Στάθης Μαντζώρος: Η ηλικία, η καταγωγή, οι Άγριες Μέλισσες και ο ρόλος του Παντελή Αγγελάκη στον Σασμό

Ο Στάθης Μαντζώρος είναι ένας ηθοποιός με πολύ σημαντική καριέρα στην υποκριτική, σπουδαίες συνεργασίες και πολύ προσεγμένα βήματα. Φέτος, ενσαρκώνει τον καφετζή Παντελή Αγγελάκη στην επιτυχημένη σειρά του Alpha “Σασμός” που απολαμβάνουμε καθημερινά.


Πάμε να μάθουμε όσα δεν γνωρίζαμε για τον ηθοποιό

  • Ο Στάθης Μαντζώρος είναι Έλληνας ηθοποιός
  • Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1973 και είναι 48 χρονών
  • Ανήκει στο ζώδιο του Κριού
  • Το Instagram του είναι mantzorosstathis
  • Κατάγεται από τη Λιβαδειά 
  • Κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα
  • Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν
  • Είναι παντρεμένος κι έχει δύο γιους 8 και 5 ετών
  • Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Το τρίτο στεφάνι (2020), Ο Ηλίθιος (2018), Κοριολάνος (2017), Μαρία Στούαρτ (2020)
  • Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Η γέννηση ενός έθνους-κράτους (2020)
  • Φέτος τον απολαμβάνουμε στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Alpha “Σασμός” στον ρόλο του καφετζή Παντελή Αγγελάκη 
  • Στην τηλεόραση έχει, επίσης, συμμετάσχει στις σειρές: L.A.P.D., Έτσι Ξαφνικά, Αληθινοί έρωτες: Μισή πρόβα, Αληθινοί έρωτες: Τυχαία συνάντηση, Μαζί σου, Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα: Ζήτημα ζωής και θανάτου, Το 10

Ο ρόλος του Παντελή Αγγελάκη στον “Σασμό”

Ο καφετζής του χωριού. Χωριάτης σε σουλούπι και συμπεριφορά. Κακότροπος και στριφνός χωρίς ευαισθησίες. Δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση το γιο του τον Μανόλη (Στρατή Χατζησταματίου), ακόμα και όταν όλοι τον επιβραβεύουν για το ταλέντο του στα μαθηματικά και την επιτυχία του στις Πανελλαδικές. Κόρη του είναι η Θοδώρα (Δανάη Παππά). Είναι παντρεμένος με την Άννα (Αλίνα Κωτσοβούλου). 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Breakfast@Star” ο Στάθης Μαντζώρος μίλησε για τα κοινά που έχει με τον ρόλο που υποδύεται:
“Ότι έχω ζήσει κι εγώ στην επαρχία, γνωρίζω αυτές τις συμπεριφορές, τις ξέρω πάρα πολύ καλά. Η επαρχία και το καφενείο είναι σαν τόπος αρχαίας τραγωδίας. Μαζεύονται όλοι εκεί, υπάρχει ένα συμβάν, μεγεθύνεται, το κουβεντιάζουν, παρεμβαίνουν, οπότε καθορίζονται πράγματα στο καφενείο”.

Οι “Άγριες Μέλισσες” και ο τρόπος που πήρε τον ρόλο στον “Σασμό”

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” ο Στάθης Μαντζώρος μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς πήρε το ρόλο στη σειρά Σασμός, έπειτα από το πέρασμά του από τις “Άγριες Μέλισσες”. 

Πώς σας προτάθηκε ρόλος του Παντελή;

Η πρόταση έγινε από την casting director της σειράς, Μιράντα Ρωσταντή, την οποία γνώρισα στις Άγριες Μέλισσες. Εκεί έπαιξα σε ένα συγκλονιστικό επεισόδιο με τον Παύλο Ορκόπουλο, που τραγουδάμε οι δυο μας τον εθνικό ύμνο. Όταν έφεραν τον Νέστορα στην ασφάλεια, καθώς ήταν στην οργάνωση που έψαχνε για τους προδότες στην κατοχή, υποδύθηκα το διοικητή που του σφίγγει το χέρι, τον χαιρετά στρατιωτικά, ως ήρωα πολέμου, και του λέει «τιμή μου που πολέμησα μαζί σας». Ο Νέστορας του είχε σώσει τη ζωή στη μάχη, στο μέτωπο, και εκείνος, με το που καταλαβαίνει ποιος είναι, τον ελευθερώνει.

Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή και για τον Παύλο Ορκόπουλο και για μένα και είχαμε βουρκώσει και οι δύο. Με πήρε λοιπόν η Μιράντα και μου λέει «Στάθη, έχω ένα ρόλο για σένα» και εγώ δέχτηκα με μεγάλη χαρά να μάθω για τον ήρωά μου, τον Παντελή. Μόλις άκουσα ότι η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη και ότι θα παίξουν σπουδαίοι άνθρωποι του θεάτρου, όπως ο Δημήτρης Ήμελλος και η Μαρία Πρωτόπαππα, είπα αμέσως το «ναι».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts