Τι είναι το μηνιγγίωμα από το οποίο έπασχε η Τζέσυ Παπουτσή;

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό “κόσμο” η είδηση του θανάτου της Τζέσυ Παπουτσή. Η γνωστή ηθοποιός έπασχε από μηνιγγίωμα, το οποίο τελικά της κόστισε τη ζωή. Η ασθένεια αυτή από την οποία έπασχε η Τζέσυ Παπουτσή, στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά καλοήθη όγκο, δηλαδή αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί.

Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου το μηνιγγίωμα έχει κακοήθεις χαρακτήρες δηλαδή διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.
Γενικά, το μηνιγγίωμα συναντάται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα παιδιά.

Πως εκδηλώνεται το μηνιγγίωμα;
• Νευρολογικά συμπτώματα, ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου την οποία πιέζει πχ αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, ελάττωση της όρασης, δυσκολία στην ομιλία κλπ.
• Γενικά συμπτώματα ενός όγκου εγκεφάλου πχ πονοκέφαλο, ζάλη, εμετό
• Ψυχικές διαταραχές, αν βρίσκεται σε περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το συναίσθημα και την προσωπικότητα, όπως πχ τα μηνιγγιώματα του μετωπιαίου λοβού .
• Επιληπτικές κρίσεις, είτε γενικευμένες είτε εστιακές.

Διαβάστε επίσης:

Το συγκλονιστικό αντίο του Τσαλίκη στην Παπουτσή «Πήγαινε τώρα κάνε κι εκεί…»

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts