Τι γίνεται με την μετά-Survivor εποχή; Έρχεται το ανανεωμένο «Big Brother»;

Το επόµενο µεγάλο χιτ που θα εξασφαλίσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και θα συσπειρώσει το τηλεοπτικό κοινό αναζητούν τα κανάλια για την προσεχή σεζόν, ενώ η διαφαινόµενη στροφή της εγχώριας αγοράς σε ριάλιτι προγράµµατα φτάνει και εκτός συνόρων, µετατρέποντας την Ελλάδα σε πόλο έλξης για όλους όσοι επιθυµούν να εισάγουν αντίστοιχα κόνσεπτ στην ελληνική TV.
Την ώρα που σύσσωµη η αγορά προσπαθεί να οραµατιστεί τη µετά-Survivor εποχή, η εταιρεία Endemol, που θεωρείται πρωτοπόρος στο είδος των ριάλιτι σόου, άρπαξε την ευκαιρία για να πείσει ότι αυτό που ψάχνουν δεν είναι άλλο από το «Big Brother». Σύµφωνα µε πληροφορίες της real, αντιπροσωπεία της ολλανδικής εταιρείας, που κατέχει τα δικαιώµατα του πρώτου ριάλιτι σόου στον κόσµο, ήρθε στη χώρα µας και πραγµατοποίησε ραντεβού µε όλους τους µεγάλους τηλεοπτικούς σταθµούς για να τους «δειγµατίσει» το ανανεωµένο «Big Brother». Το ριάλιτι έχει υποστεί σηµαντικές αλλαγές από τότε που πρωτοπροβλήθηκε στη χώρα µας, ενώ εξακολουθεί να κυριαρχεί µε διάφορες παραλλαγές στη διεθνή σκηνή των ριάλιτι. Το σενάριο να εντάξουν το «Big Brother» εξετάστηκε από όλα τα κανάλια, ενώ, σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, ο ΑΝΤ1 σε πρώτη φάση τουλάχιστον φέρεται να το απέρριψε.
Την ίδια στιγµή, ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι µετά το «Survivor» και το «The Voice» αναζητά νέο πρότζεκτ στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας του µε τον ΣΚΑΪ, όπως ανέφερε και ο ίδιος σε συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, πρόκειται για νέο φορµάτ, το οποίο δεν περιλαµβάνεται στο ήδη γνωστό του portfolio, και θα βγάλει για πρώτη φορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Άλλωστε, τα υπόλοιπα γνωστά φορµάτ που έχει στην Τουρκία, εδώ είναι «κλεισµένα» από αντίπαλους σταθµούς του ΣΚΑΪ. Τα δικαιώµατα του «Dancing with the stars» παραµένουν στον ΑΝΤ1, ενώ ο Alpha έχει εν ενεργεία συµβόλαιο για το «Deal». Στα πρότζεκτ που βγάζει στην Τουρκία περιλαµβάνεται και το ριάλιτι «Utopia», το οποίο όµως δεν έχει στεφθεί µε επιτυχία. ∆εν αποκλείεται το νέο του πόνηµα να είναι το «Big Brother». Τέλος, πολύ έντονο ήταν το ριάλιτι στοιχείο στο πρόσφατο τηλεοπτικό παζάρι των Καννών, όπου παρουσιάζονται τα διεθνή τρεντ στον τοµέα της οπτικοακουστικής παραγωγής. Εγκλεισµός και κοινωνικός πειραµατισµός µε κρυφές κάµερες ήταν τα βασικά στοιχεία που κυριάρχησαν στα περισσότερα φορµάτ, δίνοντας τον τόνο και για την πιθανή συνέχεια διεθνώς.

* Kάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα. *

 
Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts