Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, υποδύεται τον Ορφέα Καλλιγά στη νέα καθημερινή σειρά του Alpha, Να μ΄αγαπάς.
Στο σήριαλ είναι ο πρωτότοκος γιος του Θεόφιλου. Έχασε τη μητέρα του μικρός και γαντζώθηκε στη Ζωή.
Σύντομα όμως βρέθηκε οικότροφος σε ακριβό σχολείο της Ελβετίας, όπου μεγάλωσε σε βαθιά, ανομολόγητη μοναξιά, μακριά από τον πατέρα του και τα αδέλφια που γεννήθηκαν από τον δεύτερο γάμο. Αναγκάστηκε να τα βγάζει πέρα μόνος, πράγμα που τον έκανε δυναμικό και οξυδερκή. Κατάφερε να δημιουργήσει μια σύγχρονη επιχείρηση στη Γερμανία.
Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης μιλά στο gossip-tv και τη δημοσιογράφο Ζήνα Καρκαλά για τον ρόλο του στη σειρά, για τις δυσκολίες που βίωσε ξεκινώντας σε αυτό το επάγγελμα αλλά και για το πώς διαχειρίζεται την αναγνωρισιμότητα.
Μιλώντας για τον ρόλο του στη σειρά και τους λόγους που τον έκαναν να πει το “ναι” λέει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός: «Το ωραίο είναι ότι κανένας ήρωας δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός. Έχουν όλοι απ΄όλα γι΄αυτό και έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο project. Εν δυνάμει όλοι μπορούν να γίνουν τα πάντα.
Ο βασικός λόγος για να πω το “ναι” στη σειρά ήταν ο Γιώργος Παπαβασιλείου που είχαμε κάνει το “42 βαθμοί”. Είχα δουλέψει πολύ ωραία μαζί του! Μιλήσαμε, μου είπε περί τίνος πρόκειται και αν και φοβήθηκα λίγο το ότι πρόκειται για ένα τούρκικο format, μου εξήγησε ότι θα δουλέψουμε πολύ και δεν θα είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου. Ο άλλος λόγος ήταν φυσικά το υπόλοιπο καστ! Πάντα βάζω πρώτους τους συντελεστές για να πω το “ναι” σε μια δουλειά. Το κείμενο έρχεται πάντα δεύτερο! Και στο θέατρο και στην τηλεόραση βασικός παράγοντας για να συνεργαστώ είναι η ομάδα».

Παρά το νεαρό της ηλικίας του τον έχουμε δει ήδη σε πολλές καλές παραγωγές. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όμως το βασικό είναι να δουλεύεις αρκετά! Όπως χαρακτηριστικά θα πει στο gossip-tv ο Μιχαήλ Ταμπακάκης:
«Πιο μικρός πίστευα πολύ στην τύχη και το έλεγα και το πίστευα αλλά μεγαλώνοντας, μέσα και από προσωπική δουλειά, κατάλαβα ότι και να το ρίχνεις και όλο στην τύχη είναι σα να θες να πετάξεις κάτι από πάνω σου και να μην αναγνωρίσεις κάτι σε σένα.
Οπότε θα ήμουν άδικος προς τον εαυτό μου να συνεχίσω να το υπερασπίζομαι. Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων με πρώτο τη δουλειά. Σίγουρα το ταλέντο και από εκεί και πέρα υπάρχει κι ένα κομμάτι τύχης γιατί κάποια πράγματα είναι συγκυρίες, συμπτώσεις, συναντήσεις, αλλά πρώτα απ΄όλα βάζω τη δουλειά».
«Όταν τελείωσα τη σχολή, έπαιζα σε κάτι υπόγεια, μεταμεσονύχτιες παραστάσεις, θέατρα άδεια με πέντε ανθρώπους, τη μαμά μου να κοιμάται στην πρώτη σειρά. Οπότε με έναν τρόπο δεν μπορείς να μην το ζήσεις κι αυτό. Έχω κάνει και διαφημίσεις…», αποκαλύπτει.
Ο κόσμος πλέον τον αναγνωρίζει στον δρόμο αλλά γενικότερα η καθημερινότητά του δεν έχει αλλάξει. «Δεν βιώνω ιδιαίτερα το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας γιατί η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει. Κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα και πριν. Δεν έχει αλλάξει κάτι πέρα από το ότι μπορεί κάποιος να με αναγνωρίσει και να μου ζητήσει να βγάλουμε μια φωτογραφία», τονίζει.
Όσο για τα σχόλια που γράφονται για εκείνον στα social media θα πει: «Μου στέλνουν οι φίλοι σχόλια που κάνουν για εμένα στα social media, οπότε αναπόφευκτα τα βλέπω! Συνήθως είναι αστεία, οπότε γελάω… Είναι κι αυτό μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς. Δεν θα με επηρεάσει ένα κακόβουλο σχόλιο γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που γίνονται στον κόσμο μας που δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι θα μου γράψει ένας που δεν ξέρω καν ποιος είναι».
Όσο για την εξωτερική εμφάνιση θα πει: «Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να είναι πρόβλημα. Κάποια στιγμή μου είχαν προτείνει κάτι και είχα πει όχι. Έχω βιώσει το να μου έρχονται συγκεκριμένοι ρόλοι με βάση την εξωτερική εμφάνιση και έχω πει αρκετά “όχι” μέχρι στιγμής. Ο ρόλος μου στον Γιατρό μου άρεσε πολύ γιατί δεν ήταν ο πυρήνας του ούτε η εμφάνιση, ούτε η σχέση, αλλά ο άνθρωπος και η διαδρομή του. Δεν εστίαζε καθόλου στην εικόνα και στο ερωτικό κομμάτι.».
Στο θέατρο μπορείτε να απολαύσετε τον Μιχαήλ Ταμπακάκη στην παράσταση «ΑΓΡΙΟΙ», στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.







