Συναυλία Μίκη Θεοδωράκη και Στέφανου Κορκολή για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Ηρώδειο

Μια εκδήλωση πολιτισμού, τέχνης και ανθρωπιάς! Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Ηρώδειο, από τον θώκο ως ψηλά πάνω στον ιερό βράχο, αφέθηκαν στην έμπνευση και το πάθος του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή και ταξίδεψαν στο μουσικό σύμπαν του οικουμενικού μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Μαζί με τη μοναδική Μαρία Φαραντούρη και την «αποκάλυψη μεγατόνων», όπως ο ίδιος ο Μίκης χαρακτήρισε την 22χρονη ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, ολόκληρο το Ηρώδειο τραγούδησε τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη, ενορχηστρωμένα από τον Στέφανο Κορκολή που τους έδωσε μια συμφωνική διάσταση. Τραγούδια παντοτινά που χθες βράδυ ήταν εξαιρετικά αφιερωμένα στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Τι πιο όμορφο από το να αρχίζει ένας μήνας με ΕΛΠΙΔΑ» είπε ο Στέφανος Κορκολής μια στιγμή πριν τα μαγικά του χέρια αγγίξουν τα πλήκτρα του πιάνου και πλημμυρίσει η νύχτα με τις ανεπανάληπτες μουσικές.

Η συναυλία που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με τη συνεργασία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, που την είχε θέσει υπό την αιγίδα του, και του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και με την παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της Προέδρου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, κυρίας Μαρίας Γιαννίρη, και της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σίσσυς Παυλοπούλου, που ήταν οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης.

Το κοινό αποθέωσε τον Στέφανο Κορκολή, τη Μαρία Φαραντούρη και τη Σοφία Μανουσάκη και εντυπωσιάστηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, τη χορωδία «ΙΩΝΙΑ», τον διακεκριμένο μαέστρο Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και τους σολίστ Θέμη Βαγενά (βιολοντσέλο), Μιχάλη Παούρη (μπουζούκι), Δημήτρη Παπαβομβολάκη (κιθάρα /μαντολίνο), Μπέλλα Λιονάκη (ακορντεόν) και Βασίλη Δεφίγγο (σαξόφωνο/φλάουτο), τους οποίους χειροκρότησε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, στην κυρία Παυλοπούλου για τη μεγάλη συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στους καλλιτέχνες και τον Δήμο Βόλου για την αφιλοκερδή και ενθουσιώδη προσφορά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, στους μαθητές-μέλη των Χορωδιών που ταξίδεψαν από το Βόλο για να τραγουδήσουν για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», στην ελληνική κοινωνία για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμα του Συλλόγου, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» ευχαριστεί επίσης για την ευγενική τους χορηγία τις εταιρείες: Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) SPLLC, ΒΙΚΟΣ Α. Ε., Γραφικές Τέχνες Απόστολος Γ. Χριστοδουλάκη και το μέλος του Συλλόγου, κυρία Δήμητρα Φιλίππου. (Συνεχίστε παρακάτω… )

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Αλέξανδρος Φλαμπουράρης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η βουλευτής κυρία Σοφία Βούλτεψη. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Υφυπουργός Οικονομικών κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Γιάννης Αμανατίδης, η ευρωβουλευτής κυρία Ελίζα Βόζενπμπεργκ, οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Λιάνα Κανέλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γιώργος Καμίνης, Πρέσβεις, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί άλλοι.

Παραβρέθηκαν επίσης πολλά μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με πρώτο τον κύριο Βαρδή Βαρδινογιάννη, τον κύριο Γιώργο Ι. Βαρδινογιάννη, τον κύριο Νίκο Βαρδινογιάννη και τη σύζυγό του Αλεξία, τον κύριο Γιώργο Γουλανδρή και τη συζυγό του Χριστιάννα, τον κύριο Φίλιππο Λαιμό και τη συζυγό του Μαριάννα Γουλανδρή, τον κύριο Νικόλα Λαιμό και την σύζυγό του Ειρήνη, κ.ά. καθώς και πολλά μέλη της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη.

Δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ο Αγγελιοφόρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, καθώς και τα μέλη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών.

Κατά γενική ομολογία η βραδιά ήταν μαγική και για πολύ καιρό θα τη θυμούνται όλοι όσοι είχαν την τύχη να τη ζήσουν!

Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του Σίσσυ Παυλοπούλου, Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη
Προκόπης Παυλόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βαρδής Βαρδινογιάννης
Θανάσης Χριστόπουλος, Τιτή Ντολαπτσή, Απόστολος Γκλέτσος
Φίλιππος και Μαριάννα Λαιμού
Αλεξία Αντζακλή Βαρδινογιάννη, Νίκος Βαρδινογιάννης
Νίκος Χατζηνικολάου, Κρίστυ Τσολακάκη
Άννα Δρούζα, Θανάσης Λάλας
Ιωάννης Μελισσανίδης
Γιώργος Πατούλης, Μαρίνα Πατούλη
Σάκης Ρουβάς
Γιώργος Καμίνης, Όλγα Κεφαλογιάννη

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts