Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τη Δευτέρα για την Κρήτη, πιθανόν πρόσκαιρα στις νότιες Κυκλάδες και το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος και Κάρπαθος).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στα πελάγη 6 και βαθμιαία στα νότια 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώσηκυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια και ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ειδικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν το πρωί στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός, με λίγες νεφώσεις ειδικότερα στη Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις νότιες Κυκλάδες. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος), οπού από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts