Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μισέλ Μόργκαν

Είναι μία από τις μεγαλύτερες γαλλίδες ηθοποιούς του 20ου αιώνα και άφησε χθες την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.
Η Μισέλ Μόργκαν που γεννήθηκε το 1920 και έφυγε από το σπίτι της στα 15 προκειμένου να γίνει ηθοποιός. Κέρδισε το Μεγάλο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών το 1946, υποδυόμενη μια τυφλή κοπέλα στη “La Symphonie Pastorale” (“Ποιμενική συμφωνία”) του Ζαν Ντελανουά.
Στην Αμερική δούλεψε για την RKO σε μια σειρά από ταινίες συχνά δίπλα σε πρωταγωνιστές όπως ο Φρανκ Σινάτρα στο «Higher and Higher» ή ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ στο «Passage to Marseille». Η Warner Bros κι ο Μάικλ Κέρτιζ την ήθελαν για πρωταγωνίστρια στην «Casablanca», αλλά η RKO αρνήθηκε να την «δανείσει» για τα γυρίσματα και κάπως έτσι έχασε έναν από τους πιο κλασσικούς γυναικείους ρόλους στην ιστορία του σινεμά.
Υπήρξε μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου μεταξύ 1940 και 1960. Στα τέλη της δεκαετίας του 60 η Μισέλ Μοργκάν σταδιακά αποσύρθηκε από το σινεμά κρατώντας μόνο μικρούς ρόλους και κάνοντας εμφανίσεις στην τηλεόραση.

m3

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts