Άγιος Έρωτας: Η αγάπη του Νικόλαου και της Χλόης έχει περάσει από συμπληγάδες πέτρες, με πολλά εμπόδια και λίγους συμμάχους. Ο ιερέας πάλεψε αρχικά με τα συναισθήματά του και τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά όταν είδε ότι ήταν άσβηστη η φλόγα του έρωτά του για τη Χλόη, κατάλαβε ότι για εκείνον ήταν μονόδρομος το να είναι μαζί με τη γυναίκα που αγαπάει.
Ακόμη και όταν είχε κινδυνεύσει να καθαιρεθεί, δεν είχε κάνει πίσω και μάλιστα, αντί να απομακρυνθεί από τη Χλόη, της είχε κάνει πρόταση γάμου δηλώνοντας έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα για εκείνη και το παιδί τους.
«Χλόη, εσύ είσαι τα πάντα για μένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Η αγάπη μας, είμαι σίγουρος πως θα νικήσει κάθε δυσκολία και μαζί σου μπορώ να αντέξω τα πάντα. Αρκεί να είμαστε μαζί, εσύ, εγώ και ο γιος μας. Θέλεις να γίνεις γυναίκα μου; Θέλεις να παντρευτούμε;» την είχε ρωτήσει, κι εκείνη με δάκρυα στα μάτια ένιωσε την ευτυχία να την κατακλύζει.
Και πράγματι, ο Νικόλαος καταφέρνει να βρει μια λύση που να διασφαλίζει στους δύο τους να παρακάμψουν τα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν και να μπορέσει να κάνει επίσημα γυναίκα του τη Χλόη. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αν δεν ακυρωθεί πρώτα ο γάμος της κοπέλας. Αλλά και γι’ αυτό έχει λύση. Σύμμαχό του σε όλο αυτό έχει τον Δεσπότη. Ο Νικόλαος είναι από μικρός πνευματικό του παιδί, και βλέποντας πόσο πολύ αγαπάει τη Χλόη και προκειμένου να μη φύγει για πάντα από τους κόλπους της Εκκλησίας, δέχεται να τον βοηθήσει.
Ο Δεσπότης είναι εκείνος που δίνει τη λύση στο αδιέξοδο του ζευγαριού, καθώς δεν είναι η μόνη ανάλογη περίπτωση που έχει απασχολήσει την Εκκλησία. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει ιερωμένοι, αν και ελάχιστοι, που κατάφεραν να παντρευτούν την εκλεκτή της καρδιάς τους, παρά το γεγονός ότι είχαν πάρει όρκους αγαμίας. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι θα παραμείνουν για όλη τους τη ζωή απλοί ιερείς, χωρίς να έχουν το δικαίωμα κανενός ιερατικού αξιώματος. Ο Νικόλαος νιώθει ευγνώμων που θα μπορεί να παραμείνει στους κόλπους της Εκκλησίας που τόσο αγαπάει και, παράλληλα, να είναι μαζί με την αγαπημένη του, παρόλο που ο Δεσπότης τον προόριζε για μια θέση ανώτερη στον κλήρο.
Όσο για το πώς θα μπορέσει η Χλόη να αποδεσμευτεί από τον γάμο της, και γι’ αυτό υπάρχει λύση. Θα μπορέσει να την κάνει επίσημα γυναίκα του, ακυρώνοντας τον γάμο της λόγω της πνευματικής της συγγένειας με τον Πέτρο. Καθώς ο Κυριάκος είναι νονός της και πνευματικός της πατέρας, η Χλόη και ο Πέτρος είναι πνευματικά αδέλφια. Έτσι, τώρα πια δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στον δρόμο του ζευγαριού προς την ευτυχία. Ο Νικόλαος είναι περιχαρής με όλα αυτά τα νέα και επιστρέφει από τη Μητρόπολη στη Στέρνα για να ανακοινώσει τα ευχάριστα στη Χλόη.
Η τελευταία σκηνή της σειράς
Την ώρα που ο Νικόλαος βρίσκεται στη Μητρόπολη και κανονίζει με τον Δεσπότη τον γάμο του με τη Χλόη, στο σπίτι του Μαρκόπουλου εξελίσσονται τραγικές σκηνές. Ο Αργύρης συναντάει τη Χλόη για να της πει όλη την αλήθεια για την κόρη τους.
«Η Ελευθερία μας είναι ζωντανή. Δεν πέθανε. Την έδωσαν», της αποκαλύπτει. Η νεαρή γυναίκα σοκάρεται. «Τι λες; Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αφού πέθανε». «Έτσι σου είπαν. Πίστεψέ με», επιμένει ο Αργύρης.
«Όταν την έχασα πήγα να τρελαθώ από τη στενοχώρια. Πώς το ξέρεις; Πώς είσαι τόσο σίγουρος;» τον ξαναρωτάει αρνούμενη να πιστέψει τα όσα ακούει η νεαρή γυναίκα. «Άνοιξα τον τάφο. Είναι άδειος», της αποκαλύπτει.
Η Χλόη πάει να τρελαθεί. «Μα κάναμε την κηδεία». «Δεν υπάρχει τίποτα στον τάφο», της ξαναλέει ο Αργύρης.
«Ποιος τότε; Ποιος το έκανε αυτό; Ποιος ήξερε;» μονολογεί η κοπέλα.
«Ο πατέρας σου, η μητέρα σου, η Βιργινία», της απαντάει ο Αργύρης. «Και ο πατέρας Νικόλαος», συμπληρώνει εκείνη.
«Όλοι το ήξεραν εξαρχής», τη βεβαιώνει ο πρώην σύντροφός της. «Χλόη, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κόρη μας είναι ζωντανή. Σου ορκίζομαι ότι θα τη βρούμε. Αυτό είναι το σημαντικό».
Εκείνη την ώρα εμφανίζεται περιχαρής ο Νικόλαος για να της πει τα νέα για τον γάμο τους. Την πετυχαίνει στη στιγμή που μόλις έχει μάθει ότι το παιδί της ζει και οι γονείς της το έδωσαν παράνομα για υιοθεσία. Με αυτήν τη σκηνή κλείνει και ο πρώτος κύκλος της σεζόν, αφήνοντας το κοινό μετέωρο για το ποια θα είναι η αντίδραση της Χλόης και το τσουνάμι των εξελίξεων που θα ακολουθήσει μετά από αυτήν την τρομακτική αποκάλυψη.
Πηγή tv24
Μην χάσετε:
Άγιος έρωτας: Η Χλόη είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την καρδιά της