Μιχάλης Αεράκης: «Μου προτείνουν να αναλάβω την ”Κιβωτό”»

Είναι από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες στη σειρά «Σασμός» και από τους πλέον αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς.

Ο Μιχάλης Αεράκης παραχώρησε μια εφ ‘ολης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ζωή του αλλά και τον ρόλο του.

Ο παπα-Μιχάλης είναι μια εμβληματική μορφή στην Άνω Ποριά. Είναι ο άνθρωπος πάνω και από τον ιερέα, εκείνος που γνωρίζει όλα τα μυστικά του χωριού.

Τα γνωρίζει μέσα από το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης. Είναι ένας αγαπητός παπάς άνθρωπος που μπορεί να τον εμπιστευτεί ο καθένας, γνωρίζοντας ότι αυτά που θα του εξομολογηθεί δεν θα γίνουν αντικείμενο σχολιασμού στο καφενείο. Ο κόσμος εναποθέτει την ελπίδα του στις πλάτες του παπά. Και αυτό γίνεται πολύ επίκαιρο σήμερα, που βγαίνουν στην επιφάνεια όλα όσα φαίνεται ότι συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου» κλονίζοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη του ανθρώπου. Ο κόσμος έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον παπα-Μιχάλη που λαμβάνω μηνύματα στο Instagram με τα οποία μου προτείνουν να αναλάβω εγώ την «Κιβωτό», αλλά και πολλά ακόμα όπου μου ζητούν, π.χ., να παντρέψω τα παιδιά τους, να βαφτίσω τα εγγόνια τους, να συναντήσω οικογένειες που είναι μόνες τους και χρειάζονται ψυχολογική στήριξη, να πάω να μιλήσω στην ομογένεια. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως ο ρόλος του παπά-Μιχάλη έχει αγαπηθεί πάρα πολύ, διότι σήμερα απουσιάζουν τελείως τα πρότυπα

Σηκώνει όμως ένα βαρύ σταυρό…

Αυτό είναι το λειτούργημα ταυ παπά. Να σηκώνει τα βάρη και να απορροφά τους κραδασμούς της ενορίας του, της κοινωνίας όπου ζει, εν προκειμένω της Άνω Ποριάς. Αυτή είναι η αποστολή ενός γνήσιου παπά: να δίνει λύσεις, να’ κρατά ισορροπίες, να φέρνει αγάπη και ομόνοια στο ποίμνιό του.

Ο παππούς σας, ο οποίος ήταν ιερέας, έμοιαζε στον παπά που περιγράφετε;

Ήταν σαν τον παπα-Μιχάλη; Ακριβώς αυτό ήταν! Σε όλα τα χωριά της Κρήτης που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, κυρίως στην ενδοχώρα, οι παπάδες είναι ένα κομμάτι από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Όταν συμβαίνει κάτι κακό, ο ρόλος του παπά είναι να σβήσει τη φωτιά για να μη φουντώσει. Ο συγχωρεμένος ο παππούς μου, ο παπα-Μιχάλης, ο οποίος έζησε στα Ανώγεια σε πολύ πιο ταραγμένες εποχές, αυτόν το ρόλο είχε αναλάβει, να συμβιβάζει τις όποιες αντιπαλότητες.

Πηγή: 7 μερες tv

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts