Ηλεία: Τους έπιασαν στο κρεβάτι και τους έδεσαν – Βούτηξαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Απίστευτες και εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στα Δουνέικα Αμαλιάδας στις δύο τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι τρεις δράστες, πιθανότατα αλλοδαποί, εισέβαλαν στο σπίτι, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και φορώντας κουκούλες και γάντια. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον 75χρονο ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του, τους οποίους και έδεσαν κόβοντας λωρίδες υφάσματος από σεντόνια. Στη συνέχεια άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους. Η λεία των δραστών ήταν κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ ακόμα πήραν μαζί τους, το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του σπιτιού και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού, με το οποίο διέφυγαν.

Αργότερα οι Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών εντόπισαν το όχημα εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή των Δουνείκων κοντά στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν την υπόθεση προσεκτικά και αναζητούν τους δράστες. Η ληστεία στα Δουνέικα, έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αυτή που συνέβη στις αρχές Μαρτίου στο Κατάκολο. Τότε που πάλι τα ξημερώματα τέσσερις ληστές είχαν εισβάλει με κουκούλες και γάντια στο σπίτι δύο ηλικιωμένων αδερφών.

Στην περίπτωση των Δουνείκων οι δράστες ήταν διαβασμένοι τόσο για τις κάμερες ασφαλείας που είχε το σπίτι, όπως και για τον τρόπο που θα τις αποφύγουν. Έτσι κατάφεραν να περάσουν από δρόμο πίσω από το σπίτι μέσα από οικόπεδα, για να φτάσουν στην περίφραξη της αυλής, την οποία έκοψαν. Πήδηξαν στο οικόπεδο και έφτασαν εύκολα πλέον στην κεντρική είσοδο. Αφότου μπήκαν οι ληστές, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο αποσύνδεσαν και πήραν μαζί τους φεύγοντας το καταγραφικό του συστήματος ασφαλείας.

Παράλληλα θέλοντας να διαφύγουν με ασφάλεια, ανάγκασαν τον 75χρονο να τους δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του για να διαφύγουν, ενώ πριν τον οδήγησαν στην αυλή για να ξεκλειδώσει την κεντρική είσοδο του γκαράζ. Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εκτιμήσουν αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες και στις δύο περιπτώσεις, πάντως φαίνεται πως και στα Δουνέικα οι ληστές ήταν καλά ενημερωμένοι και οι κινήσεις τους προσεκτικές, παρότι «χτύπησαν» στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Πηγή: ilialive.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts