Ηράκλειο Κρήτης: Βρήκε τον σκύλο σκελετωμένο, δεμένο σε κάδο & πυροβολημένο

Άλλη μια θλιβερή ιστορία. Σ’ έναν κάδο σκουπιδιών στον οικισμό της Παντάνασσας Ηρακλείου Κρήτης το θηλυκό Dogo Argentino, που βλέπετε στις φωτογραφίες στην κυριολεξία εξαθλιωμένο, εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου δεμένο ενώ έπεφτε καταρρακτωδώς βροχή εκεί για τουλάχιστον επτά ώρες.

Το ζώο σκελετωμένο, κουτσό, γεμάτο τσιμπούρια, πυροβολημένο, με λεϊσμανίωση και σημάδια παντού στο κορμί του…

Η Νίκη Παλίδη μέλος του συλλόγου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο Μαρίνος κάτοικος της περιοχής, που βρήκε το ζώο σε κακά χάλια το μάζεψε στο σπίτι του και την επόμενη μέρα οι εθελόντριες του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου» πήγαν και το παρέλαβαν για να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο του Μανώλη Σουρανάκη.

Η ακτινογραφία έδειξε και τα σκάγια…

Οι εξετάσεις έδειξαν και αυτό που δεν μπορούσαν οι φιλόζωοι να δουν με τα μάτια τους, καθώς το καθαρόαιμο ζώο, δεν ήταν μόνο σκελετωμένο, δεν ήταν μόνο με ακρωτηριασμένα αυτιά, δεν ήταν μόνο γεμάτο τσιμπούρια. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από λεϊσμανίωση, ενώ η ακτινογραφία έδειξε και τα σκάγια στα πόδια του αφού κάποιος παλιότερα το είχε πυροβολήσει αλλά και την εξάρθρωση του ποδιού του είτε από κλωτσιά ή τροχαίο.

Η Άλμπα – έτσι την ονομάτισαν – είχε κακοποιηθεί για πολύ καιρό από τον δυνάστη της. Αυτό το θηλυκό σκυλί έχει δεκάδες, πραγματικά πολλές, γέννες στο ενεργητικό του και πολλά σημάδια στο κορμί του, και εκμεταλλευτή του πριν το αποτελειώσει το έδεσε και το παράτησε για να φορτώσει τις ευθύνες του σε άλλους.

Η Άλμπα ξεκίνησε ήδη αγωγή και μόλις δυναμώσει θα γίνει επέμβαση στο τραυματισμένο της πόδι. Το θαμπό δεξί της μάτι και η συμπεριφορά της, φανερώνουν ότι βίωνε επαναλαμβανόμενη κακοποίηση βαριάς μορφής. Πλέον βρίσκεται σε ασφαλή χέρια αλλά οι εθελοντές του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου» χρειάζονται την βοήθεια σας και αναζητούν εκείνον που θα μπορούσε να την φιλοξενήσει ή και να συμβάλλει στα έξοδα της.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε την Μαρίζα στο τηλέφωνο: 6949965809 ή την Νίκη στο τηλέφωνο: 6942664442.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts