Αrt Therapy: «Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα Άτομα με Αναπηρία».

Η Ελληνική Εταιρεία Οδοντιατρικής και Ευζωίας για τα Άτομα με Αναπηρία (HDO) φιλοξενεί για πρώτη φορά την Ελλάδα τον καταξιωμένο Dr. Kevin Spencer, σταθερό ομιλητή στο Harvard Medical School Teaching Hospital, ο οποίος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα Magic Therapy. Τα ακαδημαϊκά και ιατρικά προγράμματα του Dr. Kevin Spencer έλαβαν το ασημένιο βραβείο «Καλύτερης Καινοτομίας» στην Αμερική το 2022.

To Magic Therapy είναι ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιάτρους, παιδοδοντιάτρους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, γονείς και φροντιστές, με σκοπό να επηρεάσουν και να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών με αυτισμό, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές ελλειμματικής προσοχής, αναπτυξιακές αναπηρίες, συναισθηματικές διαταραχές και όσων έχουν βιώσει τραύμα. Σε αυτό το πρακτικό, διαδραστικό σεμινάριο o Dr. Spencer θα διδάξει τεχνικές που θα μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να χρησιμοποιήσουν άμεσα.

Οι έννοιες του προγράμματος υποστηρίζονται από την Αμερικανική Ένωση Εργοθεραπείας, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών και την Αμερικανική Ιατρική Ένωση. Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου o Dr Spencer θα αναλύσει το επιστημονικό και ερευνητικό υπόβαθρο της μεθόδου του και στο δεύτερο μέρος, θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή όπου θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πως να διδάξουν εύκολα ένα παιδί (train the trainer).

Ο Dr Spencer έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα ακαδημαϊκά και θεραπευτικά οφέλη των απλών μαγικών τεχνασμάτων στο εκπαιδευτικό και κλινικό περιβάλλον. Ως καλλιτέχνης, εκπαιδευτικός, ομιλητής και ερευνητής, εργάζεται για να δημιουργήσει κοινότητες όπου όλοι βιώνουν μια αυθεντική αίσθηση του ανήκειν και κανείς, για κανέναν λόγο, δεν βρίσκεται στο περιθώριο.

Το Επαγγελματικό Διαδραστικό Σεμινάριο θα προλογίσει η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου. Θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Electra Palace Athens το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 09.00 – 14.00. Το κόστος εγγραφής Early Bird ανέρχεται στα 80€. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: [email protected]
Χορηγός σεμιναρίου: 3Ε.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts