Μεγάλη προσοχή: Αδειάζουν λογαριασμούς τραπεζών, χρεώνουν πιστωτικές κάρτες

Εκατοντάδες στοιχεία Ελλήνων καταθετών Τραπεζών, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους Ρώσοι χάκερς, που τα πωλούν κοψοχρονιάς σε ενδιαφερόμενους, οι οποίοι βέβαια όταν τα αποκτήσουν χρεώνουν πιστωτικές κάρτες ή τραβούν χρήματα από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών.

Η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια τις Λάρισας μετά την σύλληψη ενός 20χρονου, ο οποίος είχε αγοράσει στοιχεία Ελλήνων καταθετών από ιστοσελίδα Ρώσων χάκερς στο “σκοτεινό διαδίκτυο”.

Ο νεαρός, οποίος κατάγεται από σχετικά εύπορη οικογένεια της Λάρισας, αγόρασε έναντι 20 δολαρίων το “κομμάτι” τα στοιχεία δυο Ελλήνων καταθετών, μιας 30χρονης από την Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά.
Ο δράστης, από την στιγμή που έγινε κάτοχος όλων των τραπεζικών στοιχείων των δυο πολιτών, ξεκίνησε τις αγορές, αρχικά μέσω τις πιστωτικής κάρτας της 30χρονης, αγοράζοντας αναλώσιμα υπολογιστών και φορητό κομπιούτερ, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
Λίγες ημέρες έπειτα η γυναίκα έμαθε έκπληκτη πως έχει προβεί σε αγορές και θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσει το “φέσι” των 3.000 ευρώ.
Η περίπτωση του 36χρονου από τον Πειραιά είναι και η πιο ενδιαφέρουσα καθώς ο 20χρονος πραγματοποίησε “ανάληψη” χρημάτων μέσω της συγκεκριμένης κάρτας, ύψους 900 ευρώ.

Όταν ο ανυποψίαστος πολίτης έμαθε για τις “αναλήψεις” που είχε κάνει, απευθύνθηκε εξαγριωμένος στην Τράπεζα, καθώς την κάρτα του την είχε παραλάβει σχετικά πρόσφατα και μάλιστα δεν είχε προλάβει να την ενεργοποιήσει, ενώ διέθετε ακόμα την ταινία ενεργοποιήσης.
Και οι δυο έκαναν άμεσα καταγγελίες στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και μάλιστα ιδιαιτέρως εξειδικευμένη από την Ασφάλεια τις Λάρισας. Έπειτα από πολυήμερες έρευνες, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο “σκοτεινό διαδίκτυο” τα ίχνη του 20χρονου Λαρισαίου, αλλά και την ιστοσελίδα των Ρώσων χάκερς στην οποία περιέχονται προς πώληση τα στοιχεία 127 χιλιάδων καταθετών από ολόκληρο το κόσμο, ανάμεσα τους και Ελλήνων πολιτών.
Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Λάρισας προχώρησαν στην σύλληψη του νεαρού και στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίων του, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν την Interpol, για τα ευρήματα τους κατά την διάρκεια τις περιήγησις τους στο “σκοτεινό διαδίκτυο”.
Τι είναι το “σκοτεινό διαδίκτυο”.
Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, το Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίων του στόλου, καθώς είναι η εποχή που οι υποκλοπές εκατέρωθεν είχαν λάβει μορφή επιδημίας.
Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρετε ο άνθρωπος που δημιούργησε το “παράλληλο διαδίκτυο” όπως ονομάστηκε αρχικά και βέβαια το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί του Αμερικανικού Στρατού, οι οποίοι είχαν φροντίσει να διασφαλίσουν την μυστικότητα του Μέσου.
Όχι για πολύ όμως, καθώς είναι η εποχή που οι “Βαρόνοι” των καρτέλ τις Λατινικής Αμερικής αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ που αναλάμβαναν την διακίνηση των τόνων τις κοκαΐνης που έστελνε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στης πόλης τους.
Άγνωστο πως, οι Ιταλικές οικογένειες τις Μαφίας στην Ν. Υόρκη άρχισαν να ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία, μέσω του “σκοτεινού διαδικτύου” όπως ήταν πια η νέα του ονομασία.
Πολλή γρήγορα οι Μαφιόζοι ανά το κόσμο έμαθαν να χρησιμοποιούν το “σκοτεινό διαδίκτυο”, κλείνοντας δουλειές, συμβόλαια θανάτου, αγορά όπλων και γενικά ότι έχει να κάνει με την παρανομία, μέχρι που πια στην εποχή μας αυτός ο διαδικτυακός σκοτεινός κόσμος έχει περάσει ακόμα και στα χέρια των χάκερς οι οποίοι πωλούν κάθε είδους στοιχεία που είναι δυνατόν να αποφέρουν εύκολο κέρδος στους αποδέκτες.

 

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts