Ρουφιανιά: Μια διαχρονική ανθρώπινη συμπεριφορά

Όλοι μας λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην καθημερινή μας διαβίωση. Η κρίση έχει ανατρέψει πολλά πράγματα στη ζωή μας και η λέξη “συμβιβασμός” έχει καταντήσει κλισέ, αφού την ακούμε κάθε μέρα σχεδόν παντού. Ο άνθρωπος έχει στη φύση του πολλά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως το εξυπνότερο ον πάνω στον πλανήτη. Διαθέτει νοημοσύνη ως υπέρτατο όπλο και άλλα πολλά, όπως εξυπνάδα. Όμως ανέπτυξε (σε υπέρτατο βαθμό) και μια κουτοπονηριά που μέσα στο πέρας των χρόνων την έχει αναγάγει σε “ρουφιανιά“. Δυστυχώς στις μέρες μας λίγο πολύ,δεξιά αριστερά έχουμε ακούσει μεταξύ σοβαρού αστείου τη φράση “ο θάνατος σου η ζωή μου”. Καθώς περνάνε τα χρόνια οι δυσκολίες ελέω κρίσης πληθαίνουν και όλοι μας διαπιστώνουμε ότι τελικά μπορεί και να ισχύει η φράση σλόγκαν, που μέχρι πρότινος φάνταζε υπερβολή.

Αν υποθέσουμε σε μια κοινωνία λέξεις όπως Αξιοπρέπεια και Ηθική φαντάζουν άγνωστες τότε είναι βέβαιο ότι φραγμοί δεν θα υπάρξουν οπότε μαθηματικά βέβαιο ότι δεν υπάρχουν και όρια. Η ρουφιανιά είναι μια εξελιγμένη μέθοδος κουτσομπολιού με στόχο και σκοπό τον διασυρμό κάποιου-κάποιας πολλές φορές χωρίς κάποιο όφελος, απλά για τη διαπόμπευση του υποψήφιου “θύματος”. Στις μέρες μας θα μπορούσε να θεωρηθεί και το επάγγελμα του μέλλοντος αφού έχει ραγδαία ανάπτυξη. Πλέον η κοινωνία μας τη περιβόητη αυτή λέξη θα μπορούσε να την αναγάγει και σε επιστήμη. Λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, στις προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις, καθώς και στο χώρο εργασίας μας.. Καλά εδώ και αν γίνεται το έλα να δεις. Το πιο γελοίο στην όλη υπόθεση είναι και όταν ανακαλύπτεις τον ρουφιάνο ο οποίος και εξακολουθεί και να σου κάνει και τα γλυκά ματάκια, τραγικό.
Πάντως η αλήθεια είναι πως τη ρουφιανιά ( σαν κατάσταση) πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κάνεις!!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts