Σεπτέμβριος τέλος! Αλλάζουν… μήνα οι επαναληπτικές εξετάσεις στο γενικό λύκειο

Μετατίθενται οι επαναληπτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των ΓΕΛ, με τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, από το Σεπτέμβριο στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τη μετάθεση των προκείμενων εξετάσεων διασφαλίζεται η εύρυθμη και έγκαιρη λειτουργία των σχολικών μονάδων με την έναρξη του σχολικού έτους και ωφελούνται οι μαθητές καθώς δεν απομακρύνονται από την περίοδο προετοιμασίας/μελέτης τους, την επανάληψη της εξεταστέας ύλης και αντιμετωπίζουν τις επαναληπτικές εξετάσεις ως συνέχεια της σχολικής χρονιάς.

Στο… άμεσο μέλλον, αναμένεται να ανακοινωθούν νέες αλλαγές στα λύκεια και στις πανελλαδικές εξετάσεις, όταν ληφθούν οι αποφάσεις στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαθέτει έξι βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο Γεράσιμο Κουζέλη είναι:
– ευρύτερες ενότητες μαθημάτων
– 6ωρα μαθήματα επιλογής στη Γ’ Λυκείου
– θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας της Α’ Λυκείου – δηλαδή 14χρονο υποχρεωτικό σχολείο
– πιστοποίηση μιας ξένης γλώσσας στην Α’ Λυκείου
– δυνατότητα των μαθητών να παρακολουθούν και να αναπτύσσουν δικά τους ενδιαφέροντα και κλίσεις στη Β’ και στη Γ’ – Λυκείου, π.χ. στη Γ’ Λυκείου να υπάρχει ένας βασικός κορμός με την ελληνική γλώσσα και να επιλέγουν μία ενότητα υποχρεωτικών μαθημάτων που θα τους δίνει έναν προσανατολισμό μαζί με ένα ελεύθερο μάθημα
– Ενίσχυση της αξίας του απολυτηρίου του Λυκείου μέσω πιστοποίησής του από πανελλαδικές εξετάσεις στα 4 μαθήματα που περιορίζεται πλέον η Γ’ Λυκείου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts