«Hair for Help»: Εταιρική υπευθυνότητα της Bergmann Kord, στην πράξη…

Η σημερινή εποχή θεωρείται πέρα από κάθε αμφιβολία μια περίοδος που φέρνει τον σύγχρονο άνθρωπο αντιμέτωπο με πολλές και σύνθετες δυσκολίες. Ο τελευταίος, σε καθημερινή βάση έρχεται αντιμέτωπος με προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και λύσης. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, νομικά ζητήματα, θέματα υγείας, ή και σύνθετα προβλήματα, που προκύπτουν από συνδυασμό παραγόντων.  

Η κοινωνική προσφορά στο επίκεντρο.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα έχει αναγάγει την κοινωνική προσφορά σε βασικό πυλώνα δράσης, ο οποίος πρέπει να παραμένει ενεργός, ουσιαστικός και να αντιδρά άμεσα στις ανάγκες που προτάσσει η εκάστοτε κοινωνική πραγματικότητα. Γι’ αυτό, οι υγιείς και εύρωστες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι έχουν υποχρέωση να βοηθούν την κοινωνία και να συμμετέχουν στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Τα παραδείγματα επιχειρήσεων που αναπτύσσουν δυναμικές κοινωνικές πρωτοβουλίες είναι πολλά με ένα από τα χαρακτηριστικά να αφορά στην Bergmann Kord, την πρώτη κλινική μαλλιών στη χώρα μας. 

H Bergmann Kord και ο Άνθρωπος.

Η Bergmann Kord από το 1979 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη χώρα μας έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να επιλύσουν ζητήματα τριχόπτωσης. Για την ίδια, η κοινωνική προσφορά συνιστά μια διαχρονική στρατηγική, στην οποία ο Άνθρωπος παραμένει στο επίκεντρο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας της στη χώρα μας, παρουσίασε ουσιαστικές λύσεις για κάθε ζήτημα τριχόπτωσης, εξειδικευμένο για κάθε περίπτωση. 

Η Bergmann Kord εκτός από τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών που θεωρείται πρωτοπόρος και οι οποίες ξεπερνούν τις 70.000, έφερε στην Ελλάδα εξελιγμένες τεχνικές προσθετικής μαλλιών για ανθρώπους που χάνουν μαλλιά λόγω ιατρικών καταστάσεων, όπως είναι η αλωπεκία και οι χημειοθεραπείες. Συνειδητοποιώντας ότι υπήρχε η παραπάνω ανάγκη, αποφάσισε με την σταθερή υποστήριξη και συμμετοχή του ιατρικού επιτελείου της, να προχωρήσει στις παραπάνω κινήσεις, βάζοντας πάνω από όλα τον Άνθρωπο.

Το επόμενο βήμα ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη και προέκυψε το 2010 για να βοηθήσει εκείνους που βίωναν δύο επίπονες καταστάσεις, την ίδια περίοδο της ζωής τους. Από τη μία αντιμετώπιζαν ένα σοβαρό θέμα υγείας, επρόκειτο να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία και θα έχαναν τα μαλλιά τους, ενώ από την άλλη, την ίδια στιγμή, δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν μια περούκα, η οποία θα τους βοηθούσε στο να παραμείνουν σε ένα βαθμό, εμφανισιακά όπως ήταν πριν χάσουν τα μαλλιά τους, διατηρώντας έτσι την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία τους. 

Το «Hair for Help» αιχμή κοινωνικής προσφοράς της Bergmann Kord.

Κάπως έτσι ξεκίνησε από την Bergmann Kord το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, το οποίο ονομάστηκε «Hair for Help» και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σταθερά και με έντονες δράσεις. Η κίνηση είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης της Bergmann Kord και βασίζεται σε δύο άξονες. 

Από τη μία στους εθελοντές, οι οποίοι κόβουν τουλάχιστον 25 εκατοστά από το μήκος των μαλλιών τους και τα δωρίζουν και από την άλλη η Bergmann Kord, η οποία παραλαμβάνει τα μαλλιά και φτιάχνει περούκες για να τις δωρίσει σε ανθρώπους που τις χρειάζονται, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τις αγοράσουν.

Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με συλλόγους καρκινοπαθών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι ασθενείς βελτιώνουν την ψυχολογία τους με καλύτερη πορεία στην εξέλιξη της θεραπείας.

Όλα αυτά γίνονται αθόρυβα για την Bergmann Kord και με ουσιαστική προσφορά για τον Άνθρωπο που έχει ανάγκη. Απώτερος σκοπός είναι να κινητοποιήσει περισσότερους εθελοντές, αλλά και να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω την κοινωνία στη συμμετοχή σε αντίστοιχες κινήσεις κοινωνικής συνεισφοράς. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κίνηση «Hair for Help» στο παρακάτω link. https://www.medicalwigs.gr/hair-for-help/  

Bergmann Kord

Λεωφόρος Κηφισίας 348, Χαλάνδρι

Τηλ. 210 68 28 888

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Γιάννης Στάνκογλου, Εβελίνα Παπούλια, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Γεράσιμος Γεννατάς και άλλοι στη νέα σειρά Αρχελάου 5

Η νέα καθημερινή νεανική κωμική σειρά της ΕΡΤ, «Αρχελάου 5», δίνει ραντεβού από τον Σεπτέμβρη με το τηλεοπτικό κοινό στην πιο πολυσύχναστη και νεανική γειτονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »