Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Τζένης Βλαχώνη

Την τέταρτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Άλικος Χυμός», που κυκλοφορεί από της εκδόσεις «Λυκόφως», παρουσίασε η Τζένη Βλαχώνη σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων και των Τεχνών.

Η ποιητική συλλογή «Άλικος Χυμός» αποτελεί σύμφωνα με τους ειδήμονες ‘’την καλύτερη «κόγχη» της λυρικής έκφρασης της Τζένης Βλαχώνη, την καλύτερη δημιουργική της στιγμή”.

Η κα Βλαχώνη έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στο παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης στην Βαυαρία και είναι μέλος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού και της UNESCO. Έχει λάβει δύο βραβεία στο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό ποίησης στην Ιταλία ενώ ποιήματά της έχουν μεταφρασθεί στα Αγγλικά και στα Πολωνικά όπου μάλιστα, έχουν συμπεριληφθεί σε δύο μεγάλες ποιητικές ανθολογίες της Πολωνίας .

Έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, πολλές από τις οποίες μάλιστα υπήρξαν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, και έλαβαν χώρα, στο ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στα Γιάννενα, στο ΝΑΥΠΛΙΟ στο ιστορικό ΜΠΟΥΡΤΖΙ, στην Ακαδημία Μοντέρνας Τέχνης και στο Μουσείο Μπενάκη.

Τον Ιούλιο του 2011 στη Λάρισα, στο 22ο Παγκόσμιο συνέδριο ποιητών, τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία για την συνολική της εργασία στην ποίηση και με ένα ακόμη βραβείο για το ανέκδοτο ποίημα της “Το κοχύλι”. Ακόμα έχει λάβει το βραβείο του Αμφικτύωνος στο Δ΄ Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης με το ποίημα “Αυτό είναι Ελλάδα” που προκύρηξε η Αμφικτυονία Ελληνισμού με θέμα: Ο λόγος ο Ελληνικός, φως της οικουμένης ενώ έχει εκθέσει εικαστικά της έργα από το 2012 μέχρι σήμερα σε 16 ομαδικές εκθέσεις (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ArtSpace, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κι όχι μόνο.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts