Αρχική Showbiz Ράγισε καρδιές η Νίκη Παλληκαράκη στην κηδεία της Μάρως Κοντού: «Ξέρω ότι...

Ράγισε καρδιές η Νίκη Παλληκαράκη στην κηδεία της Μάρως Κοντού: «Ξέρω ότι δεν φοβήθηκες»

palikaraki

Με λόγια γεμάτα αγάπη, θαυμασμό και βαθιά συγκίνηση, η Νίκη Παλληκαράκη αποχαιρέτησε τη Μάρω Κοντού στην εξόδιο ακολουθία της.

Η ηθοποιός, που είχε αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση φιλίας με τη μεγάλη πρωταγωνίστρια, στάθηκε όχι μόνο στη σπουδαία καλλιτεχνική της διαδρομή, αλλά κυρίως στον άνθρωπο πίσω από την ηθοποιό.

Φανερά φορτισμένη, μίλησε για τη γυναίκα που, όπως είπε, ξεχώριζε για το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό, τη γενναιοδωρία και την αξιοπρέπειά της.

«Φίλη μου αγαπημένη, προσπαθώ, δεν είμαι έτοιμη γι’ αυτό, το ξέρεις… Κανένας μας. Προσπαθώ να βρω κάτι χιουμοριστικό, γιατί μόνο αυτό ήθελες. Το χιούμορ σου, ο αυτοσαρκασμός σου, η δοτικότητά σου είναι ατελείωτα. Ξέρω ότι δεν φοβήθηκες. Μας το έλεγες συνέχεια για τον θάνατο και ξέρω γιατί: γιατί δεν φοβήθηκες ποτέ τη ζωή, να τη ζήσεις με βάση τις επιλογές σου… Το τι ζητούσες, το τι ήθελες, το τι πίστευες».


«Ένας αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ταλαντούχος, που πίστεψε στον εαυτό του με αυτοσεβασμό. Μας έκανε όλους υπερήφανους, όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και εμάς, το συνάφι σου, γιατί είναι λίγοι οι καλλιτέχνες για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για το ταλέντο τους, αλλά και για την ποιότητά τους, για το ήθος τους και την αξιοπρέπειά τους. Και για να μιλήσω και για τη φιλία μας, το πιο σπουδαίο δώρο για εμένα είναι η φιλία που μου χάρισες και ένα τρανό παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι οι γυναίκες. Να αγαπάμε η μία την άλλη, να τη νοιαζόμαστε».

«Ήσουν η ψυχή του θιάσου, η ψυχή του συνεργείου. Ήθελες να μας συμβουλεύσεις όλους. Ως άνθρωπος μας έχεις κάνει υπερήφανους».