Πόλεμος στο Μενίδι: Aπελπισμένοι οι κάτοικοι, οι Ρομά «απαντούν» με αδέσποτες σφαίρες

Οκτώ ημέρες έχουν περάσει από το ξαφνικό και άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι και η κατάσταση μοιάζει σαν μια πυριτιδαποθήκη που μία σπίθα αρκεί για να εκραγεί.

Ακόμη και χθες, Πέμπτη, αδέσποτοι πυροβολισμοί από τα γκέτο των Ρομά
ηχούσαν στον αέρα βεβαιώνοντας τους νομοταγείς πολίτες των Αχαρνών πως ακόμα κι αν διαδηλώνουν κάθε μέρα εκείνοι δεν πρόκειται να τους φοβηθούν.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής φαίνεται πως δεν θα σταματήσει τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μία λύση από την πολιτεία που εν μέρει θα δικαιώνει το θάνατο του 11χρονου μαθητή.

Μαρτυρίες κατοίκων στο protothema.gr δείχνουν το αδιέξοδο και αναφέρουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους εφόσον η πολιτεία συνεχίζει να τους αφήνει απροστάτευτους μπροστά σε κάθε είδους εγκληματική απειλή.

Νέα συγκέντρωση για τον θάνατο του Μάριου – Απών ο δήμαρχος Αχαρνών
Στο ίδιο έργο θεατές όσοι παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στο Μενίδι αφού για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της περιοχής διαδήλωσαν χθες το βράδυ στους δρόμους της πόλης ζητώντας χαρακτηριστικά «να φύγει η πρέζα και τα όπλα από το Μενίδι».
Η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αξιώνοντας την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής.

Ωστόσο ανανέωσαν το ραντεβού τους, για σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απών από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι και σήμερα ο δήμαρχος Αχαρνών, κ. Γιάννης Κασσαβός ο οποίος αισθάνθηκε ένα προκάρδιο άλγος, καθώς με τα επεισόδια στο Μενίδι ταράχτηκε πολύ. Είχε πόνους στο στήθος και πήγε στο Καρδιοχειρουργικό στο «Γεννηματά».

Έπειτα από καρδιογραφήματα, οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει στην εντατική για παρακολούθηση για 24 ώρες κι αν συνεχιστεί ο πόνος, θα προχωρήσουν σε στεφανιογραφία.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί από Ρομά, ο άδικος θάνατος του 11χρονου Μάριου και οι πολυήμερες διαδηλώσεις των κατοίκων της περιοχής προβληματίζουν έντονα την κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό σήμερα έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας και Υγείας στην οποία θα μιλήσουν ο υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών όπου θα ανακοινωθούν μέτρα και ενέργειες που θα αφορούν στην εγκληματικότητα και στην αντιμετωπισή της στο Δήμο Αχαρνών.
Δείτε βίντεο ντοκουμέντο λίγο αφότου κατέρρευσε στο σχολείο ο Μάριος:

(πατήστε το κουμπί)

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

O Ιορδάνης Αγαπητός επανεκτελεί το Viral Hit του Τριαντάφυλλου ” Κράτα τα όλα” 25 χρόνια μετά

 Ιορδάνης Αγαπητός επιστρέφει δισκογραφικά και μας παρουσιάζει το νέο του hit-single “Κράτα τα όλα”. Πρόκειται για την μεγάλη επιτυχία των ’00s, σε μουσική και στίχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »