Κάρμεν Ρουγγέρη: Η ηλικία, ο ρόλος στον Γλυκάνισο και η ηθοποιός κόρη της

Μετά από χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει μέσα από έναν μοναδικό ρόλο στη νέα σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος».

Για την Κάρμεν Ρουγγέρη δεν χρειάζονται συστάσεις και η χαρά μας που επιστρέφει είναι μεγάλη καθώς κάθε της ρόλος αγαπιέται ιδιαίτερα.

Η ηλικία, η καταγωγή και οι σπουδές

Η Κάρμεν (Καρμέλα) Ρουγγέρη ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός εκπαιδευτικός και η μητέρα της Ελληνίδα, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή. Σπούδασε τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο, θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και όπερα στην Περούτζα. Το 1985 δημιούργησε το Θίασο “Ρακοσυλλέκτες”, του οποίου ήταν σκηνοθέτις και σεναριογράφος. Μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο.
Από το 1995 έχει εκδώσει πάνω από 25 παιδικά βιβλία.

Ο γάμος με τον Ανδρέα Κουλουμπή και η ηθοποιός κόρη της

Είναι παντρεμένη με τον βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ανδρέα Κουλουμπή. Η κόρη της ηθοποιού Χριστίνα Κουλουμπή, ασχολείται επίσης με την υποκριτική ενώ ο γιος της Βίκτωρας είναι μπασίστας.


«Από μικρή έφερα τη μοναδικότητα μου. Εννοείται ότι συναντούσα ανθρώπους που με αγαπούσαν ή με αντιπαθούσαν προκαταβολικά, χωρίς να με γνωρίζουν, εξαιτίας της οικογένειας μου. Το σίγουρο είναι ότι νιώθω ότι οι γονείς μας κληροδότησαν σε εμένα και τον αδερφό μου γνωρίσματα πολύτιμα. Η αίσθηση της δικαιοσύνης, της εργατικότητας και της συνεργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες για εμένα.», έχει πει η Χριστίνα Κουλουμπή για τη μητέρα της

Η καριέρα

Στην τηλεόραση την έχουμε δει στις σειρές: «Ο δολοφόνος που έκλαιγε», «Λουνα Παρκ», «Μεθοριακός σταθμός», «Οι παραστρατημένοι», «Μεθυσμένη πολιτεία», «Ιστορία γραμμένη με νότες», «Ιστορίες του δάσους», «Η αλεπού και ο μπούφος», «Ποιος είναι ο Κος Αλεξίου?», «Τα 7 κακά της μοίρας μου», «Το κορίτσι απ’ το ποτάμι», «Δέκα Μικροί Μήτσοι», «Αχ! Ελένη», «Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου», «Βαρβαρότητες», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Δέκα λεπτά κήρυγμα», «Ελλάς το μεγαλείο σου», «Επτά Θανάσιμες Πεθερές», «Η ώρα η καλή», «Το Κόκκινο Δωμάτιο», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Υπάρχουν άντρες και άντρες», «40 Κύματα», «Η Οικογένεια Βλάπτει», «Η Πολυκατοικία», «Ελεύθερος κι ωραίος», «Daddy cool», «Αν Ήμουν Πλούσιος».


Ο ρόλος στη νέα σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος»

Κυρία Αριάδνη, η γιαγιά της οικογένειας Δεμίρη, μητέρα της Ερμιόνης
Με τον Έκτορα, τον πατέρα της Ερμιόνης, έζησαν μια καλή ζωή μέχρι που ένα τροχαίο ατύχημα τους χώρισε, εκείνος σκοτώθηκε και εκείνη καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας, θεματοφύλακας των αξιών και των παραδόσεων του νησιού, κομψή, με άψογους τρόπους και λεξιλόγιο, καλλιεργημένη και με ακαταμάχητο χιούμορ. Παρά την ηλικία και την αδυναμία της στην κίνηση, δεν τη σταματά τίποτα και πηγαίνει παντού. Έχει ανοιχτό μυαλό και μοντέρνες ιδέες αλλά οτιδήποτε ξένο τη φοβίζει. Αν και φιλάνθρωπη, είναι επιφυλακτική απέναντι στους πρόσφυγες, τη Ραζάν και κυρίως τη γιαγιά της αλλά πολύ σύντομα, συνειδητοποιεί πως αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν…

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts