Λάμπρος Φιλίππου: Η πραγματική ηλικία και η καταγωγή του ηθοποιού

Ο Λάμπρος Φιλίππου γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1981, επομένως είναι 41 χρονών. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μουσικός και ιδιοκτήτης σχολής υποκριτικής.

Στην Ελλάδα έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «10η Εντολή», στην οποία τον έχουμε δει τόσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο όσο και σε guest εμφανίσεις. Ο ίδιος, συμμετείχε συνολικά σε 5 επεισόδια του τρίτου κύκλου, το 2007.

Ακόμα, έχει παίξει σε πληθώρα πρωτοποριακών θεατρικών παραστάσεων και φεστιβαλικών κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και άλλες τηλεοπτικές σειρές.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι η παράσταση Free At Last: Rerooted (2021).

Οι σειρές στις οποίες συμμετείχε o Λάμπρος Φιλίππου
10η εντολή: Ένας ήσυχος άνθρωπος 2007
10η εντολή: Θέμα τιμής 2007
10η εντολή: Κρυμμένη αλήθεια 2007
10η εντολή: Μάνα 2007
10η εντολή: Το δάσος 2007
Άμυνα Ζώνης 2007
Ίχνη: Μωρά 2007
Λούφα και παραλλαγή (2006) 2006
Μαύρα μεσάνυχτα 2008
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Έγκλημα στην Ύδρα 2007
Σε είδα…: Στον τόπο του εγκλήματος 2008
Οι ταινίες που έχει παίξει
Casus belli (2010) (I) 2010
Interruption 2015
Πανικός και παράνοια μέσα σε μια παραίσθηση 2006

«Δε μπορώ να ξέρω πόσο κοντά έρχομαι στον πρωτόγονο άνθρωπο, όμως αυτό που με κάνει συχνά να τραγουδώ με φωνή ζώου και κραυγές στη σκηνή, αντί για λέξεις και μελωδικούς στίχους, συνοψίζεται σε μια φράση που με ενδιαφέρει όλο και περισσότερο: “Mάθαμε να εκφραζόμαστε με τις λέξεις, είναι ώρα να ξαναμάθουμε να εκφραζόμαστε με τις κραυγές και τη σιωπή”. Άλλωστε, δεν ξέρω αν έχω αισθανθεί ποτέ ερμηνευτής ή τραγουδιστής. Με ενδιαφέρει μόνο να ειπωθεί η ιστορία, πάση δυνάμει, ξεκινώντας κάθε φορά από την αρχή: από τη σιωπή και την κραυγή.

Πάντως, όταν μου συμβεί να πω την ιστορία με τέτοιον τρόπο, νιώθω κοντά στη φύση μου όσο σε καμία άλλη περίπτωση. Σαν να καταργώ την κουλτούρα κι ελευθερώνομαι από όλα. Αυτό με βοηθά να ανεβαίνω στη σκηνή χωρίς όνομα, φύλο, φυλή, χρώμα, ηλικία, καλλιτεχνική ιδιότητα. Το μόνο που μένει πια για να πιαστεί κανείς είναι αυτό που από πάντα υπήρξε πυξίδα και χάρτης: η ίδια η ροή», είχε πει μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Λάμπρος Φιλίππου σε συνέντευξή του.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts