Κακός χαμός στο νοσοκομείο Βόλου: Τον τσάκωσαν στο χειρουργείο να…

Ιδιώτης χειρουργός από την Αθήνα, που δεν ανήκει στην οργανική δύναμη του Αχιλλοπουλείου, «πιάστηκε στα πράσα» προχθές στο Νοσοκομείο Βόλου να χειρουργεί, χωρίς προηγούμενη άδεια και εξουσιοδότηση από τη διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του ΓΝΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σοβαρή αυτή καταγγελία έκανε γνωστή αμέσως στον διοικητή του νοσοκομείου Μ. Δραμητινό αλλά και στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ν. Χαυτούρας ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα το θέμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο λειτουργίας, απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών στο δημόσιο νοσοκομείο.

Η καταγγελία σήμανε συναγερμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του νοσοκομείου, Μ. Δραμητινός, που εκείνη την ώρα απουσίαζε σε ημερίδα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επέστρεψε στο νοσοκομείο αμέσως και κάλεσε στο γραφείο του τους αρμόδιους για να ζητήσει εξηγήσεις καθώς το θέμα θεωρείται πάρα πολύ σοβαρό.

Ο κ. Δραμητινός φέρεται να έκανε αυστηρές παρατηρήσεις για το συμβάν, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα δώσει εντολή να γίνει έλεγχος σε βάθος προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρόμοιο συμβάν έχει ξανασυμβεί. Ερωτηθείς μάλιστα επιβεβαίωσε το περιστατικό και σημείωσε: «Απαγορεύεται διά νόμου ιδιώτης γιατρός που δεν ανήκει στην οργανική δύναμη του νοσοκομείου, να ασκήσει ιατρική πράξη στο δημόσιο νοσοκομείο, πριν ενημερωθεί η διοίκηση και πριν ζητηθεί ειδική άδεια τόσο από το ΔΣ όσο και από το επιστημονικό συμβούλιο. Σήμερα θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι, γιατροί και νοσηλευτές στο γραφείο μου προκειμένου να δώσουν λόγο για το τι ακριβώς έχει συμβεί και για ποιους λόγους παρακάμφθηκε η διαδικασία που προβλέπεται σε ειδικές περιπτώσεις. Κανείς δεν μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει στο νοσοκομείο και στα χειρουργεία, χωρίς να δίνει λόγο», πρόσθεσε ο διοικητής του Αχιλλοπούλειου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν προχθές νωρίς το μεσημέρι, όταν ο κ. Νίκος Χαυτούρας ενημερώθηκε ότι στο χειρουργείο βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση με «πρώτο χειρουργό» ιδιώτη γιατρό από την Αθήνα που, όπως λένε οι πληροφορίες, δοκίμαζε μία καινούργια μέθοδο επισκληριδοσκόπησης σε ασθενή, που ήταν προγραμματισμένο να χειρουργηθεί από γιατρό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου.

Αμέσως προέβη σε έγγραφη καταγγελία προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- εκτός από την αναφορά στο περιστατικό, γίνεται επίσης μνεία στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που παραβρίσκονταν στο χειρουργείο, χωρίς όμως να έχουν ενεργό ρόλο στην επέμβαση που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τον ιδιώτη χειρουργό και ζητείται από τη διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

«Θέλω να πιστεύω ότι τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου έχουν την ευαισθησία να λειτουργήσουν ταχύτατα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», επισήμανε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας, υπογραμμίζοντας επίσης ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς «δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει μέσα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και να ασκεί ιατρική, όταν ακόμη γιατροί δημόσιων νοσοκομείων στο πλαίσιο της εφαρμογής νέων ιατρικών μεθόδων, χρειάζονται ειδική άδεια από τη διοίκηση και από το επιστημονικό συμβούλιο, για να παραστούν και να παρακολουθήσουν ή να κάνουν ένα χειρουργείο».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

 

*Kάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα. *

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του Ντάνου στην προκλητική κίνηση του Χανταμπάκη τα λέει όλα

Η γυναίκα του Στέλιου Χανταμπάκη στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts