Φιλανθρωπικό δείπνο του Lifeline Νέας Υόρκης και του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα

Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη σε συνεργασία με το Lifeline New York και το Ίδρυμα Μποδοσάκη διοργάνωσαν φιλανθρωπικό δείπνο στο εστιατόριο “Merakia” στη Νέα Υόρκη, για τα θύματα των πυρκαγιών του καλοκαιριού στο Μάτι Αττικής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ΑΕ Πρέσβυς της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, Κυρία  Μαρία Θεοφίλη.

‘’Ο σύζυγος μου και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε με όλους εσάς απόψε για να βοηθήσουμε τους πυρόπληκτους της Ελλάδος. Όσο η Ελληνική κοινότητα εκτός της Ελλάδας παραμένει ζωντανή, θα παραμένει για πάντα ισχυρή και καθοριστική για την χωρά των προγόνων της. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά προς όλους τους άντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που υποφέρουν, είναι αρετές πιο σταθερές από την πέτρα’’, είπε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού καύσωνα του 2018, μια σειρά από πυρκαγιές ξεκίνησε στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής τον Ιούλιο του 2018.  Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 99 άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί. Οι πυρκαγιές αυτές ήταν οι δευτέρες πιο θανατηφόρες τον 21ο αιώνα μετά τις πυρκαγιές του μαύρου Σαββάτου το 2009 στην Αυστραλία όπου σκοτώθηκαν 180 άτομα.

Οι σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας ήταν πάντα ισχυρές. Ο παππούς του ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου ήταν Έλληνας Βασιλιάς – ΑΜ Βασιλιάς Αλέξανδρος των Ελλήνων, η γιαγιά του ήταν η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Ασπασία της Ελλάδας (Ασπασία Μάνου) και η μητέρα του η ΑΜ Βασίλισσα Αλεξάνδρα της Γιουγκοσλαβίας. Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη έχει γεννηθεί και εκείνη στην Αθήνα και ο ΑΜ Βασιλιάς Κωνσταντίνος των Ελλήνων ήταν κουμπάρος στον γάμο των ΑΒΥ στο Λονδίνο στις 21 Σεπτεμβρίου 1985.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ιδρύθηκε το 1972 από τον Πρόδρομο – Μποδοσάκη Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την προώθηση της εκπαίδευσης, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που εργάζονται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του ως σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από €400 εκατομμύρια, που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts