Εικόνες: Αλβανοτσάμηδες και ισλαμιστές στον Ελληνικό Στρατό;

Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε η δημοσίευση στο Facebook φωτογραφίας επτά νεαρών στρατιωτών του Ελληνικού Στρατού οι οποίοι με τα δύο τους χέρια σχημάτιζαν τον αλβανικό δικέφαλο αετό, το γνωστό εθνικιστικό σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας.


Η χειρονομία αυτή είναι διαδεδομένη στους κύκλους των Αλβανών εθνικιστών και η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού το οποίο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Πάμε να δούμε κι άλλα παραδείγματα: 

Ιανουάριος 2017

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα με τους νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου, να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», μια νέα ανάλογη φωτογραφία εντοπίστηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η νέα προκλητική φωτογραφία δεν είναι σαφές που και πότε έχει ληφθεί, ούτε αν αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Πάντως αν είναι αυθεντική, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μονάδα πρώτης γραμμής, καθώς διακρίνονται πίσω από τον εικονιζόμενο στρατιώτη, εγκαταστάσεις φύλαξης οχημάτων – πιθανώς Τεθωρακισμένων – αρμάτων μάχης που υπάρχουν σε μονάδες στον Έβρο.

Ιούνιος 2014

Στρατιώτες  που φέρουν το ελληνικό εθνόσημο, σχηματίζουν με τα δυο τους χέρια έναν αετό, χειρονομία παραπέμπει στον αλβανικό εθνικισμό και όπως ήταν λογικό έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.
Η φωτογραφία έχει αναρτηθεί σε αλβανόφωνη σελίδα στο facebook που φέρει τον τίτλο «Η ζωή είναι χαρά(JETA OSH QEF)».
Επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΣ δεν υπάρχει προς το παρών, ωστόσο το ζήτημα ερευνάται ως προς τη γνησιότητα του, έτσι ώστε να γίνουν περαιτέρω ενέργειες.

21 Ιουνίου 2015

Αλβανικής καταγωγής στρατιώτες του αυστριακού τακτικού στρατού , κάνουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού δικέφαλου αετού, προκαλώντας πολλά και καυστικά σχόλια στην ίδια την Αυστρία.
Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό , αλλά για κάτι που επαναλαμβάνεται παντού στην Ευρώπη όπου υπάρχουν Αλβανοί.

10 Απριλίου 2015

7 στρατιώτες της Ελβετίας ποζάρουν με την αλβανική σημαία, μια εικόνα που μεταδόθηκε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα και έτυχε σφοδρής κριτικής και από τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης. Η φωτογραφία έγινε πρωτοσέλιδο στις αλβανικές εφημερίδες με τον τίτλο «Ελβετοί στρατιώτες υψώνουν την αλβανική σημαία»,  προφανώς ικανοποιώντας τα συμπλέγματα των Αλβανών.

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι Αλβανοί σύμφωνα με το δόγμα τους, προφανώς «καλά κάνουν» , αυτοί όμως που έχουν σφάλει θανάσιμα είναι οι υπεύθυνοι που τους δέχθηκαν να υπηρετήσουν σε κρίσιμους τομείς του κρατικού μηχανισμού , όπως είναι οι ένοπλες δυνάμεις. Θα κάνετε κάτι λοιπόν; Τι περιμένετε;

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts