Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή μένει ανάπηρη και «διαλύει» την Ιουλία

Η Γη της Ελιάς: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη σειρά καθώς η Αρετή μένει ανάπηρη από τροχαίο.

Η οικογένεια της βρίσκεται σε απόγνωση. Ο άντρας της ο Στάθης, υποφέροντας από τύψεις, χωρίζει την Ιουλία. Η απαγωγή του μωρού της Ισμήνης αναστατώνει την Αρεόπολη. Ο Κωνσταντίνος βρίσκεται στο πλευρό της και κινεί γη και ουραγό για να βοηθήσει την αστυνομία.

Η κατάσταση της Αρετής συγκλονίζει όλη την οικογένεια. Η ίδια βουλιάζει στην απόγνωση και στην απελπισία, καθώς δεν μπορεί να δεχτεί την αναπηρία της.
Ο Στέφανος ρωτά τον Στάθη πότε σκοπεύει να μαζέψει τα πράγματα του και να φύγει από το σπίτι για να ζήσει ανενόχλητος τον ερωτά του με την Ιουλία. Η Βασιλική παραιτείται από το ανθοπωλείο θέλοντας, από εδώ και πέρα, να φροντίζει τη μητέρα της.
Οι ενοχές πνίγουν τον Στάθη, ο οποίος ζητά από την Ιουλία να χωρίσουν οριστικά. Ο χωρισμός τους πονάει πολύ και προσπαθούν να τον διαχειριστούν με κάθε τρόπο. Η Αρετή παλεύει με το πρόβλημα της υγείας της αλλά και με τις τύψεις της για τις ευθύνες της στο τροχαίο. Βρίσκεται σε δίλημμα, για το αν θα προχωρήσει στην επικίνδυνη επέμβαση, που θα τη βοηθήσει να ξαναπερπατήσει, ή θα μείνει για πάντα ανάπηρη. Η Μυρτάλη την επισκέπτεται στο νοσοκομείο, αλλά η Αρετή εξακολουθεί να κρατά την ίδια σκληρή στάση απέναντί της, φέρνοντας τον Στέφανο σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Αθηνά βάζει την Αναστασία να μεσολαβήσει, για να κάνουν το τραπέζι στον Ιάκωβο Βρεττάκο και να γνωριστούν. Η Μυρτάλη με την Ισμήνη υπογράφουν τα συμβόλαια και ξεκινούν τη συνεργασία τους. Η περιουσία του Ισίδωρου απειλείται από την Αντιγόνη και ο Μάνος του ζητά να του τη μεταβιβάσει όλη αμέσως. Η Χάιδω βρίσκει παρηγοριά στον Λυκούργο και του ζητά απεγνωσμένα να πείσει τον Φίλιππο να γυρίσει πίσω. Για τον ίδιο σκοπό παλεύει και η Μαργαρίτα, αλλά ο Φίλιππος δείχνει να έχει κάτι άλλο κατά νου. Ο Ανέστης πιάνεται στα χέρια με τους μπράβους του Πότη, φέρνοντας την Ευτυχία για μια ακόμη φορά σε πολύ άβολη θέση.

Η Ισμήνη έρχεται κοντά με τον Κωνσταντίνο και περνά ανέμελες στιγμές μαζί του. Ο Ιάκωβος και η Αθηνά λύνουν με χιούμορ την παρεξήγηση της αρχικής τους γνωριμίας και η συνέχεια προμηνύεται ευοίωνη, καθώς δείχνουν να έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Ο Ισίδωρος νιώθει στριμωγμένος από τον Μάνο, που του ζητά να του γράψει όλη την περιουσία, και συμβουλεύεται τον Κωνσταντίνο, ο οποίος τον αποτρέπει από μια τέτοια πράξη.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει την Ισμήνη και τον Λυκούργο όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους. Η Μέλπω είναι δεμένη και φιμωμένη, και το μωρό της Ισμήνης άφαντο. Η απαγωγή αναστατώνει όλη την κωμόπολη. Η Ισμήνη υποψιάζεται ότι ο πρώην άντρας της, ο Σάββας, πραγματοποίησε τις απειλές του. Ο Κωνσταντίνος βρίσκεται στο πλευρό της κι αναλαμβάνει να ενισχύσει το έργο της αστυνομίας, αναθέτοντας στον Δημήτρη να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο φυγαδεύτηκε το μωρό από τη Μάνη.

Ο Μάνος έρχεται σε ανοιχτή ρήξη με την Αντιγόνη και πιέζει τον Ισίδωρο για τα κληρονομικά. Η Αθηνά πηγαίνει στο Σούνιο και μιλά στη Μαρία για τη νέα της γνωριμία με τον Ιάκωβο, αγνοώντας πως εκείνος έχει αναθέσει σε ντετέκτιβ να ψάξει για το παρελθόν της. Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος πιέζει τον Ιάκωβο να σπρώξει την Ιουλία στην αγκαλιά του αστυνόμου Κουράκου, προκειμένου να σβηστεί η ρετσινιά από την παράνομη σχέση της με τον Στάθη. Ο Σάββας αρνείται τις κατηγορίες του Λυκούργου και απειλεί την Ισμήνη πως μόλις βρεθεί η κόρη τους, θα την πάρει μαζί του στη Γερμανία.

Ο Στάθης κατηγορεί τη Χάιδω για όλα τα δεινά της οικογένειας του κι όλα δείχνουν πώς ένας νέος κύκλος αίματος μόλις άνοιξε! Είναι έτοιμος να αρπάξει την καραμπίνα του θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον πυροβολισμό του Στέφανου. Ο γιος του, όμως, θέλει να τη «σιάξει» και ψάχνει να βρει μια λύση συμβιβασμού για τις δύο οικογένειες. Πλησιάζει τη Χάιδω και της προτείνει να βάλουν ένα τέλος στην έχθρα. Η απάντηση της δεν είναι αυτή που περίμενε και πλέον τα πράγματα γίνονται χειρότερα ανάμεσα στις δύο οικογένειες. Ο Ιάκωβος συναντά τη Μυρτάλη και μαζί προσπαθούν να καταλάβουν ποιος έβαλε χέρι στη διαθήκη του Ιπποκράτη και την αποκλήρωσε. Ο Στέφανος και η Μυρτάλη, πιο ερωτευμένοι από ποτέ, κάνουν σχέδια για το μέλλον. Ο Σάββας παρακολουθεί την Ισμήνη, τη βλέπει αγκαλιά με τον Κωνσταντίνο και γίνεται έξαλλος.

Ο Κωνσταντίνος συνεχίζει τις προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσει ποιος άρπαξε το παιδί, της Ισμήνης. Η Αρετή βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα προχωρήσει στην επέμβαση. Ωστόσο, «ανακρίνει» τον Στάθη για τη σχέση του με την Ιουλία κι ενώ αυτός αποφεύγει να της αποκαλύψει ολόκληρη την αλήθεια, εκείνη του ανακοινώνει ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί, αλλά υπό όρους.

Η Αθηνά περνά χαλαρές στιγμές με τη Μαρία στο Σούνιο, όταν ένα τηλεφώνημα της Αναστασίας θα την αναγκάσει να γυρίσει άρον άρον στην Αρεόπολη. Πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δει τον Ισίδωρο, αλλά η συνάντηση τους έχει δυσάρεστη κατάληξη. Ο αστυνόμος Κουράκος μπλοφάρει και ανακαλύπτει ότι ο βοηθός του είναι εκείνος που διαρρέει απόρρητες πληροφορίες. Η Ισμήνη παίρνει ένα μήνυμα από τους απαγωγείς που την οδηγεί στην κατάρρευση.

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

Η Γη Της Ελιάς Spoiler: Ο Αλέξης Έτοιμος Να Ξαναχτυπήσει! Τα Νέα Σχέδια Φέρνουν Ταραχή

Η Γη Της Ελιάς Spoiler: Αυτός Είναι Ο Δολοφόνος Της Κόρης Και Του Άνδρα Της ΧάΪδως

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts