Το τυχερό του 2018 από τον σχεδιαστή κοσμημάτων Costis

Κάθε χρόνο ο σχεδιαστής κοσμημάτων Costis δημιουργεί το «τυχερό της νέας χρονιάς». Εμπνέεται από τη φύση γύρω μας και την καθημερινότητά μας, και συνδυάζοντας αριθμούς με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο κόσμημα, τόσο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό.

Είναι ο σχεδιαστής που πρώτος το 1995 παρουσίασε στην Ελλάδα την ιδέα του σχεδιαστικού-δημιουργικού «τυχερού» παρακάμπτωντας την μέχρι τότε πρακτική των συνηθισμένων γουριών, τα οποία είναι συνήθως μαζικής παραγωγής, φοριούνται μόνο τις μέρες των εορτών και απεικονίζουν μόνο κάποιους αριθμούς χωρίς καμία εικαστική παρέμβαση.

Έτσι λοιπόν, ο Costis θέλει να γιορτάσει τον ερχομό της νέας χρονιάς με ένα τυχερό χελωνάκι στου οποίου το καβούκι διαγράφεται το 2018.

Η χελώνα ήταν η αφορμή δημιουργίας του feng shui. Η φυσιολογία της παραπέμπει ήδη σε ένα νικητή της φύσης αφού με το καβούκι της μπορεί να προστατευτεί από τους εχθρούς της. Είναι σύμβολο της μακροβιότητας, της σταθερότητας, της σοφίας, της επιμονής, του πλούτου και της προστασίας, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το ότι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα στις παραδόσεις και τους συμβολισμούς των περισσότερων αρχαίων μυθολογιών και πολιτισμών.

Το τυχερό του 2018, είναι χειροποίητο από ασήμι 925, και διατίθεται σε δύο μεγέθη ως κρεμαστό για το λαιμό, απλό, με μαύρο επιπλατίνωμα, ή με ημιπολύτιμη πέτρα, καθώς και σε βραχιόλι. Επίσης διατίθεται και ως κλειδοθήκη. Την εορταστική συλλογή συμπληρώνει ένα μπρελόκ «αυτοκινητάκι» το οποίο σχηματίζεται από τα νούμερα του νέου έτους.

Οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ.

 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts