Νέα απεργία της ΠΝΟ: Νέα απεργία της ΠΝΟ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία αφού νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Την Πέμπτη λοιπόν 8 Δεκεμβρίου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) και την εξαίρεση τους από τις επίμαχες διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) και αναφέρει ότι «η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας δεν μπορούν να συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα».

Επίσης, θέτει θέμα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία που εκκρεμεί από το 2010, αλλά και τροποποίηση του νόμου 4150/13 που δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό για τα πλοία της ακτοπλοΐας- που προσεγγίζουν σε λιμάνια του εξωτερικού- να καθορίζει τη σύνθεση κατ εξαίρεση.

«Οι μνημονιακές δεσμεύσεις και πολιτικές είναι σταθερά προσανατολισμένες και υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών οι οποίοι τα τελευταία 7 χρόνια έχουν ρημάξει τη χώρα, έχουν γονατίσει το λαό και έχουν καταστρέψει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο, με τον οξυδερκή και δαιμόνιο εφοπλισμό, επιφυλάσσει ανεργία για τους Έλληνες ναυτικούς που αγγίζει το 50%!!!».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts