Συγκλονιστικές εικόνες από το Πολεμικό Ναυτικό: Η δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο

Την δραματική διάσωση των εννέα ναυτικών που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο που προσάραξε τα ξημερώματα στην Άνδρο απεικονίζει ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Στις δραματικές εικόνες, που αποδεικνύουν ότι οι εννέα άντρες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν η μανιασμένη θάλασσα «καταπιεί» ολόκληρο το καράβι, φαίνεται η προσπάθεια των αντρών του Πολεμικού Ναυτικού να τους διασώσουν. Οι εικόνες δείχνουν τα φουρτουνιασμένα κύματα να έχουν σκεπάσει σχεδόν ολόκληρο το πλοίο. Μόνο η γέφυρα παραμένει πάνω από την επιφάνεια, ενώ στο κατάστρωμα έχουν ανέβει οι ναυτικοί φορώντας τα πορτοκαλί σωσίβια και περιμένουν να σωθούν.

Το ελικόπτερο τύπου S70B, Aegean Hawk του ΠΝ έχει πλησιάσει κατά το δυνατόν περισσότερο και τραβά τους άντρες στον αέρα για να τους σώσει.

Η επιχείρηση κράτησε από τις 6 το πρωί έως τις 8:20 και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης δυσκολίας, καθώς το πλοίο είχε προσαράξει σε απόκρημνη κατακόρυφη βραχώδη ακτή, ενώ ταυτόχρονα κλυδωνιζόταν και βυθιζόταν σταδιακά, γεγονός που περιόριζε τις κινήσεις του ελικοπτέρου.

Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 30 κόμβων, δηλαδή περίπου 7 μποφόρ, σε συνδυασμό με βροχή και περιορισμένη ορατότητα).

Το φορτηγό πλοίο “Cabrera” με σημαία Αντίκουα προσάραξε στις βόρειες ακτές της ‘Ανδρου τα ξημερώματα. Τα 9 μέλη του πληρώματος ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να το εγκαταλείψουν και τελικά όλοι μεταφέρθηκαν στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Πρόκειται για τρεις Πολωνούς, έναν Ουκρανό, έναν Λιθουανό και τέσσερις Φιλιππινέζους, οι οποίοι θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Το “Cabrera” είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts