Πώς να φροντίσω τον σκύλο μου το καλοκαίρι!

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, οι ημέρες μεγαλώνουν και είναι πιο ζεστές. Ο σκύλος μας δυσανασχετεί λόγω της γούνας του όμως μπορεί να απολαύσει το καλοκαίρι μαζί μας, αρκεί να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές.

Οι βόλτες και οι δραστηριότητες μας είναι καλό να γίνονται αρκετά νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, και πάντα νηστικοί. Μετά τη βόλτα μπορείτε να δώσετε φαγητό και νερό στο σκύλο σας, εφόσον δεν είναι λαχανιασμένος!

Τόσο τα μεγαλόσωμα όσο και τα μικρόσωμα σκυλάκια ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος τους διαφορετικά από τους ανθρώπους. Δεν μπορούν να ιδρώσουν από το δέρμα τους, το κάνουν μέσα από τα μαξιλαράκια των πατουσών τους και το στόμα του. Γι’ αυτό το λόγο δεν αφήνουμε ποτέ το σκύλο μας μέσα στο αυτοκίνητο, τη ταράτσα ή το μπαλκόνι γιατί είναι πολύ πιθανό να πάθει θερμοπληξία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο σκύλος μας περπατάει ξυπόλυτος.. άρα η καυτή άσφαλτος ή άμμος είναι απαγορευτική.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική όλο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Μη δίνετε στο σκύλο σας να πίνει παγωμένο νερό. Χρειάζεται δροσερό νερό.

Τα σκυλιά με λευκό τρίχωμα έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο φως και καλό θα ήταν να τα ψεκάζουμε με ειδικό αντηλιακό για προστασία.

Το πρότυπο πάρκο σκύλων – Forestland – είναι ανοικτό και ο Δημήτρης Τομαζίνος και η ομάδα του, σας περιμένει με χαρά στο πλέον κατάλληλο περιβάλλον για το κατοικίδιό μας , ακόμη και τις πολύ ζεστές ημέρες!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts