Δωρεά της Energrian προς το MDA Ελλάς για την ενίσχυση της λειτουργίας της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων (ΝΜΠ) στο Π.Γ.Ν.Θ «ΑΧΕΠΑ»

Η εταιρεία Energean πραγματοποίησε δωρεά στο Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις – MDA Ελλάς για την ενίσχυση της λειτουργίας της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων (ΝΜΠ) που λειτουργεί εντός του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ».

Η Μονάδα ΝΝΠ που ιδρύθηκε το 2007 από το MDA Ελλάς, αποτελεί τη μοναδική Μονάδα ολιστικής φροντίδας, στη Βόρειο Ελλάδα, εξυπηρετώντας παιδιά και ενήλικες σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη. Οι ασθενείς με Νευρομυϊκές Παθήσεις, έχοντας πληθώρα σοβαρών προβλημάτων, χρήζουν διεπιστημονικής παροχής ιατρικών υπηρεσιών, και λόγω περιορισμένης κινητικότητάς τους, η λειτουργία ενός κατάλληλα προσβάσιμου και εξοπλισμένου χώρου είναι απαραίτητη για αυτούς.

Σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται περίπου 350 ασθενείς οι οποίοι ολοκληρώνουν ένα σύνολο εξετάσεων τόσο κλινικών, όσο και παρακλινικών στις οποίες υποβάλλονται κατά τη διάρκεια λίγων μόνο ωρών κάθε Δευτέρα και Τετάρτη πρωί. Τις υπόλοιπες ημέρες, κατόπιν ραντεβού παρακολουθούνται έκτακτα περιστατικά κάθε ειδικότητας. Το πλεονέκτημα αυτού του είδους παρακολούθησης είναι ότι το κάθε Μέλος εξετάζεται από συγκεκριμένη ομάδα ιατρών, παρακολουθείται η πορεία του και υπάρχει πλήρως ενημερωμένο ιατρικό ιστορικό, τηρώντας τα Διεθνή Πρότυπα Φροντίδας.  Πιο συγκεκριμένα, η Μονάδα διαθέτει τις εξής ιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες, αντίστοιχες για ενήλικες και ανήλικους ασθενείς:

  • Νευρολόγος
  • Ορθοπεδικός
  • Καρδιολόγος
  • Πνευμονολόγος 
  • Φυσιοθεραπευτές
  • Νοσηλευτές
  • Ψυχολόγος
  • Λογοθεραπευτής

Η Πρόεδρος του ΔΣ του MDA Ελλάς, κυρία Βάνα Λαβίδα, δήλωσε σχετικά:

«Η δωρεά της εταιρείας Energean είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Χάρη στη δωρεά αυτή θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις την δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης,  όπως ιατρικές εξετάσεις,  ιατρική φροντίδα διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και παροχή συμβουλευτικής».

Η Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Energean, κυρία Ίλια Ρήγα, προσέθεσε:

«Eίναι χαρά και τιμή για την Energean να συνδράμει στο έργο της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων του Π.Γ.Ν.Θ ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας με το MDA Ελλάς, η οποία συμβολίζει την δέσμευσή μας να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του οράματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για έναν κόσμο χωρίς οποιονδήποτε κοινωνικό αποκλεισμό. Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στην δέσμευση της εταιρείας μας και σε συγκεκριμένους στόχους του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως είναι ο Στόχος νο.10 για Λιγότερες Ανισότητες, ο Στόχος νο.3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και ο Στόχος νο.17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts