Σεισμός Μυτιλήνη: Θρήνος για την 45χρονη που καταπλακώθηκε – Εκκενώθηκε η Βρισά!

Ένας ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, 12.06.2017, ανοιχτά της Μυτιλήνης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας, και ήταν δυστυχώς μοιραίος. Μια γυναίκα που παρέμενε εγκλωνισμένη επί ώρες στα συντρίμμια του χωριού Βρισά, ανασύρθηκε τελικά νεκρή, ενώ ακόμη υπάρχουν δέκα τραυματίες, των οποίων ευτυχώς οι ζωές δεν κινδυνεύουν, αλλά και μεγάλες υλικές καταστροφές.
Εκτός από ισχυρός, ο σεισμός είχε και σχετικά μεγάλη διάρκεια, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της, ακόμη και της Αττικής (!), ενώ ακολουθήθηκε από μια σειρά μετασεισμών (4,6 και 3,4 Ρίχτερ)που δεν επέτρεψαν για ώρα στους κατοίκους της Μυτιλήνης και της Χίου να βρουν ηρεμία.

Η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή
Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες πως κάτοικοι της Λέσβου παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, με τις ώρες να περνούν και σιγά – σιγά να απεγκλωβίζονται.
Δυστυχώς όμως, όχι μια 45χρονη γυναίκα, η οποία την ώρα του σεισμού κοιμόταν σε ένα από τα παλιά κτίσματα του χωριού Βρισά.
Συνεργεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έδωσαν πολύωρη μάχη, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα της όλης προσπάθειας δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ωστόσο λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, η Πυροσβεστική ανακοίνωνε πως ανασύρθηκε νεκρή, σκοπρώντας τη θλίψη στους συγγενείς και τους συγχωριανούς της.
Οι υπόλοιποι άνθρωποι που τραυματίστηκαν, τουλάχιστον δέκα, δεν αντιμετωπίζουν ευτυχώς κινδύνους για την ζωή τους, παρόλο που στην αρχή υπήρχαν αναφορές πως δύο εξ αυτών είχαν σοβαρά τραύματα. (Διαβάστε παρακάτω…)

Πάρθηκε η απόφαση για την Βρισά
Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκε πως εκκενώθηκε το χωριό Βρισά αφού η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών. Οι κάτοικοι της Βρισάς μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.
Στις 10:30 το βράδυ, στο γήπεδο του Πολιχνίτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης υπό τον αναπλητρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα προκειμένου να σχεδιασθεί η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Από το πρωί της Τρίτης, 13.06.2017, το «στρατηγείο» των εμπλεκόμενων φορέων και των ειδικών επιστημόνων θα λειτουργεί στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Συντρίμμια σε πολλές περιοχές της Λέσβου
“Έχω αναφορές για φθορές σε σπίτια και στο κτίριο του δημαρχείου. Ήταν πολύ δυνατός ο σεισμός και όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους”, δήλωνε στο newsit.gr ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Δείτε περισσότερες εικόνες στο newsit.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts