενάριο Κωνσταντίνας Γιαχαλή-Παναγιώτη Μαντζιαφού και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, με πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Γερονικολού και Γιάννη Τσιμιτσέλη θα επιστρέψει για δεύτερη σεζόν στην ΕΡΤ με δέκα καινούργια επεισόδια.

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Γερονικολού (Κατερίνα), Γιάννης Τσιμιτσέλης (Αλέξανδρος), Σταύρος Σβήγκος (Δημήτρης), Λαέρτης Μαλκότσης (Πέτρος), Βίβιαν Κοντομάρη (Μαρκέλλα), Σάρα Γανωτή (Ελένη), Νίκος Κασάπης (Παντελής), Έφη Γούση (Ροζαλία), Ζερόμ Καλούτα (Άγγελος), Μάρω Παπαδοπούλου (Μαρία), Ίριδα Μάρα (Νατάσα), Ελπίδα Νικολάου (Κέλλυ), Διονύσης Πιφέας (Βλάσης), Νάντια Μαργαρίτη (Λουκία) και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στον ρόλο του Αντώνη, πατέρα του Αλέξανδρου.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Η επιτυχημένη κωμική σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο επιστρέφει στην ΕΡΤ1 με νέα πρόσωπα, περισσότερες ανατροπές, περιπέτειες και πολλές εκπλήξεις. Με τους παλιούς γνώριμους και με νέες αφίξεις ανανεώνει το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό.

Το μικρό ανυπότακτο χωριό, που ακούει στο όνομα Πλάτανος, έχει φέρει τα πάνω κάτω και μέχρι και οι θεοί του Ολύμπου τσακώνονται εξαιτίας του, κατηγορώντας τον σκανδαλιάρη Διόνυσο ότι αποτρέλανε τους ήδη ζουρλούς Πλατανιώτες, «πειράζοντας» την πηγή του χωριού.
Τι σχέση έχει, όμως, αυτή η πηγή με το μαγικό νερό, ένα βράδυ της Αποκριάς που οι Πλατανιώτες δεν θέλουν να θυμούνται, ένα αυθεντικό αβγό Φαμπερζέ κι ένα κοινόβιο μ’ έναν τίμιο εφοριακό και έναν ψυχοπαθή; Οι Πλατανιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πιο ισχυρό εχθρό απ’ όλους: το παρελθόν τους, και όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα θα έρθουν τούμπα: οι καλοί θα γίνουν κακοί, οι φτωχοί πλούσιοι, οι συντηρητικοί προοδευτικοί και οι εχθροί φίλοι.

Ο άνθρωπος που αδικήθηκε στο παρελθόν από τους Πλατανιώτες θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι να εξαφανίσει όχι μόνο τον Πλάτανο και τους κατοίκους του, αλλά ακόμα και την ιδέα πως το χωριό αυτό υπήρξε ποτέ πραγματικά.

Η Νέμεσις θα έρθει στο μικρό χωριό μας και η τελική μάχη θα είναι η πιο ανελέητη απ’ όλες! Η τρίτη σεζόν θα βουτήξει στο παρελθόν, θα βγάλει τους σκελετούς από την ντουλάπα και θα απαντήσει, επιτέλους, στο προαιώνιο ερώτημα: Τι φταίει και όλη η τρέλα έχει μαζευτεί στον Πλάτανο; Τι πίνουν οι Πλατανιώτες και δεν μας δίνουν;

Οι νέες αφίξεις στον Πλάτανο είναι οι εξής: Γιώργος Σουξές (Θύμιος), Παύλος Ευαγγελόπουλος (Σωτήρης Μπομπότης), Αλέξανδρος Παπαντριανταφύλλου (Πέτρος Μπομπότης), Χρήστος Φωτίδης (Ανδρέας Βάρσος), Παύλος Πιέρρος (Βλάσης Πέτας)

Maestro

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται στο Mega αυτό το φθινόπωρο. Ένας δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής.

Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα. Εκεί θα εξελιχθεί η ιστορία της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος.

Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη

Η Μαίρη είναι καλή σύζυγος, μητέρα και ερωμένη. Η Μαίρη είναι σωστή νοικοκυρά, με μια πεθερά μάλαμα. Η Μαίρη είναι ωραία και το παίζει μοιραία

Τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές ζωές. Το μόνο που έχουν κοινό είναι το όνομά τους. Η Βάσω Λασκαράκη, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Νίκη Λάμη υποδύονται τις τρεις ηρωίδες στη νέα κωμική σειρά του MEGA, που ζουν μία γνώριμη σε όλους μας καθημερινότητα με απρόοπτα, παρεξηγήσεις και σπαρταριστές ιστορίες.

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία της νέας κωμωδίας τους.

Η Μαίρη (Βάσω Λασκαράκη) βρίσκεται λίγο πριν την ηλικία των 40. Είναι εφτά χρόνια παντρεμένη με τον Γιώργο και έχουν ένα παιδάκι πέντε ετών. Μαζί της θα ζήσουμε τις προκλήσεις ενός σύγχρονου γάμου, που απαιτεί από τη γυναίκα να είναι ταυτόχρονα σύντροφος, μητέρα, ευσυνείδητη επαγγελματίας αλλά και ερωμένη.

Η Μαίρη (Κατερίνα Ζαρίφη) είναι σαράντα και βάλε. Ζει με τον άντρα της και τα δύο της παιδιά. Νοικοκυρά που «τρώγεται» με την πεθερά της και τα λέει με τη φίλη της, Βιολέτα. Αγαπιούνται πολύ με τον άντρα της και έπειτα από 20 χρόνια γάμου πάνε μαζί για ντοκτορά στη συμβίωση.

Η Μαίρη (Νίκη Λάμη) είναι περίπου 35 ετών και ελεύθερη. Ψάχνει σύντροφο αλλά δεν βρίσκει. Τελικά, θα βρει δύο και δεν θα ξέρει ποιον να κρατήσει. Θα την ακολουθήσουμε στη γεμάτη απρόοπτα ερωτική ζωή της.

Πρωταγωνιστούν: Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αντιγόνη Νάκα, η Σύλβια Δελικούρα, η Βάσω Γουλιελμάκη, η Μαίρη Σταυρακέλη και η Πηνελόπη Πιτσούλη
Έκτακτη συμμετοχή: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Καβογιάννη, Κρατερός Κατσούλης, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Στογιάννη, Πάρις Θωμόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Σπύρος Μπιμπίλας, Σοφία Βογιατζάκη, Μιχάλης Ρέππας.

Μαύρο ρόδο

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα ετών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το καλογερικό σχήμα.

Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της.

Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητο εργένη. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Το Μαύρο Ρόδο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός και το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης. Στον ρόλο της Ηγουμένης, η Κατερίνα Διδασκάλου.

Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Πένυ Αγοραστού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης.

Η γη της ελιάς

Η γη της ελιάς επιστρέφει μετά από τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης. Η γη της ελιάς, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Γεωργίου και σενάριο της Βάνας Δημητρίου επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με τον Β’ κύκλο επεισοδίων.

Ποια θα είναι η συνέχεια της ιστορίας; Η πολύκροτη σύλληψη της Αθηνάς συγκλονίζει την οικογένεια Βρεττάκου, προκαλώντας την κατακραυγή της μικρής κοινωνίας. Ευτυχισμένοι, ο Μάνος και η Μαρίνα επιτέλους παντρεύονται.

Ο ερχομός της μικρής Αγγελικής στο σπίτι του Ισίδωρου και του Μάνου θα αναστατώσει την Αντιγόνη και θα προκαλέσει μεγάλες συγκινήσεις. Ο Λυκούργος θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ιστορία του υποκόσμου με μυστηριώδεις εξαφανίσεις, φόνους και εκβιασμούς. Η ζωή στη γη της Μάνης, όμως, δεν έχει μόνο σκάνδαλα και μίσος, έχει και έρωτες.

Η Ιουλία μετά από έναν καβγά φεύγει από το σπίτι. Η συγκατοίκηση του Στάθη και της Εύας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η βαθιά αγάπη ανάμεσα στον Στάθη και την Ιουλία παραμένει πάντα ζωντανή, «θαμμένη» όμως μέσα τους.

Ταυτόχρονα, νέοι έρωτες ανθίζουν, ενώ κάποιοι τελειώνουν. Η Μυρτάλη γνωρίζει το άλλο «πρόσωπο» της αγάπης. Μπλέκει στη δίνη ενός παθιασμένου έρωτα που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί, και σιγά σιγά οδηγείται σε σκοτεινά μονοπάτια.

Άγιος Παΐσιος

Τα νούμερα τηλεθέασης δεν θα μπορούσαν να μην οδηγήσουν τους δημιουργούς της σειράς στη συνέχειά της. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με τον Αρσένιο να πηγαίνει στη μονή, όπου λίγα χρόνια αργότερα πήρε και το όνομα Παΐσιος.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα παρουσιάσει τον ασκητικό βίο του Άγιου Παϊσίου. Η σειρά μάλιστα θα φτάσει μέχρι και την κοίμηση του Αγίου Παϊσίου.

Από τη νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994 η σειρά θα ακολουθήσει όλα τα γεγονότα ολοκληρώνοντας την προβολή της.

Εκτός υπηρεσίας

Αστυνομικοί, τοπικοί «άρχοντες» και απλοί πολίτες, «ύποπτοι», αλλά και «αθώοι», μπήκαν στους ρόλους τους και ξεκίνησαν την κοινή τους απολαυστική ζωή σε ένα νησί όπου ακόμα κι αν δεν υπάρχει το «κακό» θα πρέπει να το εφεύρουν.

Λόγω, λοιπόν, ανύπαρκτης εγκληματικότητας, το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου έρχεται αντιμέτωπο με την πιθανότητα να βάλει λουκέτο. Η ειδοποίηση από τα κεντρικά έρχεται: το Τμήμα πρέπει να κλείσει λόγω αδράνειας και οι αστυνομικοί του πρέπει να μετατεθούν σε άλλες περιοχές.

Έκπληκτοι και σε απόγνωση, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση για να το κρατήσουν ανοιχτό: να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι.

Σύντομα, όμως, οι ζωές όλων των κατοίκων των δύο χωριών, που στο παρελθόν τα χώριζε αιώνια έχθρα, αλλά τώρα ζουν μονιασμένα και αγαπημένα, θα αλλάξουν για πάντα.

Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1, Εκτός υπηρεσίας σε σενάριο Μάκη Πιτταρά και Θωμά Τσαμπάνη και σε σκηνοθεσία Βασίλη Κεχαγιά, έρχεται στο νέο πρόγραμμα του σταθμού.

Πρωταγωνιστούν: Πάνος Βλάχος, Βασιλική Ανδρίτσου, Άνδρη Θεοδότου, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου, Αλέξης Βιδαλάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Τζαβάρας, Γιάννης Κοκιασμένος, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιάννης Γιαννούλης, Σωσώ Χατζημανώλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Ζερίτης, Χαριτίνη Ηλιάδου, Μαριλένα Γερμανού, Μαρία Κυρώζη, Άννα Κλάδη.

Στον ρόλο του Σωκράτη ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Στον ρόλο της Μπόμπας η Αλίκη Αλεξανδράκη

Ποιος Παπαδόπουλος;


Στη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 Ποιος Παπαδόπουλος; οι ζωές δύο οικογενειών αναστατώνονται λόγω μιας αναγκαστικής συγκατοίκησης.

16 χρόνια πριν, εξαιτίας μίας συνωνυμίας, δύο μωρά μπερδεύονται στο μαιευτήριο και μεγαλώνουν με τη λάθος οικογένεια.

16 χρόνια μετά, όταν το λάθος αποκαλύπτεται, οι πλούσιοι αριστοκράτες Παπαδόπουλοι θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν, στην έπαυλή τους, τους φτωχούς και άξεστους Παπαδόπουλους, για χάρη των γιων τους. Πώς θα εξελιχθεί η συμβίωση δύο τελείως διαφορετικών κόσμων;

Το Ποιος Παπαδόπουλος; έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2022 στον ΑΝΤ1. Το σενάριο υπογράφει το δίδυμο Βασίλης Ρίσβας – Δήμητρα Σακαλή και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Ουζουνίδου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Σπύρος Σπαντίδας, Νίκος Seymour Σταθόπουλος, Δημήτρης Δάρας, Ειρήνη Τσέλλου. Στον ρόλο του παππού Θανάση ο Βασίλης Κολοβός.

Παγιδευμένοι

Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού ενώνει τον δρόμο μιας δικηγόρου και ενός Εισαγγελέα. Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα κλυδωνίσει και τις σχέσεις με τα πρόσωπα που είναι γύρω τους.

Αναζητώντας τον ένοχο και τα πραγματικά γεγονότα, όλοι παγιδεύονται μέσα στη δίνη μεγάλων μυστικών και έντονων συναισθημάτων. Κανείς δεν είναι αθώος, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει η αλήθεια και πόση οδύνη μπορεί να κρύβει μέσα της;

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης (Δημήτρης Μαρκέτος) και η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ (Άννα Ροδίτη).

Πρωταγωνιστούν: Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Άννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου, Αθηνά Ροδίτου, Ναταλία Πελέκα, Άννα Πορφύρη, Νίκος Ιωαννίδης, Βίκτωρας Πέτσας, Μαρία Μαραγκού, Δημήτρης Πίτσος, Αλίκη Κακολύρη.

Στον ρόλο του Σπύρου Μαρκέτου ο Παύλος Ορκόπουλος

Στον ρόλο του Γεράσιμου Μαρκέτου ο Στέφανος Κυριακίδης

Στον ρόλο της Ειρήνης Ροδίτη η Ντίνα Μιχαηλίδου

Στον ρόλο της Υβόννης Χατζή η Ταμίλλα Κουλίεβα

Στον ρόλο της Χρύσας η Σοφία Φαραζή

Η Μάγισσα

Η ομάδα που μας έδωσε τις Άγριες Μέλισσες ξαναχτυπά. Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος θα δημιουργήσουν τη «Μάγισσα», μια σειρά που θα μας πάει πίσω στο 1818. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Έλλη Τρίγγου.

Κατά την περίοδο των διεργασιών της ελληνικής Επανάστασης, συναντάμε δύο οικογένειες στη Μάνη που έχουν μια παραδοσιακή έχθρα. Οι δύο οικογένειες ενώνονται μέσα από έναν γάμο και αποκτούν έναν διάδοχο.

Σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του, το μωρό εξαφανίζεται και θα τις φέρει αντιμέτωπες με μια τραγωδία που θα αναβιώσει την παλιά έχθρα. Όλες οι υποψίες θα πέσουν σε μια υπηρέτρια της οικογένειας. Ποιος κρύβεται, πραγματικά, πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους;

Ένα crime thriller για την εξεύρεση των πραγματικών ενόχων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, που περιγράφει με λεπτομέρεια τις ιστορικές διεργασίες, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Σμύρνη Μου Αγαπημένη

Η ταινία Σμύρνη Μου Αγαπημένη, που φέρει την υπογραφή της Μιμής Ντενίση και του Martin Sherman στο σενάριο, και του Γρηγόρη Καραντινάκη στη σκηνοθεσία, θα προβληθεί υπό τη μορφή mini σειράς, 4 επεισοδίων εμπλουτισμένων με υλικό και σκηνές που δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πυρπόληση της Σμύρνης και τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο ΑΝΤ1 θα γυρίσει τον χρόνο πίσω στα γεγονότα μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση και γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο η Σμύρνη Μου Αγαπημένη, αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της προσφυγιάς και υπενθυμίζει ότι η τραγικότητα του πολέμου παραμένει, πιο επίκαιρη από ποτέ.

Σασμός

Τα λόγια είναι περιττά. Ο δρόμος για τον πολυπόθητο σασμό είναι γεμάτος θυσίες. Οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με τις εξελίξεις αλλά και τα συναισθήματά τους. Μία επιστροφή θέτει νέα δεδομένα και γκρεμίζει τις όποιες σταθερές.

«Νεκρός» «ξεβράζεται» από τη θάλασσα και ζητά εκδίκηση. Μυστικός αστυνομικός, σε μυστική αποστολή, υπόσχεται μεγάλες αποκαλύψεις.

Εισαγγελέας, που είχε στο παρελθόν σχέση με μέλος της οικογένειας Βρουλάκη, κρατάει στα χέρια του την τύχη του Μαθιού Σταματάκη.

Φίλος του «νεκρού», μετά την αποφυλάκισή του για λαθρεμπόριο, ανοίγει μπαρ στο Ρέθυμνο. Ένας γάμος έμεινε «μετέωρος», ένας «ένοχος» αναζητείται, ο ήχος από το κλειδί που στριφογυρίζει στην φυλακή, φέρνει νέες εκπλήξεις. Πώς θα είναι η καινούργια μέρα;

Τα νέα ονόματα που μπαίνουν στη σειρά: Στέλιος Μάινας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Μάνος Πετούσης, Γιώτα Φέστα.

Αυτή η νύχτα μένει

Σε μια Ελλάδα που ψάχνει το καινούριο της πρόσωπο, ένας έρωτας αγωνίζεται να επιβιώσει ανάμεσα στον κόσμο της μέρας και τον κόσμο της νύχτας που συγκρούονται. Αγρίνιο 1984, νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο».

Πίσω από τους δυνατούς προβολείς, την ψευδαίσθηση του στρας, τον λουλουδοπόλεμο και την ευφορία του αλκοόλ, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια και πόνο. Και μια ηθική που είναι συχνά καθαρότερη από την υποκρισία των ισχυρών και των επιφανών της ημέρας.
Όταν αποκαλύπτεται στο Χρήστο (Γιάννης Στάνκογλου), τον αυτοδημιούργητο δήμαρχο μιας επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του ’80 και ανερχόμενο πολιτικό, ότι ο Στρατής (Βασίλης Μπισμπίκης), ο ντόμπρος και ασυμβίβαστος ιδιοκτήτης ενός τοπικού σκυλάδικου, δεν ήταν μια περιστασιακή σχέση της γυναίκας του αλλά ο κρυφός της έρωτας για 20 χρόνια, το μαγαζί του Στρατή και ολόκληρος ο κόσμος του αρχίζουν να δέχονται έναν ανελέητο πόλεμο από παντού.

Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες στοιβάζονται κι από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται και οι άνθρωποι κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Ταυτόχρονα, ένας ανεξιχνίαστος φόνος, που συνδέεται με το παρελθόν τους, συνεχίζει να τους απειλεί. Κι όλα αυτά σε μια Ελλάδα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Νταλιάνης, Στάθης Κόικας, Γιάννης Εγγλέζος, Ναταλία Σουίφτ, Μελίνα Λεφαντζή, Αινείας Τσαμάτης, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Πλειώνης, Γιάννης Απέργης, Νικολέτα Καρρά, Ελένη Βεργέτη, Θανάσης Βλαβιανός, Αναστασία Τσιλιμπίου, Σπύρος Σταμούλης, Νίκος Βατικιώτης, Γιώργος Τσάφας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Φοίβος Παπακώστας, Ντένης Μακρής, Μάρω Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Καβαλάκη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου και το σενάριο η Ιωάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή.

Ο παράδεισος των κυριών

Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1963. Ένα πολυκατάστημα, Ο Παράδεισος των κυριών, γεμάτο λάμψη και πολυτέλεια ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο γυναικείο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά.

Εδώ όλες οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας θα κάνουν τη βόλτα τους για τα ψώνια τους, για να πουν τα νέα τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και τα κουτσομπολιά της ημέρας.

Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, στα εγκαίνια του πολυτελούς ονείρου τους.

Ένα τραγικό συμβάν, όμως, θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Ένας αναπάντεχος θάνατος θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος. Θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να κρατήσουν την επιχείρηση και το όραμά τους ζωντανό;

Ο Παράδεισος των κυριών είναι βασισμένος στην ιταλική τηλεοπτική επιτυχία “IL PARADISO DELLE SIGNORE”. Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει η Δήμητρα Τσόλκα και ομάδα σεναριογράφων και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Βασιλειάδης με τη συνεργασία του Σταμάτη Πατρώνη.

Πρωταγωνιστούν οι: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Λεκάκης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Νούσης.

Στον ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου.

Συμμετέχουν οι: Σωτήρης Τσακομίδης, Γιούλη Τσαγκαράκη, Σύρμω Κεκέ, Μιχάλης Πανάδης, Δέσποινα Τσούτσα, Κατερίνα Σαβράνη, Τραϊάνα Ανανία, Μάνος Καζαμίας, Καλή Δάβρη, Ελένη Σακκά, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Γιάννης Ασκάρογλου, Αγησίλαος Μικελάτος, Τζένη Καζάκου, Έλενα Μεγγρέλη, Ειρήνη Βαλατσού, Βασίλης Βούνος, Νικόλαος Αγαπίου.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Κωμωδία ρεκόρ. Η μακροβιότερη κωμική ελληνική σειρά έχει όνομα: Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, με μοναδικές ατάκες, ξεκαρδιστικούς διαλόγους και ηθοποιούς που έχουν γράψει, πια, μέσα μας με τα ονόματα των ρόλων τους.

Η Βούλα, ο Μηνάς, ο Ηλίας, η Καίτη, ο Μπάμπης, η Ξένια, ο Άγγελος, η Βέλη, αλλά και η Μένη, η Σοφούλα, και ο Ηλίας Κανάτης, οι άνθρωποί μας τόσα χρόνια, θα μας χαρίσουν και πάλι απλόχερα το χαμόγελό τους.

Φυσικά στα πόδια τους θα μπλεχτούν κι άλλοι που θα φέρουν για άλλη μια φορά τη Μουρμούρα στη ζωή τους.

Η σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα επιστρέφει για δέκατη χρονιά.

Γλυκάνισος

Δύο κόσμοι διαφορετικοί, δύο ξένοι που θα έρθουν και θα αλλάξουν ό,τι πιστεύουμε πως χωρίζει αλλά και ενώνει δύο ανθρώπους. Ο Στρατής και η Ραζάν θα ζήσουν έναν δυνατό έρωτα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το ναυάγιο της ζωής τους ή θα ζήσουν ως πρωταγωνιστές σε ένα παράλογο θρίλερ;

Μία σειρά με ιδιαίτερη κινηματογράφηση, σε χώρους αυθεντικούς, με αισιοδοξία, όπου υπάρχει ελπίδα αλλά και σκοτάδι εκεί όπου κρύβεται ο πόνος. Η Μυτιλήνη είναι ο τόπος, εκεί όπου η απόγνωση παλεύει να βρει το φως, για να γίνει ελπίδα.

Το σενάριο έχει αναλάβει ο Γιώργος Κυρίτσης και τη σκηνοθεσία ο Σταύρος Ποταμάρης. Ο Γλυκάνισος είναι βασισμένος σε μια ιδέα της Ρόζυς Ρήγα.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Παπαγεωργίου (Στρατής), Έλενα Πιερίδου (Ραζάν), Κώστας Κόκλας (Φίλιππος), Τάνια Τρύπη (Ερμιόνη), Κώστας Αποστολάκης (Μενέλαος), Ευγενία Δημητροπούλου (Ελεάνα), Αιμιλιανός Σταματάκης (Έκτορας), Εύρη Σωφρωνιάδου (Φατιμέ), Χρήστος Κοντογιώργης (Καρίμ), Ραφίκα Σαουίς (Φάζια), Βασίλης Αθανασόπουλος (Άγγελος).

Στον ρόλο της Αριάδνης, η Κάρμεν Ρουγγέρη

Άγρια γη

Η δραματική καθημερινή σειρά Άγρια Γη, έρχεται στον ΣΚΑΪ την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν. Ανθρώπινες σχέσεις, συμφέροντα, πάθη και ακραίες καταστάσεις δοκιμάζουν καθημερινούς ανθρώπους. Σε μια επαρχιακή πόλη, η ζωή κοντά στη γη κάνει τα πράγματα πιο απλά, πιο ουσιαστικά.

Τα πρόσωπα είναι ευαίσθητα και ταυτόχρονα σκληρά σαν τη γη που τους θρέφει. Καλό και κακό συνυπάρχει και οδηγεί τις ζωές τους σε ένα πόλεμο που δεν τελειώνει ποτέ. Τα κρυμμένα μυστικά, η ανάγκη για δικαίωση και η δίψα για εκδίκηση, σκεπάζουν τη φωνή της μετριοπάθειας και της λήθης.

Στην Άγρια Γη, η δύναμη της εκδίκησης συγκρούεται με τη δύναμη της αγάπης. Μιας αγάπης που ξεκίνησε μαζί με το κακό που έχει απλώσει τις ρίζες του παντού.

Ο Άρης, γυρίζει στην Άγρια Γη και πιάνει το νήμα της ζωής του ξανά. Μόνο που για να ενώσει τις άκρες του που κόπηκαν, θα πρέπει να σκάψει βαθιά και να τιμωρήσει αυτήν που έφταιξε. Τη γυναίκα που άρπαξε την περιουσία του και του στέρησε τον μικρό του αδερφό, την Όλγα.

Επιστρέφει στο κτήμα των γονιών του, πλημμυρισμένος νοσταλγία και μνήμες – κάποιες απ’ αυτές όμορφες και πάντα ζωντανές. Στιγμές με τους γονείς του, το άλογό του και την παιδική του φίλη, την Ελπίδα, την κόρη της γυναίκας που ευθύνεται για όλα.

Ο Άρης ξαναβλέπει την Ελπίδα, παντρεμένη πια και με παιδί. Όταν φτάνει στον τόπο του και χωρίς να το επιλέγει, γίνεται το πεπρωμένο της. Το ίδιο όμως κι εκείνη γι’ αυτόν.

Γίνεται η δύναμη που θα μπορούσε να τον επαναφέρει σ’ αυτό που είναι στ’ αλήθεια, στον άντρα που θέλει να αγαπήσει, να αγαπηθεί και να αφήσει το βαρύ φορτίο της εκδίκησης πίσω του.

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα (Όλγα Γρίβα), Στέφανος Μιχαήλ (Άρης Μάρκου), Παναγιώτα Βιτετζάκη (Ελπίδα Γρίβα), Ορέστης Τζιόβας (Γιώργος Χαρίσης), Θανάσης Πατριαρχέας (Μάνος Πεταλάς), Λήδα Ματσάγγου (Ρόζα Γρίβα), Χριστόδουλος Στυλιανού (Αντώνης Καράς), Κώστας Φαλελάκης (Μιχάλης Μάρκου), Νίκος Αρβανίτης (Γρηγόρης Φωτειάδης), Στράτος Τζώρτζογλου (Θωμάς Ζαφειρίου), Νικολέττα Βλαβιανού (Φιλιώ Μηλιώνη), Ελένη Μαρσίδου (Αθηνά Τσάμη), Έλενα Ασημακοπούλου (Ρένα Σερέτη), Γιώργος Κοσκορέλλος (Αλέξης Καράς), Αλέξανδρος Δαβιλάς (Βαγγέλης Φωτειάδης), Πέτρος Σκαρμέας (Στέφανος Ζαφειρίου), Νικόλας Βασιλειάδης (Λουκάς Κεχαγιάς), Άννα Μαρία Ηλιάδου (Κατερίνα Χαρίση).

Στον ρόλο της Μυρτώς: Μαρία Ζορμπά

Στον ρόλο της Αρετής: Σόφη Ζαννίνου

στΟργή

Μία μεσήλικας αποπειράται να αφαιρέσει την ίδια της τη ζωή, μία οικονομολόγος μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας δυνατός άντρας πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι παγιδεύεται στο χρόνο, μία νεαρή μητέρα επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο.

Ένα ζευγάρι διαλύεται εξαιτίας του θυμού. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, που έχουν ένα και μόνο κοινό: βρήκαν την οργή μέσα στη στοργή των πιο κοντινών τους ανθρώπων.

ΣτΟργή ονομάζεται το κοινωνικό δράμα που έρχεται στον ΣΚΑΪ από την επόμενη σεζόν και πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά μας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
Σε μια εποχή που η οργή έγινε κίνημα και η ενδοοικογενειακή βία είναι σε έξαρση, χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος της βίας αλλά και να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία που δεν είναι ταμπού, αλλά ένα μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία.

Στη σειρά στΟργή πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία υποδύεται την ψυχίατρο -ή Γιατρό όπως την αποκαλούν όλοι- Μαργαρίτα Καλογεροπούλου. Η σειρά λαμβάνει χώρα σε ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα.

Την ομάδα του Κέντρου αυτού στελεχώνουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου (Ψυχολόγος Βίκυ Βρανά), Κωνσταντίνος Λάγκος (Παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Πηγή, γραμματέας του Κέντρου), Βασίλης Μηλιώνης (Μπίλη) και Μέγκυ Σούλι (Μυρτώ).

Στις θεραπευτικές συνεδρίες με τη Γιατρό πρωταγωνιστούν με βάση τις ιστορίες: Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Λένα Παπαληγούρα (Μαρίνα).

Στον ρόλο του Απόστολου Καλογερόπουλου ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Έρωτας φυγάς

Ο Έρωτας φυγάς έρχεται καθημερινά από τη νέα σεζόν στο OPEN, να μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν έρωτα μοιραίο, πλοκή συναρπαστική, σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη στο σήμερα, έντονους χαρακτήρες, συναισθήματα, και καταιγιστικές ανατροπές.

Mία δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, με ένα δυνατό καστ πρωταγωνιστών να δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, προκαλώντας το δίκαιο.

Το κόκκινο ποτάμι

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς αρχίζει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δούμε τον ερχομό των πρώτων προσφύγων Ποντίων, που έχουν φύγει κυνηγημένοι για να φτάσουν στην Ελλάδα.

Στα νέα επεισόδια του δεύτερου κύκλου θα δούμε και την καταστροφή της Σμύρνης, την περιπέτεια του Ελληνισμού και τα αποτρόπαια χρόνια του πολιτικού διχασμού.

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης. Σενάριο: Σταύρος Αβδούλος- Ειρήνη Ριτσώνη.

Τρία μίλια

Στον Β’ κύκλο της σειράς Τρία μίλια όλοι έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν τους, με σοκαριστικές αποκαλύψεις αλλά και με τον δυνατό έρωτα και με κάθε πτυχή της ζωής.

Μια γυναίκα θα βρει τη δύναμη να ξεφύγει από το παρελθόν της και να κάνει μια νέα αρχή, σε αχαρτογράφητα νερά. Ένας ισχυρός άντρας θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, με στόχο να συνεχίσει να δημιουργεί, μέχρι το τέλος.

Δύο αδέλφια θα ανακαλύψουν ότι υπάρχουν πολλά που τους ενώνουν, αλλά και πολύ περισσότερα που τους χωρίζουν. Μια σύζυγος δεν επιθυμεί καθόλου να θυμάται το παρελθόν της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να μη χάσει όσα κατέκτησε.

Ένα ήσυχο νησί κρύβει ένα ηφαίστειο από ένοχα μυστικά, που είναι έτοιμο να εκραγεί. Μπορεί ένα σκοτεινό παρελθόν να οδηγήσει σε ένα φωτεινό μέλλον;

Αναζητώντας ένα καταφύγιο ψυχής, όπως ο βυθός της θάλασσας που δεν επηρεάζεται από τα κύματα στην επιφάνεια, οι ήρωες θα βρεθούν λίγο πιο μακριά ή πιο κοντά στον πόνο, στον έρωτα, στο θυμό, στην αγάπη, στη συγχώρεση και στη λύτρωση.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts